Şimdi Ara

Hepimiz toplansak Nvidia'yı 3.5 GB sorunu yüzünden şikayet etsek ne olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler cidden şaşıyorum adamların yaptıkları ortada bari fiyatı düşer diye düşündüm o da yok biz şimdi bunları şikayet etsek ne olur onu merak ediyorum

• Nereye ne diye edeceksiniz ki hocam
  • Hocam bende pek bilmiyorum aslında bazı konuların altına yazan arkadaşlar vardı "şikayet etsek ötürürler" diyordu bu yüzden sordum.
  • Türkiye'de diyanete mi şikayet etmeyi düşünüyorsun?
  • Türkiyede bu tür şeylerden sonuç çıkmaz.

Ayrıca şikayet etmeniz için geçerli bir sebep olmalı.

Bence kartı şikayet edene kadar servisleri şikayet edin.
  • şikayet etsenizde birşey olmaz bence sonuçta kart 4gb sadece son 0.5 gblık bölümü yavaş
  • Meşhur videodaki gibi gülmeye devam ederler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nvidia bize bahmiyir
  • Yapılan şey tam mahkemelik aslında. Reklamını yaptıkları mal sattıkları mal değil. Ama bunu sen ben ve forum toplansak da başaramayız.
  • Bu sorunu anlayacak bilirkişi var mı memlekette?
    Ciddi uğraş ve bütçe gerektirir. DH'de toplanmakla olacak iş değil.

Yurtdışında olumlu sonuçlanan davalar olursa, onlar emsal gösterilerek belki bir netice alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Şubat 2015; 1:41:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Bu sorunu anlayacak bilirkişi var mı memlekette?
    Ciddi uğraş ve bütçe gerektirir. DH'de toplanmakla olacak iş değil.

Yurtdışında olumlu sonuçlanan davalar olursa, onlar emsal gösterilerek belki bir netice alınabilir.

Ugraşilirsa hersey olur. Abd bagimsiz mahkemelerine başvurulabilir , gerekli belgeler ilede desteklenir ise juride olur derse yüklü miktarda para kaldirilir :) Kim ugraşir tabiki soru işareti

• nvidia bir türk markası değil bu nedenle türkiyeden nvidia'ya karşı bir yaptırım gelemez teknik olarak 4gb vram olduğu içinde kutusuna 3.5gb şeklinde bile yazdıramazsın. Maximumda aklıma gelen türkiyeye gönderilecek kutulara küçük harflerle 3.5gb vram'den sonra vram'e erişimde hız düşüşü yaşanabilir şeklinde bir ibare eklenebilir. Bunu bile yaptırmak bana zor ve zaman israfı gibi gözüküyor.

Amerikada ise açılan davalardan halen belli bir sonuç çıkmadı ve amazonda kutuların üzerine 4gb 256bit çeklinde yazılmaya devam ediyor.

Benim görürüşüm bir sonuca varılamayacağı yönünde.
  • Hicbir sey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sendektorn1

Beyler cidden şaşıyorum adamların yaptıkları ortada bari fiyatı düşer diye düşündüm o da yok biz şimdi bunları şikayet etsek ne olur onu merak ediyorum

Siz kimsiniz? İstersen bimer e yaz. Gtx970 in fiyatı düşer sanıyodum düşmedi dersin. Devletimiz nvidia ya haddini bildirsin yazarsın. Böylece bütün liseliler mutlu olur.
  • Bundan çok daha ciddi olan "bumpgate" skandalında bile Nvidia mahkemeye verildiğinde bırak ülkemizden herhangi bir geri ödeme alan olmasını söz konusu sorundan haberi olan bile yoktu. O zaman da bilişim sektörü birkaç bağımsız site dışında olayı görmezden gelmiş ama o birkaç sitenin haberleri sayesinde birleşip olayı mahkemeye götürmeyi başaran mağdurlar sonunda NVidia'yı anlaşmaya razı etmeyi başarmışlardı. Sonrasında NVidia sorunlu laptop sahiplerine toplamda 2 milyon $ ödemeyi kabul etti ama mahkeme ve avukat giderleri olarak 13 milyon $ ödemek zorunda kaldığını da eklersek yurtdışında da adaletin bu konularda ne kadar sakat yürüdüğünü söylemeye gerek kalmaz sanırım. Sözün özü keşke ülkemizde de bu tür ayıplı satışta bulunan firmalar hakkında gerekli yaptırımlar uygulanabilse ama yurtdışında bile ciddi sonuç alınamıyorken bizim için biraz fazla rüya gibi kalıyor.

• Sendektorn1 kullanıcısına yanıt
    valla kardeşim mahkemeye bile verebilirsiniz çünkü yaptıkları suç niteliğinde ama kullanıcıdan geri dönüşler sadece %5imiş ee kullanıcı gidipde ne bu ya demezse alıp razı olursa adamlarda nasılsa millet alıyor diye hata yapmaktan geri durmaz ben olsam gider verirdim 970 ile 980 arasında performans olarak az ama fiyat olarak çok fark olmasıda bu yüzdenmiş demek ki
  • Nvidia'da sorun olmaz olamaz diye korumaya geçip,bakın sorun yok diye resimler,videolar atan Nvidia için adeta yırtınan kişiler olduğu sürece bu dediğinizin olmayacağı dünden bellidir.
  • Bizim gibi 50 forum şikayet etse yine bişey olmaz
  • Ben bu kartı kullanmıyorum ama gördüğüm kadarıyla kullanıcılar halinden memnun bir şikayetleri yok..

• Tüketici hakları kanuna göre, tüketiciyi aldatmaya yönelik vaad edilen özellikler ile kutu içeriği tutmuyorsa dava açarak para iadesi alınıyor. Tabi bunun geçerliliği ilgili firmanın kendisinin ya da şubesinin Türkiye de faaliyetinin olması ve kanunlarına tabi olabilmesi gerekebilir. Konunun başka bir boyutu ise ürünü ülkeye sokan/satan firmanın da yasal olarak sorumlu sayılıp sayılmadığıdır. Sonuçta kanun tüketiciden yana. Bu şekilde siz satıcıyı satıcı da sağlayıcıyı dava edebilir..

Sonuçta şu an bu ürünü alan kişiler yasal olarak "kandırılmış" , "aldatılmış" kişiler statüsünde fikrimce. 5 vites araba aldık, bir de baktık 4 vites çıktı, üretici firmada, bize , 4 vitesle idare edin dedi.... yani böyle saçmalık olmaz, olamaz, olmamalı..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.