aman kardeşim arkana bakmadan kaç lütfen kızın belli ki hayatında belli bir vizyon yok; evlenip yaşıtlarıma akranlarıma hava atayım/göz önünde olmayayım/namuslu görüneyim havalarından ve mahalle baskısından dolayı evlenmek istiyor. İnan bana böyle kızlar evlendikten sonra adamı evlilikten de kadınlardan da soğutur eminim başını şişirecek ondan bundan kıskançlık krizine girerek seni sinir edecektir. bir erkkeği en az altı ay tanımadan hemen evlenmek isteyen her kızın motivasyonunun ardında bir kendine güvensizlik veya başka sebepler vardır ki inan bana bunlarla uğraşmak istemezsin. Allah korusun bir de çocuk yaparsan sıçtın; boşanmak da öyle kolay değil şimdi kadınlar ne palavralarla mahkemelerde adamları süründürüyorlar ne yap ne et anneciğinin sözünü dinle ve kızla tamamen ayrıl |
Hemen evlenmeliyiz diyen kız arkadaş. (3. sayfa)
-
-
Zaten aile baskısı olduğunu söylüyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Senin sorun burada başlıyor: "iki ay önce evlilik amacıyla arkadaşım aracılığıyla bir kızla tanıştım"
Haliyle bu kafayla gidince kızda ısrar ediyor.
-
İlk buluşmada ona bunun ciddi bir karar olduğunu iyice birbirimizi tanımadan bu sonuca varamayacağımızı söyledim. Üstüne annemle tanıştıktan sonra kıza evliliğin zor gözüktüğünü belirterek ayrıldım.
İyi tanı, bolca arkadaş ortamına gir kızın, arkadaşlarından üstü kapalı çok done alırsın. 2 ay kısa çok kısa bir süre.
-
bende aynı hataya düştüm.evliliğin 9 ayındayım çok pişmanım
karşı taraf benimle nafaka tazminat için evlenmiş.başta anlamıştım ama kendime söz geçirememiştim
-
mesajları görünce herkese küfredip forumu yakasım geliyor. böyle toplumun nınınını
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin fikriniz nedir?
Zaten mesajın başında evlilik amacıyla tanıştım demişsin kızın bunu istemesi kadar doğal bir şey yok
2 ayda mı?
Evet hocam o şekilde tanışıp evlenen çok insan var. Siz en başında evlilik derseniz öyle anlar tabii
ben hep kalbimi dinler hepte kaybederim. hemen evlenmeliyiz diyorsa tüm detayları konuşup beklentilerini anlatmaktan başka yapabileceğin bir şey yok. bende şahsen 3-5 aydan fazla flört edemem direk evlenmeye bakarım.
-
Abi, gerçekten genç bir kardeşin olarak demeliyim ki aceleci bu ablamız ya da yengemiz hangisi hitaba uyuyorsa.
Ha ilk önce başlıklarım ve ona göre yazacaklarım var
1- Mantık evliliği mi aşk evliliği mi
Mantık evliliği ise ekonomiyi nasıl yönetiyorsunuz ona bakın. ki zaten konudaki mesajına bakılınca 2 ay gibi sürede ablamız ya da yengemizin evlilik diye tutturması hiç mi hiç işten değil.
2- Düğün, kına vs vs.
Bana kalırsa bu tarz evlilikte ben her iki aileyi de toplardım, nikah ve sıfır şatafat bir düğün yapacağımı söylerdim. Aksine böyle bir evlilikte davulu zurnası biraz mantıksız kaçar bana.
3- Ev ekonominizi nasıl yönetiyorsunuz
Max harcama tutarı ne (temel ihtiyaçlar hariç)
Her gün kafe, avm mi dolaşılıyor ?
Bunlara birbirinizin de göz atmansini göz atmasının üstüne, irdelemesini rica ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cevabın içinden teşekkürler. Çok mantık çerçevesinde yaklaşıyorsun ben de senin gibi düşünüyorum ancak hanımefendi olayı duygusallığa döküyor böyle mevzulara konuşunca. Aileden ve çevreden evlenmesi yönünde çok aşırı baskı görüyor anladığım kadarıyla yaşının geçtiği psikoloji içerisinde o öyle düşününce benim ailemde buradaki birçok kişinin düşündüğü gibi acelenin sebebini anlamaya çalışıyor. Hem bu kadar evde kaldım psikolojisinde hem de her şey eksiksiz olsun istiyor.
-
İşi gücü olup evleneceği kişiyi annesine soran adamdan koca falan olmaz. Zaten bu tipte biri olduğun için evleneceğin kişiyi kendin bulamamışsın aracılarla yapmaya başlamışsın.
Senin evliliğin ilerde de huzurlu olmaz. Karşındaki kadını bilmem etmem o konuda bir şey söylemiyim.
Ama sen evlenme derim, annenin dizlerinin dibinde otur. Çünkü sen daha kendi kararlarını alacak birey olamamışsın.
-
Ne kadar saf adamlarsınız arkadaş. Yok aile evinde baskı var yok yaş krizi yok bilmem ne. Kız resmen kendini yamamaya çalışıyor. 2 ayda neyin evliliği bu? Sakın bu toplara girme başına büyük ihale alırsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baskın Var Baskın Basana -- 11 Aralık 2021; 19:52:14 >
Ulan ne işler ya kimisi diyor keko olacan kimisi kibar nazik olacan kimisi 1 dediğini 2 yapma kimisi diyor yöneten sen ol yaw herşeyden sogutuyorsunuz ya. Bundan sonra kendi kafana göre devam edecem en azından suçlusu ben ölürüm yeter ya. Kız tavlama sanatiymis alfaymis betaymis hadi ordan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Lider Atatürkk -- 11 Aralık 2021; 20:9:23 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evliliğin ağır bedelleri var ve bu bedeli türkiye için 1000 ile çarp. Eğer en ufak bir şüphe-pürüz-kafanızı kurcalayan ... fark etmez burayı istediğin gibi doldur bunlar varsa zaten evliliğe hiç girilmemesi lazım. Evlilik bir nevi kumar oynamaktır da kimse bilmez bunu. Fazla vaktim yok ama kısaca şöyle diyim senin durum hiç iç açıcı değil, arkadaşlar gerekli şeyleri söylemiş tekrar farklı kelimelerle aynı şeyleri yazmaya gerek yok. Aklın varsa evlenmezsin.Evlilik gerçekleşirse pek sağlıklı olacak gibi de gözükmüyor. Başka bir şey söylemiyorum
-
evlenip ayrılarak nafakaya bağlamaya çalışıyor olmasın sakın ...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X