Herhangi bir alanda herhangi bir aktivite yaparken dahi o kadar çok detay işin içine giriyor ki... eskiden sadece yapardık, bu derece her şeyin en ince ayrıntısına kadar dikkat etmemiz gereken sürekli diken üstünde oldugumuz bir durum yoktu. Yaptigimiz seylerden keyif aliyorduk. Ekonominin de etkisiyle yaşanılmıyor artık gercekten. Günlerim para gitmesin diye odada beklemekle geçiyor. Pazara gidiyorum mesela enflasyondan mıdır nedir aldigim ürünler böyle bir tuhaf, bozuk çıkıyor. Eskiden ürünlerin kalitesi de bu kadar kötü degildi. Salatalik aliyorum ne tadi var ne kokusu. İşsizlik desen zaten almis basini gidiyor. Sınavlar eskisi gibi degil, barem sürekli yükseliyor ama adayların baremi sabit, kişi ne kadar yapabiliyorsa o. En basit sinavlar bile kazik gibi olmus. İnsanların yanina yaklasilmiyor bile herkes kendinden yüklü, gergin. Karşı cinsle ne konusabiliyorsun ne anlasabiliyorsun. Ne yapacağız biz böyle? Birilerinin bu konuda bir şeyler yapıp şu baremi biraz asagi cekmesi gerekmiyor mu? Barınmak imkansiza dogru gidiyor. Cumhuriyet tarihinin en dusuk nufus artis hizi 2023'e ait. Boyle giderse hicbir alanda verim alinamayacak. Ama herkes hersey normalmis gibi yasamaya devam ediyor. Nasil oluyor bu ben anlayamadim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 27 Haziran 2024; 23:38:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'deki hayatın aşırı zorlaşması
-
-
Berbat bir zamana denk geldik ileride daha da kötü olacak bence bugünleri arayacağız. Global bir insan olup yurtdışına gitmek gerek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eskiden sorumluluklarımız yoktu, çocuktuk gençtik; her şeyin tadı güzel gelirdi, çok düşünmeden hareket edilirdi.
parayı kazanan zor harcar. şimdi o konumdayız. eskiden kendi kazanmadığımız hazır gelen baba parasını düşünmeden rahat harcardık.
mesele ekonomi değil, tamamen algısal.
-
hocam kendi parani kazanma durumundan ayri olarak kazandigimiz paranin degerinin olmamasi ve enflasyon ile ahlaki yozlasmanin getirdigi diger zararlar durumu daha da zora sokuyor. keske tek sıkıntı kendi paramizi zor harcamak olsa ama işin özü cok daha kotü
Gerçekten herşey pahalı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sadece memura zor değil, kalanına zor kira ödüyorsa
quote:
Pazara gidiyorum mesela enflasyondan mıdır nedir aldigim ürünler böyle bir tuhaf, bozuk çıkıyor. Eskiden ürünlerin kalitesi de bu kadar kötü degildi
+1
eskiden gider biber alırdım hepsi diri olurdu. şimdi biberlerin alayının içi geçmiş.
eskiden fıstık alırken hiç düşünmezdim zaten sağlam çıkardı. şimdi en düzgün toptancıdan bile alsan fıstık kurtlanmaya yüz tutmuş oluyo. sağlam fıstık kalmadı ülkede.
neden böyle olduk?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
dün akşama doğru markete gidip 4 tane limon aldım 42 TL tuttu.
Türkiye ye artık kapitalizm harbi harbi yerleşti üretim olmadan hazırdan yiyoruz sadece tüketim yapıyor hiç üretim yapmıyoruz insanlar artık birbirini ezerek happy meal tüketiyorlar.. para dışarı gidiyor sonra ülkede kriz ortamı olur tabi..
-
Yazıklar olsunn
Mesele algısal filan değil.
Biraz doğrunun yanında olan benden 15-20 sene önce üniversite okumuş insanlara sorduğumda şu an ki duruma çok şaşırıyorlar. Bu insanların hepsi Türkiye gezisi filan yapmış, kendilerince güzel bir üniversite hayatı geçirmiş insanlar. Şu an Türkiye'de kaç öğrenci bunu yapabiliyor?
Eskiden her şey daha iyiydi. İnsanlar birbirine değer verir sevip sayardı birbirini insan yerine koyardı. Hatta forumda bile seviye vardı insanlarla sohbet muhabbet düzgün samimi ortam olurdu. Bu dönemde kimse kimsenin umurunda değil insanlar birbirine aldırış etmiyor haz odaklı yaşam arttı hazzı al gerisine karışma anlayışı hakim oldu. İnsanlar forumu bıraktı o eski samimiyet bitti şimdi bu zamanda insanlar tamamen global yerlere kaydı yeni dünya düzenine esir oldu artık instagram twitter kullanıyorlar ve orada atılan mesajlar bile birbirinin kopyası. Tembellik arttı eskisi gibi forumda yazı okuma devri bitti. Artık insanlar instagram'dan video tüketip geçiyorlar. Küreselleşme arttıkça insanlarda robotlaşma arttı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izayoi -- 28 Haziran 2024; 14:25:13 > -
türkiyenin sistemi ileriye dönük olur ama yurtdışına insan gönderip doğudan insan almaya geçince sistem patlayacaktı, patladı, 30-40 yıl önce bunun tohumu atılmış, acısını hereks çekecek ve tabii yaşarmış gibi yapıp ölüp giideceğiz
-
tarım urünlerine bir sey oldu hakikaten. ne tadı var ne kokusu, icini aciyoruz ya bozuk ya kurtlu. gida dedektifi hesabini takip ediyorsaniz bir sürü yurtdisina gonderilen ihrac urunlerin iade edildigine iliskin haberler yapıyor. yüksek tarım ilacından dolayi bircok urunu bize iade ediyorlarmis. boyle guzel iklim cesitliliginin oldugu tasini sıksan urün veren bir cografyayi ve insanlari bu hale getirmek buyuk basari gercekten. yani yonetim kotu motu diyorlar ama oyle boyle kotu degil baya kotu
eskiden herşey daha güzel değildi şuanda paran varsa herşeyin en güzeli şuanda yaşanıyor. benim arkadaşlar dubaiye new yorka gidiyolar partiden partiye akıyolar eğleniyolar ortamlarıda ona göre şekilleniyor. paran yoksa yapacak birşeyin yok ortadoğudaki anadoluda oturup akşam 18.00da evine çekilip nargile patlatacan başka birşey yapamazsın. bu durumda olman seninde suçun değil ailenin suçu, paraları yok fakir-orta kesimler ve çocuk yaparak senide o hayata ortak etmişler. angelina joliede çocuk yaptı ve çocuğunu kendi hayatına ortak etti hayatını yaşıyor. senin ailende kendi hayatlarına seni ortak etti ve bunları yaşıyorsun
-
insanların birbirine tahammülü kalmadı diye birşey yok insanlar işini yapıyor ve işi bitince kendi hayatına bakıyor. sen gidipte biriyle arkadaş olmak istiyorsan yada samimileşmeye çalışıyorsan ve bunu karşısı istemiyorsa direk belli ediyor. eskiden insanların kişiliği yoktu herkes birbirine gülümsüyor ne yaparsa yapsın umursamıyordu çekiyordu. artık herkes bireysel herkesin bir kişiliği var ve kimseyi çekmek zorunda kalmıyorlar. yılışık yada dost canlısı yada fazla samimi biri sana yanaştığında bunu istemiyorsan hemen belli edip yanından defedebiliyorsun
-
yaa dostum biz de eskiye göre öyleyiz ben de her sene tatile gidiyorum, uçuyorum, festivallere katılıyorum, eskiden yapamıyodum tamam mı olay o değil.
senin arkadaşın gelsin markette diri biber bulsun.
senin arkadaşın Türkiye'nin herhangi bi marketinde çürümeye yakın durumda olmayan fıstık bulsun,
sonra bana söylesin ben de o marketten alayım.
ben İstanbul ve İzmir'deki her markete gittim. her fıstığı aldım. yok birader, eskisi gibi fıstık hiçbir yerde hiçbir markada yok.
6-7 yıl önce HER MARKETTE sağlam fıstık vardı.
tatille, mantille, diskoyla alakalı bi durumdan bahsetmiyoruz yani.
Wtf
Pazarda 5 tane limon 50 lira. Bir ara 2015 gibi rekolte muhabbeti vardı memleketin içinden geçmişlerdi limon ateş pahasıydı
yine o skko günlere geri döndük. 2014 meyve sebze açısından çok rezil bir sene idi şimdi yine 70 liradan double kirazlar
50 liraya 4-5 tane limonlar falan..
Çok iyi hatırlıyorum Kiraz 7 liraydı şimdi 70 lira.
Benzer içerikler
- gizli müşteri şikayet
- daireye üst kattan su akıyor nereye şikayet edilir
- çirkin olduğumu nasıl anlarım
- fitcare hair kullanıcı yorumları
- bir erkek neden yazmaz
- 5g nedir zararları
- exxen de neler var
- dünyanın en büyük vinci
- çay emojisi
- penis nakli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X