Şimdi Ara

Hava filtresini nasıl temizlemeliyim?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende dacia logan 1.4 var hava filtresi degiseli 11 bin km oldu diyceksiniz ki temizleme yenisini al ama öğrenciyim ekstradan 25 lira verecek durumum yok şuan o yüzden evdeki imkanlarla temizlemek istiyorum
    Benim fikrim leğenin içine su doldurup komple suyun icine sokmak
    yada basınçsız çeşmenin altında su tutup yıkamak
    Nasıl temizlemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJYALNIZLIK -- 21 Ocak 2018; 17:45:30 >

• Sonra niye arabam satılmıyor diye ilan açarsın. İlanın sonuna da
    "-Arabama kefilim. Araba 6 senedir bende özenle binilmiş bakımları eksiksiz yapılmıştır. " yazarsın.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-2005-dacia-logan-1.4-mpi-klimali-516803595/detay?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Çok şey yazasım geldi de neyse...
  • İmkan dahilinde en güzeli köpüklemek ve çeşmede durulamak .

Yırtılmaz bence çünkü bende black decker araç süpürgesi filtresini böyle yıkar petek üstünde kuruturum.

Bende de Logan 1.6 var filtre olarak Bosch kullanırım internetten 10 liraya denk getiriyorum bazen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

İmkan dahilinde en güzeli köpüklemek ve çeşmede durulamak .

Yırtılmaz bence çünkü bende black decker araç süpürgesi filtresini böyle yıkar petek üstünde kuruturum.

Bende de Logan 1.6 var filtre olarak Bosch kullanırım internetten 10 liraya denk getiriyorum bazen.

Detaylı anlatırmısın kopukleyip durulama islemini
  • Filtreye vereceğiniz o parayı kısa sürede yakıttan kazanırsınız. Mümkünse bir bakım aralığında 2 filtre kullanın.
  • Havadan başka birşeyin özellikle deterjan veya şebeke suyunun temas etmesi durumu daha da kötüleştirecektir. Basınçlı hava en mantıklı çözüm gibi görünüyor. Bir seans hava uygulayıp sonra süzülmüş yağmur suyu ile ıslatıp tekrar basınçlı hava ile 2-3 seans kurutursanız belki iyileşme olabilir.
  • Filtrenin yapisi bozulur. Yakiti fazla yakmaya baslarsin. Yenisini alip takmadigin filtrenin parasini yakita verirsin. Yeni filtre alip takmak daha mantikli.
  • sakın yıkama fln yapmayın .Saçmalamayın öneri vericez diye..Filtrenin amacı temiz olması değil hava geçirmesidir.Yıkadığınızda filtre tüm özelliğini ,geçirgenliğini kaybeder, geriye sadece temizlenmiş sünger parçası kalır.

filtre pahalı birşey değil ,alamıyorum diyorsanız kusra bakmayn iett kullanın.
  • filtrenin içine girebileceği geniş bir leğene ılık çeşme suyu doldurun
    bunun için çay bardağının yarısı kadar çamaşır suyu
    karıştırın

bu karışıma 1 çorba kaşığı karbonat atıp yeniden karıştırın
    bu karışımda kaba toz parçalarından arındırılmış hava filtresini 1 gece bekletin

sıfırı gibi temiz görünce şaşıracaksınız
  • Sonra niye arabam satılmıyor diye ilan açarsın. İlanın sonuna da
    "-Arabama kefilim. Araba 6 senedir bende özenle binilmiş bakımları eksiksiz yapılmıştır. " yazarsın.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-2005-dacia-logan-1.4-mpi-klimali-516803595/detay?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• Basınçlı havayı uzaktan (filtreye zarar vermeyecek mesafeden) tutarak temizle başka yöntem yok..
  • Altı üstü 25 tl. 1 gece dışarda yemek yeme oldu bitti
  • İstanbul Anadolu yakasındaki inşaatlar hava filtrelerini çok çabuk dolduruyor bir sokakta 3-4 tane inşaat kamyonlar çıkan toz hep havada hatta inşaat yapılan sokaklardan uzaklaşıyorum bu seferde yolda molozları taşıyan ve sürekli arkasındaki yola düşmüş tozları kaldıran yada kendi toz döken sarı kamyonlar birini geçiyorsun başka biri ilerde yine önüne çıkıyor bitmeyen konvoy . hava filtrelerini geçtim insanların ciğerlerini mahvettiler en an 3 senedir bağdat caddesi , sahil yolu hep böyle artık yağmurda az yağıyor insanların ciğerleri hep bu tozu soluyor yazık valla (sadece toz olduğuna da inanmıyorum çünkü eski binalarda asbest dolu )

filtreye gelince ben sürekli bu mevkiden geçmek zorunda olduğun için en az haftada bir hava filtresini çıkarıyorum , sert bir zeminin üstüne serdiğim 2 kat ince beze bu filtreyi orta derecede ( parçalamadan ) vurarak tozlardan mümkün olduğunca arındırıyorum hemen arabanın gidişi değişiyor ( atmosferik araç ) filtre artık iyice renk değiştirdiyse yani toz rengine büründüyse internetten aldığın hava filtresini kendim takıyorum . (aynı yolu polen filtresi içinde izliyorum)

• Arkadaskar bu malzemeler kagittir tela gibide degildir icinde sentetik elyaf yoktur.Suya soakrsaniz eldeki bulgurdan olabilirsiniz.

Kolay geksin.
  • Ben son derece sık değiştiriyorum.Her yer şantiye İstanbul da.Temizlemeyin değiştirin bir şekilde.
  • Logan filtreleri kağıt arkadaşlar kardeş sen yıka kurut sıvı el sabunu ile yıka kurut adam imkan yok diyor yenisini al alamazsan arabaya binme diyenler adamın arabası oda parası karışmayın.

Bu kağıt sert biraz erimez zarar görmez .
  • Bence kesinlikle ıslatmayın. Bence basınçlı hava ile tersten(görece daha temiz olan taraftan tutarak) temizlemeye çalışın. Ama, bakım zamanı gelince yine de değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Sonra niye arabam satılmıyor diye ilan açarsın. İlanın sonuna da

Şuanlık dedim filtrenin tıkandıgını artık hissetmeye başladım ve bu sekilde 1 ay daha binersem arabadan sogurum bazen olur insanin cebinde 20 lira bile cikmaya bilir bu arabanin bakimsiz oldugunu gostermez geçici bi cözüm aradım bu arabanın sağlığı için degil benim icimin rahat olması içindi yoksa 1 ay sonra degistiricektim zaten 1 ay daha böyle gezsem ne arabaya sorun olur ne de bana yakıtda umrumda değil sadece cekisinde dusukluk hissettim icim rahat olsun ve zamanim bol oldugu için kendim biseylerle ugrasmak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Sonra niye arabam satılmıyor diye ilan açarsın. İlanın sonuna da

Konuyu görmüştüm. İmzadan hatırladım arkadaşı. Boşverin yazmayın. Türkiyede herkesin aracı bakımlıdır. Herkes tertemiz biner. Şekil A.

Hava filtresini suyla yıkayanlarıda gördük. Çok kirliyse, anlık çözüm gerekiyorsa temiz bir yere vur filtreyi. Tozu, toprağı dökülsün yeter. Yıkamak nedir ya? Nasıl arabaya biniyorsunuz siz.

• sök filtreyi duvara vur hafif hafif . kompresörle üfle havayı idare et şimdilik kendini düze sokunca alırsın yeni filtre
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.