Şimdi Ara

Honda Civi 1.4is Yağ Kaçırma Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle hepinize merhaba.Honda civic 1.4is otomatik vites 2000 model 140binde bir araca baktım bugün satın almak için.Çalışmasında sesinde herhangi bir sorun yok gibi denildiğine göre bakımları vs sürekli yapılmış ama şimdi temsili attıcağım resimdeki bölgede yağ vardı ve beni şüpheye düşürdü yağda kurumuş değildi sıvı şekildeydi .Yardımlarınızı bekliyorum benim için çok önemli bir konu ilk arabam olucak acaba önemli birşey mi ? Yada nasıl bir masraf açar ? Arabayı expertize sokmayıda düşünüyorum ama önce size sormak istedim. Vereceğiniz cevaplardan dolayı şimdinden teşekkür ederim.Resimi internetten buldum üzerindeki diğer yazılar önemli dğeil sadece kırmızıyla yazıp okla gösterdiğim yerde yağlanma gördüm.

Honda Civi 1.4is Yağ Kaçırma Yardım

• O bölgede yağın ne işi olur , blokta bir sorun olmasın , expere soktugunuzda özellikle belırtin.
  • o blokların birleştirtiği yerde yağ vardı arasında köşede ise sanki lastik gibi ince bişey vardı ucu gözüken sanki iki blok arasında conta gibi bişey var ama yağ kaçırıyomuş gibime geldi araba genel anlamıyla çok iyi ama o arada buluna sıvı yağ dikkatimi çekti anlam veremedim gaza basınca vs çoğalma yoktu
  • bende anlamadım sıvı şekilde yağ vardı ve köşe tarafında hafif siyah bi plastik görünüyodu conta gibi yumuşak bişey sanki iki blok arasına konulmuş gibi o aradan yağ kaçırıyormuş gibi araçta gaza basınca yağda bir değişiklik olmadı ama
  • Bugün biraz daha araştırdım o bölge sanırım motor üst kapağı o arada conta varmış burdan yağ kaçırması çok sorun olurmu tamiri ne kadar tutar birde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hsc61

Bugün biraz daha araştırdım o bölge sanırım motor üst kapağı o arada conta varmış burdan yağ kaçırması çok sorun olurmu tamiri ne kadar tutar birde ?

EDİT: Kırmızı ile gösterdiğiniz yeri pek belli olmadığından göremedim. Sn.genckaptan çözümü doğrudur. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 30 Kasım 2012; 12:25:51 >
  • o bölge sübap kapağıdır. oradaki conta yıpranmış yenisiyle değişmesi gerekiyor. Conta eski olduğu içinde sızma şeklinde yağ kaçırıyordur. Motorda sürekli ısındığı için yağ sıvı şekilde görünür. Önemli derecede yağ eksiltme yapmaz sadece kötü bir görüntü oluşturur. Kaliteli bir conta ile iş kökünden halledilebilir. İşçilikle beraber 50-100 tl civarı birşey tutabilir. Conta fiyatına göre değişir. Aynı durum benim aracımda da var. Contalar dandik olduğu için kaçırma yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim aradıgım cevabı buldum sanırım dediğiniz gibi olması lazım ama emin değildim çünkü araç otomatik ve zorlanmamış hiç bakımlarıda serviste yapılmış büyük bir sorun sanmıştm ilk ama dediğiniz gibi 50 100 tl ile halledebilir bencede pazartesi expertize sokup başka bişey yoksa satıcıdan contayı değiştirmesini istiycem.
  • Üst kapak contasından kaçırıyor hocam daha önce sübap ayarı, hararetten dolayı conta yakması, en kötü ihtimalle de rektefiye yapılması gibi sebeplerden dolayı açılmış ama kapatırken iyi kapatamamışlar.Eğer sorun sadece oysa çok bir şey tutmaz sıvı conta takviyesi ile bir daha kaçırma yapmaz...Ama iyi inceletin aracı...

Bu arada sizin alacağınız araçta da açık hava filtresi yoktur umarım?
  • hiç zorlanmamış aracın üst kapagında sorunmu olur ? bana hiç inandırıcı gelmedi... ayrıca almayı dusundugun araç 90hp performans falan beklentin olmasın

birde eklemek isterim bu araç benim motor ustasının hanımında var... tek kapı diye hatırlıyorum çünkü otomatik 1.4 lerde 4 kapı yok birde hatchback...

araç çok dar onuda söylemeden edemeyeceğim...1.96 boyum var ve sürücü koltuğu en geride bile çok dar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 30 Kasım 2012; 12:21:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

hiç zorlanmamış aracın üst kapagında sorunmu olur ? bana hiç inandırıcı gelmedi... ayrıca almayı dusundugun araç 90hp performans falan beklentin olmasın

Eğer resmini koyduğu aracı alıcam deseydi direk uzak dur derdim.Açık hava filtresi ve yağ kaçakları.Tehlikenin habercisi gibi...

Yine de 2000 model 2. el araç ne olduğu nasıl bilinebilir ki.Belki müşür arızasından dolayı basit bir conta yakma belki de buji değiştirirken içeri çapak kaçırdılar silindir çizildi motor indi...
  • Yok araç o değil temsili internetten bulduğum bir resim.Benim baktığım araçta açık hava filtresi yok .Ve dediğiniz gibi 2 kapı hatchback .Boy olarakta 1.65 gibi bir boyum var sıkıntı olmaz diye düşünüyorum aynı zamanda öğrenciyim 2 kapı sorun olmaz ama satarken elden nasıl çıkartırırım orası sorun işte.Yazdığınız yorumlar ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim o yağ konusundan dolayı şuan o aracı beklemeye aldım başka araçlar bakıyorum.
  • hort olacak ama o kısım kürbütör kapağı ile üst kapak arasında kalan kısımdır. kürbütör kapağının contasını değişirsin yağ sızıntısı düzelir bu conta zamanla eskiyor ucuz birşey zaten.

önemli olan arabanın yağ eksiltmesi su eksiltmesi hararet yapması gibi sorunlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.