Şimdi Ara

Hava Filtresi Çekişi Etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
39.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar hava filtresi etkiler mi çekişi ? birde standart bir hava filtresi ne kadardır Focus için ?

• Kirli hava filtresi cekisi dusurur,cunku motorun emdigi hava miktari azalir,buna bagli olarak yakit miktari da azalir dolayisiyla cekis duser.
  • arkadaşım hava fılıtresı onemlı bır etken çekişin düşer yakıt mıktarın artar.temız olması gerek parçalardan
  • cekiside,yakitida etkiler,normal bir hava filtresi 20bin kilometrede bir degismelidir.
  • Sonucta ucuz birsey ve yollarimizin durumu malum,tozdan gecilmiyor. Ben 5,000 km de bir degistirilmesini oneririm.En azindan 5,000 de hava tutulup 10,000 i gecirmeden degistirilmeli.
  • Havaya tutmak sakincali galiba yaw, en azindan basincli havaya, sonucta gozenekleri genisletme ihtimali var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: safakm

Havaya tutmak sakincali galiba yaw, en azindan basincli havaya, sonucta gozenekleri genisletme ihtimali var.

yüksek hızlarda da genişlemez mi o zman ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hava tutmak gözenekleri genişletirmi bilmem ama sanayide herkes kompresördeki havayla filtreyi bi temizler bende kuvvetli elektrikli süpürgeyle hem çekiyorum hem üfletiyorum temizleniyoda tabi fazla süreyi uzatmadan değiştirmekde yarar var çok pahalı bi parça diil sonuçta
  • saolun cevap için . Yanlız pahalı mı bu filitre ona da cevap alabilir miyim ? 50-60 var mı
  • Markaday göre değişiyor tabiki arabaya görede.
    Birde nasıl bir model istediğine göre.BUnlar arabanın hava filtresi konumuna göre değişir.
    Özellikle Amerikan malı K&N yada king dragon tavsiye ediliyor benim bildiğim şuan bunlar çok var piyasada hava filtresi.
    Açık-kapalı temizlenmeside basit değil ilaçları var öyle hava püskürtme ilede olmuyor.
  • Performans filtreleri hava ile temizlenmemeli...özel solisyonları var onda bırakılarak bir süre temizleniyor....
    aksi halde içindeki elyafımsı katman zarar görebiliyor...

Normal filtreler içinde durum böylemi bilmiyorum....
  • Hava filtresi yeni olunca araba daha iyi gaz yer ve yakiti çig olarak atmaz. Arabanin çekisi normale döner. Toz, kir, su, nem, sicak, soguk, don gibi etkenlerle saf özelligini kaybeden hava filtresi hava emisini azaltir. MAF sensörü daha az hava akisi algilar. Bununda yakit üzerinde etkisi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli bir detay.. filtrenin bulunduğu yerden sıcak hava emmesini engelleyiniz...yani öyle normal filtreyi söküp direkt açığı takmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SinanKkner

Önemli bir detay.. filtrenin bulunduğu yerden sıcak hava emmesini engelleyiniz...yani öyle normal filtreyi söküp direkt açığı takmayın..

Sicak hava emişi olursa güç kaybi olur.

• Bende bu konuda çok kafa yordum.

O kadar sık hava filtresi değiştiğim oldu ki bazı araçlarımda

Bazende 2. el aldığım aracımda ilk iş berbat filtreyi değişmek oldu ama ne çekiş arttı ne yakıt düştü maalesef 😳

Ama yine de temiz filtre ile araç kullanmaya devam 👍

• Hava filtresi pahalı birşey değil, ihmal etmeden değiştirin. Çekişi ve yakıtı etkiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hava filtresi en fazla 5.000 kmde bir değişmesi gerekir. 10.000 kmyi beklerseniz filtre çok fazla tıkanıyor ve çekişi ciddi etkiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbengu

Bende bu konuda çok kafa yordum.

O kadar sık hava filtresi değiştiğim oldu ki bazı araçlarımda

Bazende 2. el aldığım aracımda ilk iş berbat filtreyi değişmek oldu ama ne çekiş arttı ne yakıt düştü maalesef 😳

Ama yine de temiz filtre ile araç kullanmaya devam 👍

30.000 km de bir hava filterisini degistiriyoruz.

Türkiye sartlarinda 10.000 km oldumu degisilmelidir.

• Geçenlerde yedek parçacı denk gelince aldım, km gelmeden değiştireyim dedim.
    Ortalama 7.000km olmuştu ve durum berbattı...

4-5 vida tutuyor zaten. üşenmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.