Şimdi Ara

Hepsiburada İade iPhone'ları satıyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
13.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün akşam ip14 pro başlığı altında aşağıdaki linkteki mesajı atmıştım. Burdan da başlık açarak durumu herkesin görmesini istedim.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154638670

Pazartesi akşamı Hepsiburada sitesinden satıcının Hepsiburada olduğu iphone 14 pro 256gb telefonu 43599 tl'ye satın aldım. Dün teslim edilmeden gelen faturadaki imeiyi sorguladığımda 3 kasımda etkinleştirilmiş olduğunu gördüm.

Bu sabah kargoyu aldığımda aşağıdaki gibi bir sonuçla karşılaştım.

Ürün resmen daha önceden açılmış, etkinleştirilmiş (yani kullanılmış) iade edilmiş ve hepsiburada tarafından jelatine sarılıp sıfırmış gibi satılmaya çalışılmış.

Bu işlerden anlamayan birisi jelatini görüp telefonu sıfır sanabilir. Hepsiburada müşteri hizmetleri de iade telefonları sattığını reddetmiyor ki whatsapp yazışmaları mevcut.

Bugün müşteri hizmetlerini aradığımda "istemiyorsanız iade edin, almazsanız almayın" tavrında bir konuşma ile karşılık aldım.

Ayrıca bu durum hepsijet teslimat noktasındaki görevli tarafından da tutanak altına alındı.

Keyfi iade edenler yüzünden ben ve benim gibi çoğu insan bu konuda mağdur ediliyor. İade ne zaman oraya ulaşacak da ne zaman paramı geri alırım bilmiyorum ama aşırı şekilde sinir bozucu bir durum.

Hepsiburada'dan telefon yada başka bişey alırken yüz kere düşünmenizi tavsiye ederim.

İyi forumlar.

15.12.2022 Güncelleme:

Yeni sipariş açmışlar sistemden fatura da yüklemişler imei kontrol ettim sıfır cihaz gönderiyorlar.

Ciddi şekilde kendilerine defalarca hukuksal boyuta taşıyacağımı söyledikten sonra nerden buldularsa sıfır cihaz geliyor.

Bu da stokçuluk yaptıklarının kanıtıdır.

16.12.2022 Güncelleme:

Yeni gönderilen cihazı bu sabah teslim aldım. Açılmamış sıfır kutu. Yine de Hepsiburada'ya çözümcü tavrından dolayı teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eL1te -- 16 Aralık 2022; 22:43:19 >

• Telefonun şekli belli, hacmi belli, özellikleri belli. İnternette milyon tane inceleme videosu var, boyutu rengi görülüyor. Ayrıca mağazalarda da standlar var el ile alınıp incelenebilir o kadar çok gerekliyse. Ben müşteri olarak neden başkasının açtığı bir telefonu sıfır diye satın alayım peki?

Keyfi alıp ilana koyup satarsa satar satamazsa iade edenler var
    Keyfi alıp 3-5-10 gün kullanıp iade edenler var
    Sonuna kadar haklısın neler neler var
    Bu vb sorunlarla başka sorunlar ortaya çıkıyor yani satıcı iade edilmiş kullanılmış ürünü satmış oluyor bence kesinlikle kabul etmeyin iade edin

Bu vesileyle seninle beraber bir kez daha o insanların kulaklarını çınlatalım

Bu arada kuyuyu açtıktan sonra başka sürpriz çıkmayacağının garantisi yok
    İade etmeyecekseniz kesinlikle kuyuyu açarken video kaydı alın hatta her online alışveriş kargolarınızı videoya kaydı alarak açın kesinlikle

Hâlâ konu sahibini haksiz cikarmaya calisan insanlar var. HepsiBurada'dan alir, Amazon'dan alir vb. yerden alir. Bu onu suclu yapmaz, sifir cihaz diye satilan cihazin boyle bir hâlde olmasi kotu bir durum.

Basiniza gelmeden anlayamazsiniz gercekten. Hakli olani suclamak Turklere pardon Orta Dogu insanlarina ozgu olabilir.

• Keyfi alıp ilana koyup satarsa satar satamazsa iade edenler var
    Keyfi alıp 3-5-10 gün kullanıp iade edenler var
    Sonuna kadar haklısın neler neler var
    Bu vb sorunlarla başka sorunlar ortaya çıkıyor yani satıcı iade edilmiş kullanılmış ürünü satmış oluyor bence kesinlikle kabul etmeyin iade edin

Bu vesileyle seninle beraber bir kez daha o insanların kulaklarını çınlatalım

Bu arada kuyuyu açtıktan sonra başka sürpriz çıkmayacağının garantisi yok
    İade etmeyecekseniz kesinlikle kuyuyu açarken video kaydı alın hatta her online alışveriş kargolarınızı videoya kaydı alarak açın kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 14 Aralık 2022; 21:57:44 >
  • Elma kendi sitesinde bile bin lira daha aşağı satarken, neden gidip HB gibi en az ayda bir foruma maduriyet konusu açılan siteden sipariş geçersiniz ki?

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

elma 20 gün sonra teslim ediyor, hemen almak için başka yerlerden alınıyor.

• 14 serisi ilk çıktığında Ana konu'da kararsız kaldığı için iki rengi birden sipariş edip "bir elime alayım da" beğenmediğimi iade edicem zaten Apple hak tanıyor diyen bir tip vardı, hala uykularımı kaçırır.

• HB ve Amazon bunu yapıyor maalesef.

• Elinizde tutanak var. Mahkemeye başvurabilirsiniz. Eğer ürün açılmışsa satarken bunu açıkca belirtmek zorunda. Çok geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kutusu açılmış ürünün herhangi bir arızası olmaması durumunda iade alınmaması veya iade de ücret kesintisi yapılması bir kanunla düzenlenmeli artık cidden.

• Jelatin olmasi bile şüpelendirir.Jelatinsiz olmasi gerekirdi.?
  • Hepsiburada vol.bilmem kaç

Sahte tuşlu telefonlarin cirit attığı yer, ne bekliyodunuz?
  • hepsiburadadan kürdan bile sipariş vermem

• iade edilen telefonlar imha mı edilmeli?

• constantine05 kullanıcısına yanıt

İmha edilsin diyen yok.

İade olduğuna dair bir ibare (örneğin outlet benzeri) yazılarak satışı yapılmalıdır.

Aynı paraya bir başkası sıfır ürün alırken, ben açılmış bilmem kaç gün ceplerde gezdirilmiş telefon alamam.

• İade depolarına ulaştı ve sonuç aşağıda:

İade reddedilmiş. Yarın elimdeki kanıtlar ile haklarında şikayette bulunacağım. Bu adamlarla uğraşasım var bakalım ne olacak...

• quote:

Orijinalden alıntı: constantine05

iade edilen telefonlar imha mı edilmeli?

ben hep 50 TL lik alıyorum Mu ?

iade edilmemeli keyfi özellikle açılmış kullanılmış ise hiç iade edilmemeli

kendini konuyu açan arkadaşın yerine koy tekrar düşün

iade edilmiş ve özellikle açılmış kullanılmış ürünü tekrar satılacaksa outleti gibi yazılmalı belirtilmeli ve fiyatı buna göre ayarlanmalı

birçok kullanıcı batarya tavsiyesi isterken şu x marka bataryayı tavsiye ediyorum çok doğru olmasa bile beğenmezsen iade et diyorum çünkü adamlar iade edilmiş ürünü tekrar satarken iade edilmiş outlet ürünüdür ve kusurunu belirtiyorlar buna göre fiyatlandırıyorlar

outlet kuralları dışına çıkmış iade ürünleri sattıklarını görmedim veya şikayet görmedim

iade sistemi komple kaldırılmamalı

iade edilen ürün hiç açılmamış kullanılmamış ise 100% ücreti iade olmalı

ha yok açılmış kullanılmış ise standartlar oranlar yüzdeler belli olmalı on göre ücret kesintisi olmalı bak o zaman iade etme oranları nasıl düşüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 15 Aralık 2022; 19:39:40 >

• eL1te kullanıcısına yanıt

İade almama gerekçesi neymiş peki? Bunlar iyice yüzsüzlüğe vurmuşlar. İyiki tutanak tutturmuşsunuz. Sonuna kadar arayın hakkınızı.

• Geçenlerde bununla alakalı bir kanun değişikliği olmamış mıydı ? Kimi ürünlerde telefon laptop gibi ürünler kullanılıp iade edilmesi engellenmemiş miydi? Bu resmen rezilliktir. Hocam çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm adınıza, bu parayı verip bir başkasının aktif ettiği bir süre kullanıp iade ettiği telefonu kullanmak kimsenin içine sinmez diye düşünüyorum. İnşallah mücadeleniz olumlu sonuçlanır
  • 10-15 gün iade süreci var diye keyfine göre iade edenler var 45 bin TL parayı çöpe atacak halı yok hiç bir firmanın

Onlarca telefon satsa 45 bin TL kar edemiyor satıcılar işine gelmeyen almasın

• Fazla duyarlılık kasıyorsunuz ben şahsen keyfi iade yapmadım hiçbir alişverişim de ama bu bir hak ise kullanan kişiye karşı önyargılı olmak saçma . ister iade eder ister etmez " sana ne " . İsterse her birinden alır iade eder.
    Burada firma hatalı. Ben de satıcı hb den aldım sorunsuz geldi daha önceden şüphelerim vardı risk aldım bu arkadaş gibi de olabilirdi ama burada firma hatalıdır. Keyfi iadeler yüzünden oluyormuş komik olmayın. Ertelenen yasa gelsin yine benzer olaylar olur olacak bu firmalar yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 15 Aralık 2022; 19:55:19 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.