Şimdi Ara

HDD tavsiyesi yapar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğrafçılık sektöründe çalıyoruz. Fotoğraf, kamera çekimlerini arşivlemek için HDD almamız lazım. Fakat piyasada dahili hard disklere güvenilmiyor. HB'den ürün aldık güvenilir diye, gelen disk hızı düşük çıktı ve 1 hafta sonra arızadan geri gönderdik. WD gibi güvenilir marka olmasına rağmen yenilenen ürünler piyasada. Bu duruma önerisi olan arkadaşlar cevap yazabilir mi?

Hard disklere güven kalmadı sanırım? Fakat SSD'ler arıza yapınca da veri kurtarmak çok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 14 Ocak 2025; 22:0:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapasite ihtiyacınız ne kadar?

3,5" SATA ve kurumsal önerilerim...

Belki kullanmayacağınız özellikleri olan WD: DC HC5xx serisi. HC6xx'ler SMR.

O özelliklerin tırpanlanmış hali, kurumsal kaltesinde son kullanıcı: Gold Enterprise

Kumar: Seagete Exos X

%100'e yakın güvenilirlik ama sıralı yazmada kabus düşük hız: Toshiba MG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 15 Ocak 2025; 0:53:23 >
  • cafyon C kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkür ederim. Bu ürünleri nereden temin etmeli? Piyasada güvenilir yer kalmadı sanki? Bozuk ürün ya da yenilenmiş ürün gönderimi yapıyorlar. 1-4 TB arası bir kaç adres atarsanız sevinirim. Değişik kapasitelerde düşünüyorum.

• Yanıtımı mazur görünüz lütfen ama... Eğer 4 TB'lık disklerden array oluşturmayacaksanız... 4 TB için değmez yorulmanıza. Alınız NAS olmayan, survelliance olmayan, CMR olan, 4 tane 4 TB...

Asıl: ikili mirror

Yedek: ikili mrror

Benim o kurumsal önerilerim tek 20, 22, 24, 26 TB düşünüyorsunuzdur diyeydi. Tek olacaksa sağlam olsun niyetiyle.

Öneri değil, misal: WD için DC HC5xx yerine Gold Enterprise, Black... Toshiba için MG yerine X300... Seagate... bilemiyorum, güvenmiyorum artık ama Exos X yerine X'siz Exos.

bilendelal'ı öneririm. Ama bilin ki yurtdışına kıyasla fiyatlar yüksek. Bilendenal ve ana firması Asnet Bilgi Sistemleri ile gönül rahatlığıyla tavsiye almak için görüşebilirsiniz.

Hele ki ama bireysel işletme ama kurumsal şirket olarak faturalandırılacaksa daha rahat iş görürsünüz.

Amazon Amerika'dan güvenilir yer bulup oradaki tanıdığınızın adresine gönderip gelirken getirmesini rica edebilirsiniz. Garanti sorun bu durumda tabi ve dead-on-arrival durumunu çözmek de.

Marka, model ailesi, ve kapasiteyi belirledikten sonra... gerekmeyecek özellikleri çıkarırsınız. Nihai ürün kodu ortaya çıkar.

512e mi, 4kn/4096'ya dönüştürülebilen 512e mi... spin-down/güç kesme pini olan mı olmayan mı... HDD'nin donanımından veri/içerik şifreleme yapan mı yapmayan mı... gibi.

Ha bu arada, önceki mesaj ve bu mesaj hep 3,5" SATA HDD üzerine. SAS, bambaşka bir dünya, NVMe U.2, U.3 bambaşka dünyalar.

Aradığım cevaptı, çok teşekkürler. Ayrıntılı ve teknik bilgiye ihtiyacım vardı. Bu yedek olayı sektörümüzde çok önemli. İnsanları üzmemek ve tazminat ile karşılaşmamız lazım.

Arızaya geçen HDD verileri şifreleyip, kilitliyor. Bu da kurtarmada sıkıntılı. Şifreleme yapmayan da olması lazım. Bir arkadaşın baçına geldi. Rusya'ya şifre kırmaya göndermiş hdd imajını, verdiği veri kurtarma firması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 16 Ocak 2025; 12:53:51 >
  • Rica ederim yardımcı olabildimse.

Lakin veri kıymetli ise ve bütçe oluşturabilirseniz... bir canlı/ölü (sıcak/soğuk, yani asıl veri) veri ve en az bir yedek (1: online, on-site, 2: offline, on/off-site, 3: online, off-site) sunucusu/depolama aygıtı düşünmek lüks değil; tekrar ediyorum: veri kıymetli ise.

Bunu belli bir marjda fazla para harcayarak NAS üniteleri ile de çözebilirsiniz, kendin-yap şeklinde array(ler) (tercihen OpenZFS) + tape ile oluşturarak da, tabi bu son durumda sunucu/bilgisayar masrafı (anakart, CPU, bellek, kasa, vs. depolama denetçi kart-lar, diskler) da gerekecek ama üniversal bir çözüm olur.

Öbürü de depolama/yedekleme odaklı hazır sunucu sistemleri... eh işte... o durumda attığınız taşın ürküttüğünüz kurbağaya değmesi gerekli.

Her üç konsepti de zaman içinde işler büyüdükçe... veritabanını tutmak, e-posta sunucusu, web sunucusu, CRM, kataloglamak, yan işler yapan sunucu VMlerini barındırmak, uzaktan erişim, hatta ne bileyim VR için bile kullanabilirsiniz.

Çok alakalı gelmeyebilir ama... robotlu otomasyon kökenliyim. İlk kez 2001 krizini gördüm, ardından 2008 civarı olanı. Majör imalat hatları olan firmalar... kriz zamanında bilançoları feci hale gelmiş olsa da... bariz bir şekilde otomasyona yatırım yapıyorlardı hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 18 Ocak 2025; 1:45:44 >

Teşekkürler görüşleriniz için. Esnafız, büyük değiliz fakat veri saklamak çok önemli bizim için. Görüşlerinze göre bir küçük sistem kuralım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Düşünürseniz elimde 1tb wd blue hard disk var. Sadece oyun amaçlı sistemde kullandım. Sistemi yenileyince kenara ayırdım 1 yıldır boşta yatıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Ben firmada çalışanım. Derim böyle bir cihaz var, alalım. Fakat süzle alakalı olmayan bir durum oluşur, sonra ihale üstüme kalır. Ben dediklerinizi referans alıp öneri yaptım. Hangisini alırlarsa artık. Fakat siz yine de fiyat yazın, kenarda öylesine almak isterlerse yedekte bulunsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.