Şimdi Ara

Hız sınırlayıcı nasıl kullanılır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
16.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu hız sabitleme olayı tamam da biri bana sınırlayıcının nasıl kullanıldıgını acıklayabilir mi. C 3 icin mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilen yok mu arkadaslar.

• Bölünmüş yollarda kullanmak doğru olur.
    Hız sabitlemeye göre daha güvenlidir.

Üst sınırı 90 km/s yaparsanız araç 90 km/s hızı geçmez.

Yoldaki hız sınırını ayarlamak doğru bir tercih olur.

Hız sabitlemeye göre daha güvenlidir dememin sebebini araçlarında bu özellikleri kullanan kişiler anlayacaktır.

Buradan hız sabitleme tehlikelidir sonucu çıkmasın ama.

• C3 te ortada hız sınırlayıcının tuşu vardı. Tam hatırlamıyorum ama bir kere basmanız halinde kapatıp açıyordunuz. Basılı tuttuğunuzda da o an hızınız neyse o hızı hafızaya alıyor. Yalnız ayarladığınız hızı geçmiyor gibi bir şey yok sadece belirlediğiniz hıza geldiğinde uyarı veriyor hepsi o
  • 1. Yolda belli bir hızla giderken hız sınırlayıcı devreye alınır.

2. Sistem, 4 numaradaki istisna dışında hafızaya alınan hızın üstüne çıkmanıza izin vermez.

3. Bu süreçte araç hız sabitlemede olduğu gibi kendiliğinden gitmez. Aracın gitmesi için gaza basmaya devam etmeniz gerekir.

4. Gazı köklediğinizde sistem acil bir durum olduğunu düşünüp sistemi devreden çıkartır ve araç tekrar siz gaza bastığınız kadar gitmeye başlar.

Özetlersek, bu sistem devredeyken gaza bassanız bile (4 numara istisnası dışında) sistem sınırladığınız hızı geçmenize izin vermez.

Henüz hiç kullanmadım bunu.

Hız sabitleme ile hız sınırlandırmanın yaptığı işi gaza basmadan yapabiliyorum. :)

Drlsmlst (Selamlar demek istedim ama sol elimi yanlışlıkla bir tuş sağa kaydırmışım.)

• quote:

Orijinalden alıntı: firozat

C3 te ortada hız sınırlayıcının tuşu vardı. Tam hatırlamıyorum ama bir kere basmanız halinde kapatıp açıyordunuz. Basılı tuttuğunuzda da o an hızınız neyse o hızı hafızaya alıyor. Yalnız ayarladığınız hızı geçmiyor gibi bir şey yok sadece belirlediğiniz hıza geldiğinde uyarı veriyor hepsi o

Sizin dediginiz onceki kasada imis heralde ;)

Ozelliklere bakarken hız sabitleyici ile beraber hız sınırlayıcı oldugunu gordum. Fakat nerden ayarlanır bulamadım. Cok gerekli degil ama inat ettim bulmam lazım ;)

• Evet eski kasadan bahsetmiştim ben, hız sabitleyicede yoktu onda.. Yenilerde nasıl bilemiyorum bende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok hoş bir özellik. İnsan ayağını gazdan çekince biraz afallama yaşıyor. Hatta ani bir durumda gaz/fren yerini bile karıştırabilir.

Bu özellik sayesinde ayağını gaz üzerinde ayarlamaya çalışmaksızın rahatça tutarak, sabit hızda gitmek en güvenlisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Çok hoş bir özellik. İnsan ayağını gazdan çekince biraz afallama yaşıyor. Hatta ani bir durumda gaz/fren yerini bile karıştırabilir.

Bu özellik sayesinde ayağını gaz üzerinde ayarlamaya çalışmaksızın rahatça tutarak, sabit hızda gitmek en güvenlisi.

Dusununce guzel de bir turlu bulamadım hocam ;) belki de benimkinde yok sınırlayıcı. Nerden kullanılır bilsem ona gore bakıcam da bulamadım

• Hiç anlamadım sınırı koyuyorum ama rampa aşşa o hızı geçiyorum bence çok riskli hele ki sollamalarda. Sadece otobanda belli bir hızın üstüne çıkmak istemediğimizde işe yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

1. Yolda belli bir hızla giderken hız sınırlayıcı devreye alınır.

2. Sistem, 4 numaradaki istisna dışında hafızaya alınan hızın üstüne çıkmanıza izin vermez.

3. Bu süreçte araç hız sabitlemede olduğu gibi kendiliğinden gitmez. Aracın gitmesi için gaza basmaya devam etmeniz gerekir.

4. Gazı köklediğinizde sistem acil bir durum olduğunu düşünüp sistemi devreden çıkartır ve araç tekrar siz gaza bastığınız kadar gitmeye başlar.

Özetlersek, bu sistem devredeyken gaza bassanız bile (4 numara istisnası dışında) sistem sınırladığınız hızı geçmenize izin vermez.

Henüz hiç kullanmadım bunu.

Hız sabitleme ile hız sınırlandırmanın yaptığı işi gaza basmadan yapabiliyorum. :)

Drlsmlst (Selamlar demek istedim ama sol elimi yanlışlıkla bir tuş sağa kaydırmışım.)

Elinize sağlık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.