Şimdi Ara

Hızlı kilo vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazın da yaklaşmasıyla hızlı kilo vermek için uğraşlar başlamıştır çoğunuzda. Zaten forumdaki başlıklardan görebiliyorum bunu. Size tavsiyem bu konuda daha fazla okumanız ve kilo verme işini zamana yaymanız. Hızlı kilo verme ile ilgili yazdığım bir tane yazıyı da sizinle paylaşmak istiyorum.

http://saglikveinsan.net/hizli-kilo-vermek/

Tıp fakültesinde 5. sınıf öğrencisiyim. Yorum ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

• Şöyle bir soru sorayım.Ben ayda yaklaşık 3 kilo veriyorum ama sporsuz bir şekilde.Proteinide eksik etmiyorum.Bu 3kg'nin giden çoğu yağ mıdır yoka sporsuz oldugu icin kastan gitme ihtimali de var mıdır?Normalde 3kg 1 ay için fazla değil,birde kaybettigim bu kilo yağdan olsun bari diye düşünüyorum.
  • Günde ortalama kaç kalöri alıyorsun? Spor yapmadan diyet yapanların büyük çoğunluğu sıvı ve kas kitlesi kaybediyorlar. Kasların protein kadar karbonhidrata da ihtiyacı vardır.

Ama ayda 3 kilo bence çok ideal, sağlıklı bir aralıkta bence. Ben de şu sıralar diyet yapıyorum ve ayda yaklaşık 5 kilo veriyorum. Tabii haftanın 3 günü de spor salonunda yaklaşık 1,5-2 saat çalışıyorum. Sana tavsiyem eğer vaktin varsa haftada birkaç gün ağırlık çalışabilirsin. Bu hem kaslarından kaybetmeni engelleyebilir hem de vücudun daha şekilli olur. Yani her şey sayısal olarak daha fazla kilo vermek değil. Önemli olan vücudun şekilli görünmesi. Bunu da ancak diyet ve sporu kombine ederek yapabilirsin.

Koşu, yürüyüş gibi sporlar daha hızlı kilo vermeni sağlar. Ağırlık çalışmaları da kasları güçlendirir, kaslar güçlendikçe daha çok enerji harcarlar. Yani ağırlık çalışmalarının da kilo verme üzerinde bu şekilde dolaylı bir etkisi var.

• bir araştırma okumuştum. Kas kaybı denilen şey bu toz protein satan dev firmaların uydurdukları bir mit. Açlıktan ölen bir insanın vücut yapısını incelediklerinde vücudundaki tüm yağ erimiş fakat kasların %98 civarı hala duruyordu. Kullanılmayan kas bile zamanla yavaşça azalır. Diyetle kas falan kaybedilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: php cooker

Günde ortalama kaç kalöri alıyorsun? Spor yapmadan diyet yapanların büyük çoğunluğu sıvı ve kas kitlesi kaybediyorlar. Kasların protein kadar karbonhidrata da ihtiyacı vardır.

Ama ayda 3 kilo bence çok ideal, sağlıklı bir aralıkta bence. Ben de şu sıralar diyet yapıyorum ve ayda yaklaşık 5 kilo veriyorum. Tabii haftanın 3 günü de spor salonunda yaklaşık 1,5-2 saat çalışıyorum. Sana tavsiyem eğer vaktin varsa haftada birkaç gün ağırlık çalışabilirsin. Bu hem kaslarından kaybetmeni engelleyebilir hem de vücudun daha şekilli olur. Yani her şey sayısal olarak daha fazla kilo vermek değil. Önemli olan vücudun şekilli görünmesi. Bunu da ancak diyet ve sporu kombine ederek yapabilirsin.

Koşu, yürüyüş gibi sporlar daha hızlı kilo vermeni sağlar. Ağırlık çalışmaları da kasları güçlendirir, kaslar güçlendikçe daha çok enerji harcarlar. Yani ağırlık çalışmalarının da kilo verme üzerinde bu şekilde dolaylı bir etkisi var.

Haftada 600-700-800 gram(degisiyor baya) verıyorum,artık ne kadar kalori ediyor tam bilemiyorum.Birde aslında agırlık calısması dusunuyorum ama boya etkı eder dıye cekınıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

quote:

Orijinalden alıntı: php cooker

Günde ortalama kaç kalöri alıyorsun? Spor yapmadan diyet yapanların büyük çoğunluğu sıvı ve kas kitlesi kaybediyorlar. Kasların protein kadar karbonhidrata da ihtiyacı vardır.

Haftada 600-700-800 gram(degisiyor baya) verıyorum,artık ne kadar kalori ediyor tam bilemiyorum.Birde aslında agırlık calısması dusunuyorum ama boya etkı eder dıye cekınıyorum.

500 gram 3500 kalori diye okudum biraz önce. Aslında kilo vermek çok kolay ama kas kaybetmeden kilo vermek biraz daha zor. Interval kardio çok öneriliyor ama denemedim istiyorsan araştır derim. Ağırlık konusuna gelirsek , ağırlıkları havaya doğru kaldırırsan kemik gelişimini yavaşlayabilir ama bilimsel olarak kanıtlanmışlığı var mı bilmiyorum. Büyüme çağında kas yapmak saçma olur bence .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.