Şimdi Ara

HDD e hiçbir işletim sistemi kuramıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Celeron 2.40 Ghz işlemcili bilgisayarıma takılı olan 80 GB lık Samsung HDD var. Üzerinde NTFS ye kurulu XP Pro vardı, fakat elektrik kesintisi sonucu şu meşhur mavi ekran koruma modu çıktı. Sistemi daha yeni kurmuş olduğum için fazla birşey yoktu. Bu yüzden format atmaya karar verdim. WinME açılış disketi ile sistemi açıp fdiskten partitionları sildim, FAT32 olarak yeniden bölümledim (Bootable XP kurulum CD si olmadığı için elimde eski bilgisayarımda hep bu yolla hallediyordum işimi.

Bu yeni bilgisayarda ise FAT32 olarak yeniden bölümledikten sonra win98/ME, XP, Linux(Gelecek, Mandrake, Redhat) kurmayı denedim hiçbiri başarılı olmadı. Partition Magic 8 açılış CD si hazırlayıp onunla yeniden bölümleyip, FAT32 olarak formatladım. Herşey sorunsuz görünmesine rağmen, yine de hiçbir işletim sistemini kabul etmiyor.

Örneğin XP kurulum cd si ile sistemi başlattığımda donanım aygıtlarını yükledikten hemen sonra Recovery / Format seçeneğine gelmeden sistem yeniden başlıyor ve aynı işlem devam edip duruyor.

Linux kurmaya çalıştığımda da partition / format dedikten sonra sistem resetliyor kendini. Son çare olarak bu sorunlu HDD i sorunsuz çalışan XP pro kurulu 40 GB lık Samsung'a slave yapıp sisteme tanıtmak ve XP Yönetimsel Araçlar içinden disk hizmetlerini kullanarak formatlamak istedim ama bozuk olan HDD i sisteme slave olarak (Biostan) tanıttıktan sonra
    (IDE kabloları : Sağlam olan Master(siyah), Jumper : Primary
    Bozuk olan Slave (Gri), Jumper : Cable Select / Slave / No Jumper denedim)
    sistem açılışında NTLDR kayıp hatası verdi. XP kurulum cd si ile boot etmeye çalıştım kurtarma konsolundan ilgili dosyayı tamir etmek / sisteme yeniden atmak için fakat sistem kendini yine resetledi. WinME açılış CD si ile sistemi boot edip c:\NTLDR ve NTDETECT.COM dosyalarının özniteliklerini "attrib -r -h -s -a" komutuyla değiştirdim, XP kurulum cdsi içinde I386 klasöründe bulunan ilgili iki dosyayı c: içine yeniden kopyaladım (üzerlerine yazdım) ve "attrib +r +h +s +a" ile yeniden koruma altına aldım.

Sistemi yeniden boot ettim! Sonuç :???????

" NTLDR " KAYIP

HDD Regenerator adlı program sorunumu çözebilir mi? Low-level-format atayım mı?

İnanın çıldırmak üzereyim, uykularım kaçtı, bana yardım eli uzatabilecek bir arkadaş var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

• İlk önce çok yoğun olarak uraşmaya başladığınızda bazı şeyleri eksik yada hatalı yapıyoruz.

Yapılabilecek en basit ve kısa yöntem, Bootable bir XP cdsi ile sistemi boot etmek ve ya onarmak ki kurulu bir şey yok diyorsun, o zaman kurulum yapmak. eğer problşem çıkarsa bu kez de Hdd yi bir başka makina altında yüzey taraması yapıp herhyangi bir problem olup olmadığını kontrol etmek...
  • Bootable bir XP cdsi ile sistemi boot etmeye çalıştığımda sistem kendini resetliyor, başka makinaya taktığımda da sağlam hard disk bile boot olmuyor, şu malum NTLDR hatasını veriyor. Yalnız sağlam olan HDD Secondary Master, bozuk olan ise Secondary Slave durumunda. Primary Master CD-ROM, Primary Slave ise CD-Writer. Sistem bu haliyle bozuk CD yi takmazsam sorunsuz çalışıyor.
  • seninkine benzeyen bir sorunum oldu.kendi hd mi başaka birisinin bozulan bilgisayarına taktım ve benimkide bozuldu!
    sonradan hiç bir şekilde format atamadım.,bozuk hd yi çıkarıp 2. hardiske xp yükledim.daha sonra bozuk hardiski takıp,öteki hd teki xp ile formatladım,sonra ilk taktığım hardiski çıkarıp yeni format attığım hardiske yeniden xp yükledim
    böylelikle 2 tane xp yüklü oldu ama çalışıyor
  • hdd uretıcılerının sıtesınde hdd lerı test eden yazılımlar olur bunlardan bırını ındırıp boot cd halıne getır ve hdd yı test et muhtemelen hhd dende bad sector olusmutur o yusden bu prıblemlerı yasıyor olabılırsın

bırde hdd ye low level format atmayı dene
  • evet arkadaşlar ntfs le biçimlendirilmiş hdd lerde böyle sorunlar olabiliyor..arkadaşın sorunu kesin bundandır söyleyemem ama..benimde başıma çok geldi..ntfs ne kadar güvenli olursa olsun böyle sıkıntılarlara sebeb olabiliyor..bence sistemin kurulu olduğu bölümü fat32 diğer kısımları ntfs yapmak daha mantıklı..
  • Arkadaşım sen pc ni win 98 cd si ile aç ve fdisk ile bütün partisyonları sil. Sakın yaratma.
    ondan sonra dene. olmazsa ntdlr hatasının sebebi biostan boot edilecek Hdd nin zaten kendi harddiskin olarak kayıtlı olması. Yani 4 harddisk bile taksan onların içinden seninkini bulacak ve onu açmaya çalışacaktır. Sadece first boot device ı ayarlamak yetmiyor. Birde boot device prodity mi ne yazılışı aklıma gelmiyor oradan da boot edecek hdd yi seçmen gerekiyor. 3. seçenek olasılık vermiyorum ama Seagate lower format utility ile bir format atmayı dene. Bunun için hdd ni çalışan bir sisteme bağlaman gerekiyor.
    umarım düzelir. Fat sorunu yani partition table için en iyi çözüm low level format ama o da ömür kısaltır diyorlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar, inanmayacaksınız ama RAM arızalı olduğundan dolayı 256 lık RAM i 64 lük olarak gören BIOS amcam, HDD yi formatlama aşamasına gelince sistemi otomatik olarak resetliyormuş!!!! Yani HDD sağlammış. RAM i değiştirince sorunum düzeldi. Yine de yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoNeWaR

İlk önce çok yoğun olarak uraşmaya başladığınızda bazı şeyleri eksik yada hatalı yapıyoruz.

Yapılabilecek en basit ve kısa yöntem, Bootable bir XP cdsi ile sistemi boot etmek ve ya onarmak ki kurulu bir şey yok diyorsun, o zaman kurulum yapmak. eğer problşem çıkarsa bu kez de Hdd yi bir başka makina altında yüzey taraması yapıp herhyangi bir problem olup olmadığını kontrol etmek...

ben defalarca karşılaştım o sorunla ve deneyimlerime dayanarak diyorum ki cd rom yada cd bozuk eksik dll dosyası atıyor ama onlarda da bir sıkıntı yoksa win98 cd si ile fdisk atıp sonra kurmanı öneririm
  • arkadasım selam linuxta kurmaya calıstım ama olmadı dıyorsun...
    eger 9.2 mandrakeyı yuklersen dosya sıstemını gorur ve formatlayabılırsın ...
    ama red hatta bunu yapabılıyormusun bılmıyorum...
    xp cdsı ıle boot edıp hardıskı hıcbırsekılde dosya sıstemı ataması yapma (ntfs yada fat32)
    sadece partıtıonları silip yenıden yarat ve hddnın raw olarak gozukmesını sagla sonra mandrakeyı koy
    ve doya /home yada /boot olarakj formatla
    linux cdleri gelecek a.sden alınmıssa boot etmıyebılır...
    eger ıstersen bootble linux cdsi kopyalıyıp gonderebilirim...
  • diger bir cozum
    harddıskın ıde ıse slave olarak baska bir windows xp ısletım sıstemı yuklu makınaya tak ve
    dıger hdd ıcerısındekı ntldr dosyasını kendı hardıskıne kopyala...
    ntldr nt teknolojısının boot dosyasıdır mesgul gozukmesı demek sistem acıldı ve calısıyor demek...
    kı esasen sıstem acılmasa ve calısmasada bu hata olusabılır... cozumu baska xpden ntldr dosyasını kopyalamaktır nerde bulacagım dersen hem kendı surucunde hemde orjınal ntldr dosyasını kopyalayabılcegın surucude search edeceksın dosya ebatları aynımı dıye karsılastıracaksın..
    (tek surucude 2 tane ntldr cıkarabılır karsına) dosya ebatı aynı olanı kendı surucune kopyalayacaksın..
    eger sata ıse xp yuklu baska bır sata dıskı mevcut sısteme takman daha mantıklıdır...
  • İçindeki bilgileri sakla. Partition magic le bölümleri sil ve tekrar oluştur.Arada Hd ler şuurlarını kaybediyor, ilk sektördeki bilgiler de sorun oluyor sanırım.Aynı sorunla bende karşılaştım.Win Xp kurulumu sırasında attığım formatlar pek işe yaramamıştı. PArtition magic bir numara...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.