Şimdi Ara

hdd'ye elektrik gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. bu sabah pc'yi açmaya çalışırken güç 1 saniyeliğine gelip bilgisayar kapandı. güç kaynağının arıza verdiğini düşünerek güç kaynağını değiştirdim ve ilk sorunum çözüldü. ikinci ve en mühim olanı ise 1 ssd 2 hdd aynı kablo üzerinden güç almasına rağmen hdd'lere güç gitmiyor ama ssd çalışıyor. ayrı ayrı kablolarla denedim gene bir çözüme varamadım.

güç kaynağı bozulurken o 1 saniye içinde 2hdd'me de aynı anda zarar verme ihtimali var mı? şu anda sorun nerde hiçbir fikrim yok.

3tb veri vardı içinde hddlere bir şekilde tekrardan nası güç sağlayabilirim.

• HDD'lerin PCB'leri zarar görmüş olabilir.

Diskleri tek tek takmayı deneyin, güç kaynağından gelen başka bir kablo ile deneyin ve de SSD'yi söküp SSD'ye giden güç kablosunu bir HDD'ye takıp deneyin.

Yukarıdakiler olmaz ise, disklerin aynı marka model olanının board'unu bir şekilde takıp diski çalıştırmanız mümkün.

• cevaplarınız için teşekkürler. olabilecek bütün varyasyonları denedim güç kaynağı-sata-hdd arasında. aynı anda 2 hdd'nin bozulması ve böyle bir arıza vermesi ilk kez başıma geliyor. şu anda tek umudum dediğiniz gibi pcb'lerinin yanması. elektrik gitmemesini de pcb'lerin yanmasına bağlıyorum.

aliexpress'den aynı modellere göre 2 adet pcb siparişi verdim. umarım gelen parçalar işe yarar.
  • sorun çözüldü buraya bilgilendirme amaçlı yazayım dedim.

çalışmayan 2 hdd'nin 1 tanesinin aynısının ikinci elini bularak pcb kartını değiştirdim. bazı durumlarda bios çipini de değiştirmek gerekiyormuş ama kartları değiştirmem işe yaradı. şu anda 1 tanesini kurtarabildim. çinden gelecek olan diğer kart da sorunumu tamamiyle çözecek muhtemelen.
  • aklıma direk olarak yanma ihtimali veya yeni PSU nun watt olarak yetersiz kalmasından dolayı (ssd akımı cekerrek) HDD yeterli akım gitmemesindendir yazacaktım
  • aborjini A kullanıcısına yanıt

Merhaba, bir şey soracağım hdd'ler markası neydi. Seagate mi? Aynı sorunu yaşıyorum. Aliexpressten pcb kartı sipariş ettim. Araştırmalarımda seagate ise bios çipi değişmeden çalışmadığını duydum da doğru mu bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.