Şimdi Ara

HGS PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
66.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba forumda oncekı konularda aradım lakın bulamadım.

dun zorakı bir şekilde sırketın ustune kayıtlı aracımızla karşıya geçmem gerektı ve kendı adıma hgs aldım 35 tl kopru ustunde

bu aldıgım aracı ben harıc tum ıscıler kullanıyor hatta onlarda kaldıgı dahı oluyor.

bu araca aldıgım hgs (kendı tc me kayıt oldu)

kendı aracıma geçiş yaptırabilirmiyim
    nereye gitmem gerekiyor?
    tesekkurler

• Yapay Zekanın Yanıtı

HGS Plaka Değişikliği: İş Bankası ve PTT İşlemleri

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) plakanızı değiştirmeniz gerekiyorsa, İş Bankası veya PTT aracılığıyla kolaylıkla yapabilirsiniz.

İş Bankası HGS Plaka Değişikliği

• İş Bankası şubelerine giderek veya Mobil Şube ve İnternet Şubesi üzerinden HGS plaka değişikliği başvurusu yapabilirsiniz.
    • Başvuru sırasında yeni plakanızın bilgilerini ve kimlik kartınızı ibraz etmeniz gerekir.
    • Plaka değişikliği işlemi için belirli bir ücret alınmaktadır.

PTT HGS Plaka Değişikliği

• PTT şubelerine giderek HGS plaka değişikliği başvurusu yapabilirsiniz.
    • Başvuru sırasında yeni plakanızın bilgilerini ve kimlik kartınızı ibraz etmeniz gerekir.
    • PTT'de plaka değişikliği işlemi için de ücret alınmaktadır.

İşlemler için Gereken Belgeler

• Yeni plakanızın fotokopisi
    • Kimlik kartınız veya pasaportunuz
    • HGS kartınız (varsa)

Önemli Notlar

• HGS plaka değişikliği işlemi sonrası eski plakanız iptal edilecektir.
    • Plaka değişikliği işlemi tamamlandıktan sonra yeni plakanızla HGS geçişleri yapabilirsiniz.
    • Plaka değişikliği işlemi genellikle kısa bir süre içinde tamamlanır ancak yoğun dönemlerde biraz gecikme olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu konuya bi ara ben de baktım bi aydınlık söz konusu değil, camdan söküldüğünde bozulduğunu biliyoruz, yenisi mi veriliyor nasıl oluyor bilen varsa çok kişi bilgi sahibi olur diye düşünüyorum. Sizin yaptığınıza gelirsek bence yanlış yapmışsınız. Kaçak geçişlerde 7 gün süre var diye biliyorum, almadan geçip şirket yetkilisine durumu anlatıp onlara aldırsaydınız daha iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burglar08

Bu konuya bi ara ben de baktım bi aydınlık söz konusu değil, camdan söküldüğünde bozulduğunu biliyoruz, yenisi mi veriliyor nasıl oluyor bilen varsa çok kişi bilgi sahibi olur diye düşünüyorum. Sizin yaptığınıza gelirsek bence yanlış yapmışsınız. Kaçak geçişlerde 7 gün süre var diye biliyorum, almadan geçip şirket yetkilisine durumu anlatıp onlara aldırsaydınız daha iyi olurdu.

sirket aile şirketi yanı bende hissedarım

bana kopru ustundekı gisedeki arkadaş madem senın sahıs araban değil ozaman plakayı değiştirip kendı aracına tak bunuda ruhsatta tut bu arabaya yapıstırma gecerken elınde okut dedi ve bende elde gectim yapıstırmadımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARNİNG

quote:

Bu konuya bi ara ben de baktım bi aydınlık söz konusu değil, camdan söküldüğünde bozulduğunu biliyoruz, yenisi mi veriliyor nasıl oluyor bilen varsa çok kişi bilgi sahibi olur diye düşünüyorum. Sizin yaptığınıza gelirsek bence yanlış yapmışsınız. Kaçak geçişlerde 7 gün süre var diye biliyorum, almadan geçip şirket yetkilisine durumu anlatıp onlara aldırsaydınız daha iyi olurdu.

sirket aile şirketi yanı bende hissedarım

bana kopru ustundekı gisedeki arkadaş madem senın sahıs araban değil ozaman plakayı değiştirip kendı aracına tak bunuda ruhsatta tut bu arabaya yapıstırma gecerken elınde okut dedi ve bende elde gectim yapıstırmadımda

Alıntıları Göster
    Anladım. Bu arada sayenizde farklı bir şeyi daha öğrenmiş oldum, ben ayda yılda bir geçeceğim için kart olanını almayı düşündüm araştırdım fakat nasıl kullanıldığı hakkında bir fikir edinemedim. Eğer görevlinin dediği doğruysa ve etiketi elimizle tutunca da makine okuyorsa etiket alıp ruhsatın arasına koyayım ezilmez bükülmez öylece durur geçeceğim zaman cama tutarım artık. Hey gidi ülkem hey..!

• quote:

Anladım. Bu arada sayenizde farklı bir şeyi daha öğrenmiş oldum, ben ayda yılda bir geçeceğim için kart olanını almayı düşündüm araştırdım fakat nasıl kullanıldığı hakkında bir fikir edinemedim. Eğer görevlinin dediği doğruysa ve etiketi elimizle tutunca da makine okuyorsa etiket alıp ruhsatın arasına koyayım ezilmez bükülmez öylece durur geçeceğim zaman cama tutarım artık. Hey gidi ülkem hey..!

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar, ilaç firmasında çalışan biri olarak bizim araçlarımızda ,ogs cihazı olduğu için bazen şehirdışı seyahatlerinde tüm geçişlerin firma tarafından takibi gözükmemesi için Garanti Bankası tarafından HGS etiketi aldım.Şimdi, burada etiketi hiçbir şekilde araca yapıştırmadan geçiş esnasında ön cama dayalı olarak tuttuğunuzda okuma yapabiliyor ayrıca , 2 ayda 3 araç değiştirdiğim için bankaya giderek ruhsat ve plaka değişikliği ile kolaylıkla etiketi aynı sınıf olduğu taktirde plaka değişikliği yapılıyor.

• quote:

Alıntıları Göster
    Ben aracımı sattım üzerinde HGS vardı onu iptal ettiler içinde 37 TL vardı 60 gün içerisinde hesabıma geçeceğini söylediler. Yeni araç için yeni etiket verdiler.Sanırım sizinde işlemleriniz buna benzer olacak, iptal ettirmeniz yeni hgs çıkartmanız gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Ben aracımı sattım üzerinde HGS vardı onu iptal ettiler içinde 37 TL vardı 60 gün içerisinde hesabıma geçeceğini söylediler. Yeni araç için yeni etiket verdiler.Sanırım sizinde işlemleriniz buna benzer olacak, iptal ettirmeniz yeni hgs çıkartmanız gerekli.

Alıntıları Göster
    sanırım PTT yolu gozukuyor yarın bir gideyim sorayım sorusturayım.
    ogrendıklerımı sızınlede paylaşıcam eger kı plakayı değiştirebiliyorsak cok cok hos olucak ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hgs yi başka plakaya aktarma
    6 yıl önce açıldı
    BOŞ PLAKA SORGULAMA
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sanırım PTT yolu gozukuyor yarın bir gideyim sorayım sorusturayım.
    ogrendıklerımı sızınlede paylaşıcam eger kı plakayı değiştirebiliyorsak cok cok hos olucak ya

Alıntıları Göster
    Bankasya ve İş Bankası'ndan alınan HGS'lerde plaka değişikliği yapılabiliniyor internet şubesi üzerinden.PTT'de de yapılır herhalde ama şubeye gitmeden olmaz gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

Bankasya ve İş Bankası'ndan alınan HGS'lerde plaka değişikliği yapılabiliniyor internet şubesi üzerinden.PTT'de de yapılır herhalde ama şubeye gitmeden olmaz gibi geliyor.

Alıntıları Göster
    hgs de plaka değişikliği yapılabiliyor ama etiketi yapıştırdıysan çıkartırken zarar görüyor. bence eskisini iptal et yeni al... uğraşmana değmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AAF6D4207

hgs de plaka değişikliği yapılabiliyor ama etiketi yapıştırdıysan çıkartırken zarar görüyor. bence eskisini iptal et yeni al... uğraşmana değmez...

Alıntıları Göster
    yarın ılk ıs ptt subesı ziyareti

bu arada etiketi yapıstırmadım ruhsatın ıcınde duruyor.
  • quote:

yarın ılk ıs ptt subesı ziyareti

bu arada etiketi yapıstırmadım ruhsatın ıcınde duruyor.

bankalardaki değişiyor ama ptt de olacağını sanıyorum. son durumu bildirirsen bizde öğrenmiş oluruz.
  • Yarin kismetse iyi geceler
  • Arkadaslar
    Ptt ye gittim kucuk bir form
    Yeni plaka ve eski plaka yazdim
    Ve artik eski hgs m yeni aracimin caminda

Yalniz su cok onemli cama yapistirilmamis olmasi lazim
  • quote:

Arkadaslar

Arkadaşlar merhaba konuyu hortlatacağım ama bir şey danışmam gerekiyor.

Öncelikle HGS 'nin sitesinde kaçak geçiş yapılan günden itibaren 15 gün yazıyor.

Soruma gelecek olursak da.28.05.2015 tarihinde 34 plaka olarak aldığım araçla kaçak geçiş yaptım Ankara'ya geldiğimde aracımın plakasını 06 olarak değiştirdim.

Şimdi normal bir HGS etiketi alsam sorunum çözülür mü ? İzlemem gereken yol nedir ?

Konu hakkında yardımlarınızı talep ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramcho06

Arkadaşlar merhaba konuyu hortlatacağım ama bir şey danışmam gerekiyor.

Öncelikle HGS 'nin sitesinde kaçak geçiş yapılan günden itibaren 15 gün yazıyor.

Soruma gelecek olursak da.28.05.2015 tarihinde 34 plaka olarak aldığım araçla kaçak geçiş yaptım Ankara'ya geldiğimde aracımın plakasını 06 olarak değiştirdim.

Şimdi normal bir HGS etiketi alsam sorunum çözülür mü ? İzlemem gereken yol nedir ?

Konu hakkında yardımlarınızı talep ederim.

Alıntıları Göster
    Konuyu bir de ben hortlatayım :-)

Bu ay istanbuldan yeni bir araç aldım ve hgs kaçak geçiş yaptım. Şu anda plakam değişecek ama tatil nedeniyle başka bir ildeyim. araç devrinde 30 günlük süre olduğundan plaka ruhsat vsvs eylülde halletmeyi düsünüyorum o işleri.

ptt sitesinden sorgulattığımda şu anki plakam kaçak geçiş yaptığı ve ücreti görünüyor. herkes 7 gün demşti ptt hgs sitesi 15 gün içinde ödeme yapılmazsa cezanın katlanacağını söylüyor.

Şöyle bir yol izlemeyidüşünüyorum. mevcut plaka üzerinden hgs alacağım, ücreti ödeyeceğim. plakm değişince, hgsnin plakasını değiştireceğim. bu şekilde olur mu?

• yakın zamanda araacı satıp 2 - 3 ay bekleyip araç alacağım. şimdi etiketi yapıştırmazsam yeni alacak olduğum araç için plaka değişikliği yapabiliyor muyuz? birde dondurma duydum. ka. aylık süre dondurabiliyorum.

yada etiket yerine kart mı alsak acaba ?
  • quote:

Arkadaslar

teşekkürler bilgi için hocam.

şubeye gitmeden online yapılsa süper olurdu ama
    cumartesi giderim belki.

Ekleme : gittim en yakın Ptt şubesine bir form doldurup plaka değişikliği yaptım. Etiket Sağlam duruyorsa oluyor plaka değişikliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 28 Temmuz 2020; 1:5:4 >

• Arkadaşlar merhaba,

bankaya ve kartıma tanımlı olan plakaya ait aracımı sattım, etiket eski araçta kaldı. yenisini çıkartayım derken bankanın uygulamasında plaka değişikliği yapılabildiğini gördüm ve yeni aracımın plakasıyla değişimini yaptım. bu bir sorun oluşturur mu?
  • Calbor C kullanıcısına yanıt
    Çoğu zaman plakadan okuyor ama bazen okuyamıyor sorun çıkartıyor. Sık araç değişimi yapıyorsanız HGS etiketi yerine HGS kartı alabilirsiniz. Ya da etiketi yapıştırmadan sabitleme aparatı kullanabilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz kadar plaka değişimi sorun olmaz.

Eski kartınızdaki bakiyeyi yeni kartınıza aktarıyor banka.
  • Calbor C kullanıcısına yanıt
    Kart eski araçta takılı ise onun geçişleri de senin bakiyeden düşmez mi hocam?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.