Şimdi Ara

HD 3870'ten HD 5770 veya HD 5850'ye geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi. Hd 3870 ekran kartım var. HD 5770 veya HD 5850'ye gecmek bana cokcok performans artıısı getirir mi oyunlarda?
    Sistemim:
    Core 2 Duo E4500 @2,6 ghz.
    OCZ 2 gb 800mhz Ram
    1,5 TB Seagate+160 gb Samsung
    ASUS p5b anakart
    460watt psu.

• HD3870 ile HD5770 arasında ciddi bir fark var,HD3870 ile HD5850 arasında ise uçurumlar kadar fark var.Fakat sisteminin genel haline bakarsak HD5770 senin için daha iyi olur,sisteminin HD5850 performansındaki bir kartı taşıyabileceğini düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForeverMetal

HD3870 ile HD5770 arasında ciddi bir fark var,HD3870 ile HD5850 arasında ise uçurumlar kadar fark var.Fakat sisteminin genel haline bakarsak HD5770 senin için daha iyi olur,sisteminin HD5850 performansındaki bir kartı taşıyabileceğini düşünmüyorum.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

HD3870 ile HD5770 arasında ciddi bir fark var,HD3870 ile HD5850 arasında ise uçurumlar kadar fark var.Fakat sisteminin genel haline bakarsak HD5770 senin için daha iyi olur,sisteminin HD5850 performansındaki bir kartı taşıyabileceğini düşünmüyorum.

+1

Alıntıları Göster
    Bence de hd 5850 seni sistemine fazla :) HD 5770 alırsan gözle görülür bir performans artısı saglarsın. Ben de HD 5770 diyorum

Ya da işlemci değişimi şart :)

• quote:

Hocam 3870 İle 5770 Arasında ciddi bi fark yokmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: garip_dj

quote:

Alıntıları Göster
    sen 8800GT seviyesindeki bir karttan GTX260 seviyesindeki bir karta geçeceksin 5770 alırsan. farkı bayağı hissedersin..5850 için psu ve işlemci güncellemen şart (4 çekirdek iyi olur)..5770 içinde 3 ghz üstü bir işlemci lazım darboğaz olmaması için..(oc şart tabi sistem ve işlemciye bağlı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 28 Haziran 2010; 21:17:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

sen 8800GT seviyesindeki bir karttan GTX260 seviyesindeki bir karta geçeceksin 5770 alırsan. farkı bayağı hissedersin..5850 için psu ve işlemci güncellemen şart (4 çekirdek iyi olur)..5770 içinde 3 ghz üstü bir işlemci lazım darboğaz olmaması için..(oc şart tabi sistem ve işlemciye bağlı)

Alıntıları Göster
    İşlemci değişimi düşünüyorum da orda da ikilemdeyim. i5'li bir sistem alıp gelecege yatırım mı yapsam -anakart falan değiştirip- veyahutta q9xxx veya q8xxx serisi bi 4 cekirdek alıp psu değişimi mi yapsam. buna da bir cevap verirseniz sevinirim. 5850+i5'li sistem cok zorlar butcemi malum ogrenci işi olacak. q9xxx/q8xxx + psu takviyesi daha tercihim ama sizinde goruslerinizi almak istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Ben iki kart arasında ciddi bir fark var demişim zaten,ne demek istediğinizi anlamadım?

@kursatcanata;Q9400,Q9550 gibi bir işlemci ve 500-550W civarında kaliteli bir powersupply işini görebilir,eğer bütçeni fazla aşmasın istiyorsan garantili olacak şekilde ikinci el ürünlere de bakabilirsin.Ayrıca sisteme 2GB daha ram eklemeni öneririm,Q9xxx bir işlemci ve HD5850'li sisteme 2GB ram az gelir.

• quote:

quote:

quote:

Ben iki kart arasında ciddi bir fark var demişim zaten,ne demek istediğinizi anlamadım?

@kursatcanata;Q9400,Q9550 gibi bir işlemci ve 500-550W civarında kaliteli bir powersupply işini görebilir,eğer bütçeni fazla aşmasın istiyorsan garantili olacak şekilde ikinci el ürünlere de bakabilirsin.Ayrıca sisteme 2GB daha ram eklemeni öneririm,Q9xxx bir işlemci ve HD5850'li sisteme 2GB ram az gelir.

Alıntıları Göster
    3870 ve 5850 kullanıyorum ikisinin arasında uçurum yok bu beyan yalan yuh diyorum.

• quote:

quote:

quote:

RAM yazmayı unutmusum. Tabiki onu da ekleyecem. Diyorsunuzki qxxxx serisi de işimi hayli hayli gorur bikaç senelik dilimde. yanlıs mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: kursatcanata

İşlemci değişimi düşünüyorum da orda da ikilemdeyim. i5'li bir sistem alıp gelecege yatırım mı yapsam -anakart falan değiştirip- veyahutta q9xxx veya q8xxx serisi bi 4 cekirdek alıp psu değişimi mi yapsam. buna da bir cevap verirseniz sevinirim. 5850+i5'li sistem cok zorlar butcemi malum ogrenci işi olacak. q9xxx/q8xxx + psu takviyesi daha tercihim ama sizinde goruslerinizi almak istiyorum.

Alıntıları Göster
    hocam öncelikle q serisi 2. el işlemci bakın derim. ancak sistem değişimi yapıcam ddr3 e geçicem derseniz kesinlikle amd ve 5770 öneririm öğrenci olduğunuzdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heinrich Himmler

hocam öncelikle q serisi 2. el işlemci bakın derim. ancak sistem değişimi yapıcam ddr3 e geçicem derseniz kesinlikle amd ve 5770 öneririm öğrenci olduğunuzdan.

AMD'nin x6 phenom ii'leri nasıl? yaklasık q9650 ile aynı fiyata geliyor. Ya da phenom ii 955,965 falan. amd hakkında fazla bilgim yokta. performans olarakta pek bilgim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DehreMini

3870 ve 5850 kullanıyorum ikisinin arasında uçurum yok bu beyan yalan yuh diyorum.

Listede HD3870 yok ama eş performanstaki 9600GT var,bak bakalım 9600GT nerde,HD5850 nerde,2 günlük bilginle beni yalanlayacağına gir kendin bak.

/>

Testlerin devamı burda:http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/Radeon_HD_5870/30.html yetmezse bunlara da bakabilirsin.

@kursatcanata;Phenom II serisine geçmek için ankart ve ram'lerini de değiştirmen gerek,bu nedenle bütçeni zorlayacaksa bir süre daha Q9xxx serisi bir işlemciyle devam etmen sana birşey kaybettirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForeverMetal -- 28 Haziran 2010; 22:28:27 >

• quote:

quote:

AMD'nin x6 phenom ii'leri nasıl? yaklasık q9650 ile aynı fiyata geliyor. Ya da phenom ii 955,965 falan. amd hakkında fazla bilgim yokta. performans olarakta pek bilgim yok.

Alıntıları Göster
    GTS 250 1GB NVIDIA sakın ATİ ye bulaşma

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    6 çekirdekli AMDleri insanlar baya sevmiş , çok iyi hız aşırtılıyor , fiyatı uygun , 6 çekirdekli falan diye. Bir AMD Phenom ii x6 1055T , i5 750ye göre daha geleceğe dönük olur çünkü Intel Socket 1156yı bırakacak galiba. HD 3870i kullandım uzun süre yerinde olsam işlemcimi değiştirip ekran kartıma dokunmazdım 1 sene daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: mimiron

6 çekirdekli AMDleri insanlar baya sevmiş , çok iyi hız aşırtılıyor , fiyatı uygun , 6 çekirdekli falan diye. Bir AMD Phenom ii x6 1055T , i5 750ye göre daha geleceğe dönük olur çünkü Intel Socket 1156yı bırakacak galiba. HD 3870i kullandım uzun süre yerinde olsam işlemcimi değiştirip ekran kartıma dokunmazdım 1 sene daha.

Alıntıları Göster
    En mantıklısı -cuzdan cercevesinde tabi :D - q8xxx veya q9xxx almak. Oncelik işlemci. Daha sonra ram+psu. En sona ekran kartı olacak gibi. Peki ben bu e4500 ile hd3870te darbogaz yasıyor olabilir miyim acaba?

• quote:

En mantıklısı -cuzdan cercevesinde tabi :D - q8xxx veya q9xxx almak. Oncelik işlemci. Daha sonra ram+psu. En sona ekran kartı olacak gibi. Peki ben bu e4500 ile hd3870te darbogaz yasıyor olabilir miyim acaba?

Alıntıları Göster
    Ben HD 3870i Q9650 ile kullanıyordum. e4500 zayıf bir işlemci 3870in kaldırabileceği detay düzeyinde yetersiz kalabilir heralde. İşlemcinizi yenileyin (Q9xxx serisinden bir işlemci ile) bence ekran kartini değiştirme isteğiniz , ihtiyacınız ortadan kalkacak.
  • quote:

Alıntıları Göster
    ForeverMetal

bana bak adam ol, ne demek iki günlük bilgi, seni bilgimle döverim dengesiz, ikisi arasında fark var ama uçurum yok, bilgisiz ukala adam, kendini bir halt biliyor havasına sokma burada çoluk çocuk kandırma, 28 yıldır bilgisayar kullanıyorum senin gibi dün çıkmadım şeyden, defol şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mimiron

Ben HD 3870i Q9650 ile kullanıyordum. e4500 zayıf bir işlemci 3870in kaldırabileceği detay düzeyinde yetersiz kalabilir heralde. İşlemcinizi yenileyin (Q9xxx serisinden bir işlemci ile) bence ekran kartini değiştirme isteğiniz , ihtiyacınız ortadan kalkacak.

Çok araştırmadım ama yeni teknoloji beni daha cok cezbediyor. Oyunlardaki DX11 vs. Dx9 farkları falan. O bakımdan. Belkide işlemci değişince sorun ortadan kalkar kim bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DehreMini

ForeverMetal

28 yıldır bilgisayar kullanıyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.