Şimdi Ara

Harici diskimin disk yapısı bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Toshiba marka 500 GB harici harddiskim var. Yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum. Yani kullanıyordum. Kısa zaman önce bilgisayara taktığımda "F:/ Erişilemez.Disk yapısı bozuk ve okunamıyor" diye hata verdi. Şuana kadar diski açamadım. Bilgisayara taktığımda herhangi bir ses, tıkırdı, cızırtı, hırıltı gelmiyor. Işığı yanıyor. Disk yönetiminde RAW olarak gözüküyor fakat herhangi bir şekilde harddiski silmedim. Dediğim gibi birden oldu.
    Şimdiye kadar denediğim yöntemler:
    -HDD yi başka bir usb girişine takmak
    -HDD yi başka bilgisayara takmak.
    -Komut satırından chkdsk nın yüzlerce varyasyonunu denedim.("Unable to determine volume, version and state. chkdsk aborted" hatası veriyor.)
    -Sırf bunun için iki farklı linux kurup denedim. Fedorada görmüyor. LnuxMint te ise disk gözüküyor fakat açılmıyor.
    -Bir haftadır forum sitelerini dolaşıyorum. Herkes chkdsk diyor, oda bana gelmedi

Yardımcı olacak arkadaş çok büyük hayır duamı alır. 6 yıllık fotoğraf, müzik, film arşivim bu diskte. Yardımlarınızı bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mali054

Arkadaşlar merhaba. Toshiba marka 500 GB harici harddiskim var. Yaklaşık 6 yıldır kullanıyorum. Yani kullanıyordum. Kısa zaman önce bilgisayara taktığımda "F:/ Erişilemez.Disk yapısı bozuk ve okunamıyor" diye hata verdi. Şuana kadar diski açamadım. Bilgisayara taktığımda herhangi bir ses, tıkırdı, cızırtı, hırıltı gelmiyor. Işığı yanıyor. Disk yönetiminde RAW olarak gözüküyor fakat herhangi bir şekilde harddiski silmedim. Dediğim gibi birden oldu.
    Şimdiye kadar denediğim yöntemler:
    -HDD yi başka bir usb girişine takmak
    -HDD yi başka bilgisayara takmak.
    -Komut satırından chkdsk nın yüzlerce varyasyonunu denedim.("Unable to determine volume, version and state. chkdsk aborted" hatası veriyor.)
    -Sırf bunun için iki farklı linux kurup denedim. Fedorada görmüyor. LnuxMint te ise disk gözüküyor fakat açılmıyor.
    -Bir haftadır forum sitelerini dolaşıyorum. Herkes chkdsk diyor, oda bana gelmedi

Yardımcı olacak arkadaş çok büyük hayır duamı alır. 6 yıllık fotoğraf, müzik, film arşivim bu diskte. Yardımlarınızı bekliyorum

Mümkünmüdür durumunuzda bilmiyorum ama hdtune idi sanırım harddiskinizi errorscan şeklinde taratın kırmızı kutucuklar fazla ise diskiniz fiziki hasar almış demektir

• Alonso Menendez kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bu programı kullanın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.