Şimdi Ara

HD TUNE ile ilgili yardım..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3-4 ay önce aldığım Seagate harici hard disk şu an tarattığımda şu sonucu aldım? Bunun riski nedir? Garantiye göndermeli miyim? Seagate bu gibi şeylerle ne derece ilgili ya da en azından teknik servisi var mıdır? Yardım edebilecek birileri varsa çok mutlu olacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemetallic -- 22 Şubat 2016; 19:19:32 >

• Şu an için garantilik bi durum yok bence. Zaten bu değerle değişim yapılacağını sanmıyorum. Seatools ile test eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Şu an için garantilik bi durum yok bence. Zaten bu değerle değişim yapılacağını sanmıyorum. Seatools ile test eder misiniz?

Seatools for Windows programıyla uzun testleri yaptım, yaklaşık 3-4 saat civarı sürdü. Testten başarıyla geçti bi sorun çıkmadı. Onun dışında Aidata64 ve PassMark Disc Checkup programlarındaki sonuçlarda da herşey normal gözüküyor. Acaba HD Tune da mı bi bug ya da sıkıntı var? Hoş son sürüm ama.. Anlam veremedim
  • onemetallic kullanıcısına yanıt
    Smart verisi nerdeyse her yazılımla farklı yorumlanıyor. Birisi bi değeri tehlikeli görürken bir diğeri sınırın altında diyor mesela. Hd tune bu konuda baya vesvese yapıyor adamı. Seatools bişey yok diyorsa yoktur diye düşünüyorum.

Disk bozuk olsun veya olmasın, smart hata veriyor olsun veya tertemiz olsun önemli değil. Her zaman ama her zaman yedekli olmak gerekli. Yılların fotoları videoları çalışmaları vs bir anda uçup gidince yaşanacak sıkıntı yerine 150-200 lira vermek çok daha kolay bence. Bu konuda paranoyak biri olarak 9-10 yedeklilik kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: extra34

Smart verisi nerdeyse her yazılımla farklı yorumlanıyor. Birisi bi değeri tehlikeli görürken bir diğeri sınırın altında diyor mesela. Hd tune bu konuda baya vesvese yapıyor adamı. Seatools bişey yok diyorsa yoktur diye düşünüyorum.

Disk bozuk olsun veya olmasın, smart hata veriyor olsun veya tertemiz olsun önemli değil. Her zaman ama her zaman yedekli olmak gerekli. Yılların fotoları videoları çalışmaları vs bir anda uçup gidince yaşanacak sıkıntı yerine 150-200 lira vermek çok daha kolay bence. Bu konuda paranoyak biri olarak 9-10 yedeklilik kullanıyorum.

Aynı paranoyaklık bende de mevcut ne yazık ki. Fakat daha yeni aldım zımbırtıyı. Bozulacaksa da garantiye göndereyim en azından, hoş garanti durumu nedir ne değildir onu da bilmiyorum Seagate adına.

• crystal disk mark info ile bir kontrol et aslında hdd ler için uyarı dahi veriyorsa hemen verileri yedekleyip garantisi varsa servise göndermek gerek bence çok önemli veriler arşivler varsa kaybetme riski var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

crystal disk mark info ile bir kontrol et aslında hdd ler için uyarı dahi veriyorsa hemen verileri yedekleyip garantisi varsa servise göndermek gerek bence çok önemli veriler arşivler varsa kaybetme riski var

Orda da durum şu şekilde dostum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • onemetallic kullanıcısına yanıt
    crystal disk mark info'ya göre bir sıkıntı yok ama bu hata ile ilgili seagate'e mail atmanı tavsiye ederim
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Çok teşekkür ederim ilgine :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.