Selam hikaye biraz uzun ama arkadaşlar lütfen yardım edin
Öncelikle benim taşınabilir bir HDD var 500 GB Trekstor olandan. Bununla Laptopa film atarken HDD bir metrelik masadan yere düştü. Sonra veri atmamaya başladı. Neyse dedik garantisi var. Ama arkadaş son olarak USB'den Masaüstü bilgisayarıma takıp XP Format atıyormuş gibi işleme başlayıp Disk Bölümlendirmesi kısmında Taşınabilir HDD'ye biçimlendir demeyi deneyecekti. Disk Bölümlendirme ekranı geldi kurulumda. Benim Masaüstünde 300 GB HDD var. Taşınabilir ise 500 GB. Disk Bölümlendirmesi ekranında 465 ya da 495 GB civarı bir disk ve ikinci olarak da C isminde benim Masaüstünün diski gözüktü.
Arkadaş 495 ya da 465 GB civarında olan dolayısıyla Taşınabilir HDD olduğunu düşündüğümüz diski sil dedi. Biçimlendirirken hata verdi. Dedik tamam Taşınabilir Diske burda da biçimlendirme yapamadık. Bunu servise götürürüz. Buraya kadar sorun yok.
Ta ki Masaüstünü çalıştırıncaya kadar arkadaşlar Diskten Okuma Hatası diyor ve bilgisayarım açılmıyor
Masaüstünde Vista Ultimate kurulu. HDD'yi ne yaptıysak gösteremedik. Ne açılıyor ne de Vista kuruyormuş gibi yaparken HDD'yi Disk Bölümlendirmesi ekranında görüyor. Ardından arkadaş Sata2 yerinden çıkarıp HDD'yi Raid kısmına taktı. Burda gördü. Görür gibi oldu. Ancak formata gelmeden bu sefer de HTCL ya da buna benzer bir şey eksik diyor ve yine bir şey olmuyor
Ay başından beri 38 GB film indirdim lütfen gitmedi deyin lütfen yol gösterin
Millet yok mudur bir çözümü gerçekten madurum :s
Konuyu tam anlayamadım, bilgisayarı işletim sistemi CD'sinden boot edip USB'den bağlı HDD'ye mi? format atmak istediniz. Yoksa HDD'yi kutudan çıkarıp masaüstüne SATA'dan mı? bağladınız. Neyse şu anki sorun masaüstü bilgisayarın mevcut HDD'sini Vista DVD'si ile göremiyorsunuz?
Tekrar toplayayım. Sorun evet şu anda Masaüstümün HDD'sini Vista DVDsi ile görememem. Bilgisayarın da açılırken Diskten Okuma Hatası vererek açılmaması.
Yaptığımız işlem ise Taşınabilir HDD'yi USB den Vista kurulu bilgisayara takıp XP CD'si takarak Disk Bölümlendirmesi sırasında biçimlendirmeye çalışmak.
Bunu başaramadık. Taşınabilir HDD'yi servise göstermeye karar veridik. Ama o da ne? Hiç ellemediğimiz Masaüstünün HDD'sini görmüyor :s
quote:
Orjinalden alıntı: Can_Erik Yaptığımız işlem ise Taşınabilir HDD'yi USB den Vista kurulu bilgisayara takıp XP CD'si takarak Disk Bölümlendirmesi sırasında biçimlendirmeye çalışmak.
Bende orada takıldım zaten, XP CD'si ile boot edip USB'den bağlı HDD'yi göremezsiniz; diye biliyorum. Yeni donanımları fazla incelemesemde bunun böyle olduğunu düşünürsek, ayrıca XP CD'si ilede SATA2 HDD'nizi de görememeniz gerekirdi (SATA driver sorunu nedeniyle); bu da biostan bazı ayarların değiştirilmesiyle mümkün olabilecek bir durum olduğuna göre (biostan AHCI mod kapatılması) sizin en kestirme yoldan Vista'yı kurabilmeniz için önce "Bios Setup Default" yapıp makinanızı default ayarlara getirdikten sonra First Boot kısmına CD sürücünüzü koyup Vista DVD'si ile boot edip aşağıdaki konuyu takip etmenizi öneririm.
Ne yaptıysam olmadı. En son Linux takmamı onun direk Cd'den açılacağını belki HDD'yi görebileceğimi tavsiye etti bir arkadaşım. Linux'u CD'ye çektim. Taktım kabul etti en son 1998 Caldera Inc. All Rights Reserved dedi ben tamam dedim açılacak bu ancak şöyle birşey çıktı hemen alt satırda
[DR-DOS] A:\> Yanında da bir şey yanıp sönüyor. Linux'u nasıl açarım ya da bu HDD'yi bilgisayarımın görmesinin başka bir yolu yok mu kaldım öylece