1999 model Honda CRV aracım var. bir yıldan fazla oldu zevkle kullanıyorum. Konya'da BRC Sequent 24 modeli sıarlı sistem LPG taktım. Bu güne kadar hiç bir problem yaşamadan LPG ekonomisinden faydalanıyorum. Bilen arkadaşlar vardır bagajda masa altında yer var bu araçlarda oraya 40 litrelik LPG tankı yerleştirdim. Fiziki görüntü olarak ne içerden nede dışardan belli olmadan ve bagaj hacminden kaybetmeden kullanıyorum. 40 litrelik tank dolu iken yaklaşık 320 km yol yapabiliyorum. Kaç kuruş yaktığını tam söyleyemeyeceğim çünki şehirler arasında LPG fiyatları çok farklı. Konya da 1.77 (10 Mart 2008 itibarıyla) Ankarada 1.65 civarı. Sonuç olarak araçtan ve LPG den memnunum.
Sizlere danışmak istediğim konu ise yeni duyduğum Bor içerikli yakıt tasarruf sistemi.http://www.mercanotomotiv.com/index.html bu adresteki sistemi inceledim. Konu hakkındaki yorumları da değerlendirdim. Hidrojen taşıyıcı özelliği olan bor madeninin böyle bir etkisi olabilir gibi geldi bana.
Dünyanın en borçlu ülkesinde yine dünyanın en pahalı yakıtını kullanan vatandaş olarak böyle yöntemlerin cazibesi etkileyici oluyor.
Aracıma sıralı sistem Lpg üzerinden ayrıca Bor tasarruf sistemini de takmak ve yakıt masarafını indirgemek düşüncesindeyim. Önerilerinizi ve düşüncelerini bekliyorum. Saygılar.