(80gb ide seagate )harddiskimin boardı yanmış fiziksel sürücsündede bozuluk varmış..Şirket verilerimin çoğunlukta olduğunuda düşünürsek bu verileri kurtarmam için ne yapmam gerekiyor..geçmiş olsun falan demeyip yardımcı olmaya çalışırsanız çok mennun olurum!!
Fiziksel zarar gördü ise yapabileceğin tek birşey var. İst.da isen diski alıp veri kurtarma yapan yerlere gideceksin. M.köy'de stadın karşısında hani şu bilgisayarcıların papatya gibi açtığı caddeden aşağıya şöyle 200 metre in sağda sor gösterirler. Bir disk parası istiyor yalnız verilerin çok değerli ise vereceksin tabi. Birde yeni disk alıp elemana vereceksin birebir diğer diske aktaracak kurtarabildiği verileri. Unutmadan kesintisiz güç kaynağı almanı tavsiye ederim disk arızalarının ve diğer sistem parçalarının birincil arıza nedeni düzensiz voltaj, kalitesiz güç kaynağı kullanımıdır. Geçmiş olsun.
Götürmeden De yapamaz Mı Acaba? Bi Program vardı.Verileri Geri Getirebilen Prolar VAr Ama Sorun Şu Fiziksel Arıza Varsa Belki gidenlerde Geri Gelmeye Bilir ?
quote:
Orjinalden alıntı: BluuBZeR0
Götürmeden De yapamaz Mı Acaba? Bi Program vardı.Verileri Geri Getirebilen Prolar VAr Ama Sorun Şu Fiziksel Arıza Varsa Belki gidenlerde Geri Gelmeye Bilir ?
Benim başıma geldiği için biliyorum. Fiziksel zarar görmüş bir diski veri kurtarma programları ile düzeltmek mümkün değil. Ben aynı diski bulup kartını değiştirdiğim halde tekrar canlandıramamıştım bir türlü. Gittiğim bu eleman disklerin havasız ortamda açılması gerektiğini söylemişti. Ne kadar doğru bilemiyorum. Sallamışta olabilir hani.
İçindeki plakalar ezildi veya yandı ise kurtarmak çok güç olacaktır hatta mümkün olmayabilir diye düşünüyorum.
Bu Durumda Arkadaş Yeni Hdd Alman Gerekebilir..Bilgilerden Dolayı Teşekkürler @Bıyıklı