Şimdi Ara

Havalandırmayı açınca araba titriyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttim. Havalandırmayı açınca araba titriyor , durmaya yakın bir vaziyet de araba titriyor ve devir göstergesi 1000'e gelip iniyor. Havalandırmayı kapatınca titremeyi fazla yapmıyor ama gene araba durmaya yakın bir vaziyette , havalandırma kapalıyken dediğim gibi titriyor ve aynı devirin yükselip alçalma hareketini yapıyor. Sorun ne olabilir acaba ?

Araç : 2004 focus 1.6 motor benzinli , Araçta tüp yoK. Eğer konu dışına çıkmazsa ek olarak , Ankara'da atiker ustasıda önerirseniz sevinirim.

Not : klima da açıkken aynı reaksiyonu gösteriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benzindede aynısını yapıyormu? Yapmiyorsa LPG den fakir karışımdan yada zengin karışımdan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam arabada tüp takılı değil. Haziran'da taktıracağımız için ek olarak bir de tavsiye istemiştim.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aküden olabilir
  • Quattron kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir alakası olabilir hocam akü ile , bittiğinden dolayı mı böyle yapar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Hocam arabada tüp takılı değil. Haziran'da taktıracağımız için ek olarak bir de tavsiye istemiştim.

Bu boğaz kelebeği pisse yapar, hava alirsa yapar ateşleme bozuksa yapar. Sizin araçla aynı sorunu yazıp cozen yada cozemeyen çok olmuş Google a focus rölanti sorunu yazın cozenlerin tavsiyelerine bir bakın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuyu inceleyin o hortumda iğne ucu kadar delik olsa sorun oluyor.

https://forum.donanimhaber.com/2002-focus-rolanti-problemi--26194662

• 2000 focus var bende de. Ona benzer sorunla karşılaştım. Genel bir bakım da yapılması için ustaya verdim, nispeten azaldıda.

Rolanti sorunu için araç boştayken devir 1000i geçerse baktır derim. 1000in altı normal gibi geliyor bana. Boştayken devir yüksekte kalıyorsa rolanti sensöründe problem olabilir.

Titremeye gelirsek, klima açılınca motora yük biniyor ve oluşabiliyor o titreme. Tam çözüm değil ama bi boğaz kelebeğini temizlettir. Bir de motor takozlarına baktır. Takozlar eskidiği ve sertleştiği için motordaki sarsıntıyı araca daha fazla yansıtıyor

• Klimayı açınca aracın rölanti devri değişir. Eski aracım stiloda hiç böyle bir sorun yokken motor yapıldıktan sonra rölanti titremesi başladı.

Klimada titreme rölanti devri değişince olabilir de sadece havalandırma biraz tuhaf

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Boğaz kelebeğini temizletip , rölanti motorunu değiştirsem sorun ortadan kalkar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Boğaz kelebeğini temizletip , rölanti motorunu değiştirsem sorun ortadan kalkar mı ?

Anlamam. Benimki hiç düzelmedi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.