Şimdi Ara

Her tekerlekte fren var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bazı araçlarda her tekerlekte fren var resimdeki kırmızı şeyleri görüyorum:

Bazı araçlarda sadece önde görüyorum arkada bir şey yok.

4 tekerlekte de fren gördüğüm bir aracı kullanıyorum ve frenler çok iyi. Fren güven veriyor. Araç seri şekilde duruyor. Frenlemek bile zevkli :)
    Sadece önde fren zımbırtısı gördüğüm araçlarda ise fren pedalına bir zamandan sonra daha basılmıyormuş gibi oluyor ama iyice basarsam tekerlekleri kilitliyor ve diğer araca göre fren mesafesi uzun ve yavaşlaması çok tedirgin ediyor. Kesinlikle öndeki araç ani dursa bu araçla duramam ama diğer araçla dururum bunu hissediyorum.

Fren bazı araçlarda sadece ön 2 tekerlekte mi var? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ale_ale_0011 -- 20 Ocak 2012; 19:49:03 >

• Kaç yaşındasın bilmiyorum ama cevap vereyim yinede. O gördüklerin disk frenler. Arkada bazı araçlarda disk yerine kampanalı frenler kullanılır ve dışardan göremezsin. Yani her arabanın her tekerleğinde fren olur. ESP ile tek tek bile bağımsız fren yapabilir araç. Kampanalı frenlerin arkada fren performansı açısından bir dezavantajı da yoktur. Bak şimdi arkada kampanalı fren sistemi olduğu halde daha diskli sistemli başka bir araçtan daha iyi frenlere sahip aracımdan örnek:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 20 Ocak 2012; 19:52:50 >
  • o araçlarda

Önler disk arkalar kampana. Bu yüzden fren diskini göremezsiniz.

Aracı büyük ölçüde durduran ön frendir arka balans sağlar aracı yolda tutar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 20 Ocak 2012; 19:52:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

o araçlarda

Önler disk arkalar kampana. Bu yüzden fren diskini göremezsiniz.

Aracı büyük ölçüde durduran ön frendir arka balans sağlar aracı yolda tutar
    Yaşla ne alakası var? Terbiyesizlik yapmanıza gerek yok. Herkes otomobilden anlayacak diye bir şey yok. Ben uçak mühendisiyim siz de eminim benim mesleğimle alakalı hiçbir şey bilmiyorsunuz.

Cevaplar için teşekkürler.
  • Stepnede bile var sen ne diyosun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Stepnede bile var sen ne diyosun...
    kesbi gayet net açıklamış. Ayrıca uçak mühendisi olupta arabaların nasıl fren yaptığını bilmemek insanı şüpheye düşürüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: seizure

kesbi gayet net açıklamış. Ayrıca uçak mühendisi olupta arabaların nasıl fren yaptığını bilmemek insanı şüpheye düşürüyor...

Alıntıları Göster
    frensiz tekermi olur hepsinde var ancak senin gordugun disk frenin balataları. Arkalar genelde kampanadır ondan dolayı gorunmez.

Frenin iyi olabilmesi için westenhaus mudur nedir onun buyuk olması, ön disklerin çapının buyuk olması ve tabiki balatalarında buyuk olması gerekli.

Disk fren araç osken kampanadan daha iyi tutar . Kampana frenli bir aracın arkasına agırlık aldıkca frenleme gücü artar. Hiç bir kampana diskten iyi tutamaz. Accentteki fren diskleri ufak oldugu için ve agırlıgından dolayı boyle bir durum olmustur. Lastiklerde onemli bu durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

frensiz tekermi olur hepsinde var ancak senin gordugun disk frenin balataları. Arkalar genelde kampanadır ondan dolayı gorunmez.

Frenin iyi olabilmesi için westenhaus mudur nedir onun buyuk olması, ön disklerin çapının buyuk olması ve tabiki balatalarında buyuk olması gerekli.

Disk fren araç osken kampanadan daha iyi tutar . Kampana frenli bir aracın arkasına agırlık aldıkca frenleme gücü artar. Hiç bir kampana diskten iyi tutamaz. Accentteki fren diskleri ufak oldugu için ve agırlıgından dolayı boyle bir durum olmustur. Lastiklerde onemli bu durumda

Alıntıları Göster
    sissil arkadaşa özellikle teşekkür ediyorum. Herkese teşekkürler.

Bu arada uçaklarda kampana denilen şey yok. Otomobillere meraklı değilim ve bilgim de yok. Bu sorduğum soruyu bilmeyen sayısız insan vardır ben bilgi edinmek istedim. Ayıp değil. :)

Cevap verip aydınlatan herkese teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ale_ale_0011

sissil arkadaşa özellikle teşekkür ediyorum. Herkese teşekkürler.

Bu arada uçaklarda kampana denilen şey yok. Otomobillere meraklı değilim ve bilgim de yok. Bu sorduğum soruyu bilmeyen sayısız insan vardır ben bilgi edinmek istedim. Ayıp değil. :)

Cevap verip aydınlatan herkese teşekkürler.

Alıntıları Göster
    uçak mühendisi olduğuna eminmisin? yoksa gerçekten mi uçuyorsun?

kesbi bence yanılmamış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

uçak mühendisi olduğuna eminmisin? yoksa gerçekten mi uçuyorsun?

kesbi bence yanılmamış...

Alıntıları Göster
    Ben de makine teknik ressamı ve yüksek mühendisim. Uçak gövdesi modelelyecek kadar bilgim var. Yönlendirme sistemleri, motorlar tasarım hakkında bilgim var. Catia nasıl doğdu biliyorum. İstifa ettiğim ve işsiz olduğum dönemde uçak bakım teknisyeni sınavına girdim ve Türkiye çapında birinci oldum ama yüksek mühendis olduğum için mülakatta elendim. Yani bir mühendis bazı şeyleri bilir.

Terbiyesiz demeden önce karşındakini tanımaya çalış ve saygılı ol. Bu soruyu 15-17 yaşında lise öğrencisi sorar. O yüzden öyle dedim. Ben mühendis yetiştirmiş biriyim. Hiçbir öğrencim böyle bir soru sormadı şimdiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 20 Ocak 2012; 22:51:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Ben de makine teknik ressamı ve yüksek mühendisim. Uçak gövdesi modelelyecek kadar bilgim var. Yönlendirme sistemleri, motorlar tasarım hakkında bilgim var. Catia nasıl doğdu biliyorum. İstifa ettiğim ve işsiz olduğum dönemde uçak bakım teknisyeni sınavına girdim ve Türkiye çapında birinci oldum ama yüksek mühendis olduğum için mülakatta elendim. Yani bir mühendis bazı şeyleri bilir.

Terbiyesiz demeden önce karşındakini tanımaya çalış ve saygılı ol. Bu soruyu 15-17 yaşında lise öğrencisi sorar. O yüzden öyle dedim. Ben mühendis yetiştirmiş biriyim. Hiçbir öğrencim böyle bir soru sormadı şimdiye kadar.

Alıntıları Göster
    arkada diks olmayan modellerde reverse thrust engage yapıyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: desoto

arkada diks olmayan modellerde reverse thrust engage yapıyolar

Alıntıları Göster
    Ehliyet kursunda frenlerden bahsetmiyorlar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Ehliyet kursunda frenlerden bahsetmiyorlar mı?

Alıntıları Göster
    Evet her tekerde fren vardır ... önler disk , arkalar kampana - disk olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Evet her tekerde fren vardır ... önler disk , arkalar kampana - disk olabilir.

Alıntıları Göster
    hayır asıl mühendis benim.....

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

+1

• Mühendisim memnun oldum. Bende pamuk prenses..
  • yaş ?
    cevap evet
    kampana ve disk
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberm

Mühendisim memnun oldum. Bende pamuk prenses..
    noluyor bu konuda ortalık karışmış bişey anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

noluyor bu konuda ortalık karışmış bişey anlamadım

Alıntıları Göster
    Merhaba, ben de gazetecilik öğrencisiyim, mühendislerin dramı adlı yazı dizisi yazmak için buradayım.
  • Doktor yok mu hiç gelsin şöyle bi açılın ben doktorum desin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.