Merhaba Kendimden kısaca bahsetmek gerekirse 9-10-12'da neredeyse hiç çalışmadım, 11'de pandemiyle beraber çalışmıştım bu sayede 11 temelim fena sayılmazdı. Diğer derslerim çöp olsa da özellikte tyt matematiğim sağlamdı 11. sınıfta yaklaşık 35 net çıkarıyordum endemikten, 12. sınıf başında da tytdeki 70 netimin 30-35'i matematikti. 12. sınıfta neden olmadığını anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, okula gidip dersleri dinledim ama çalışmadım. Sonuç olarak da yks 2022'de 96,25'e 63,75 (emin değilim) gibi bir net ile 32k'ye girdim. Mezun seneme de Ekimde tytde yaklaşık 90 net ile ayt'de de yaklaşık 50 net ile çalışmaya başladım, ayt konularım ocağın 25'i gibi bitmişti. Burada keşke ve iyi ki lerimden bahsetmek isterdim ama ne üzgünüm ki keşkem ve iyi kim sayısal hazırlanma sürecim hakkında yok. Ama keşke eşit ağırlık geçseydim burslu Sabancıya giderdim diyorum. Mezun senesi çalışmalarımdan bahsetmek gerekirse: -Pek programlı çalışmadım çoğu öğrencinin aksine. Bunun bir avantaj veya dezavantaj olduğunu düşünmüyorum tamamen sizle alakalı bir şey. Bazı insanlar için program tutmak daha avantajlı olabilir. Ben program tutup buna uymadığımda kendimi kötü hissediyordum bu yüzden kendimi günlük veya haftalık bir programla sınırlandırmadım. -Tyt konularımı genelde denemeler üzerinden götürdüm. Türkçe, fizik, biyoloji ve coğrafya için konu anlatımı izlemiş olsam da diğer dersler için sıkıcı buldum ve denemelerde takıldığım konu olursa konu spesifik ders dinlemenin kendim için daha efektif olduğunu gördüm. -Söz Ayt konularına gelirse bunlarda da yine gereksiz bulduğum ve yapabildiğim konuları (vektörler, tek boyutta hareket, tepkime hızları...) video anlatımı dinleyip geçtim. Daha sorunlu olan konuları (bitki biyolojisinin çoğu, kuarklar müonlar vs. daha sözel ağırlıklı konular yani) bir kaç kere video anlatımdan dinleyip kitaplardan da okuyarak işledim. Bence en mantıklısı bu, zaten yapabildiğiniz bildiğiniz konulara çok takılmamanız gerek. Youtube vs. hoca önerileri/kullandıklarım: TYT Tyt Türkçe (39/1): Benim hocamdaki adamı ve rüştü hocayı biliyorum. Sene başında rüştü hoca kısa anlatıyor benim hocamda uzun uzun anlatıyor daha iyi anlatıyorum diye düşünmüştüm. En azından kendim için hatalı olduğunu gördüm ve rüştü hocaya geçtim. Sebepleri ise benim hocam'da basit bir konuyu yaklaşık 1 saatte anlatıyordu ve ben videonun sonuna doğru konuyu unutuyordum, rüştü hocanın kompakt ve kısa anlatımı hem zaman açısından daha verimli oluyordu hem de konuyu daha iyi anlıyordum. Rüştü hocanın paragraf videolarını da kullandım ama aşırı gerekli olduğunu düşünmüyorum, sınavda verdiği taktikleri kullanmadım ama geliştirdiğini söyleyebilirim. Tyt sosyal (18/2): Coğrafyanın kodlarını izledim sadece, 9 videoluk serisi ve deneme serisini çerez niyetine otobüste veya yemek yerken izleyebilirsiniz öneririm. Dersleri sıkmıyor aynı zamanda. Tyt mat (40): Eyüp B'nin geometri kısmını izledim, konuları gayet iyi anlatıyor, gereksiz formül vermiyor öneririm. Tyt fen(18/2): Fizik için ESŞ setini kullandım kavram yanılgısı yapmayacak şekilde anlatıyor, ha bu yks için bir avantaj değil. Bütçeniz varsa öneririm, youtube üzerindeki diğer ücretsiz kanallar da işinizi görür bence (Very Important Person hariç, konuyu kendisinin anladığından şüpheliyim.) Kimyada denemede takıldığım konuları dinlemek için görkem şahin kullandım memnunum. Biyolojide Dr. biyoloji kullandım, diğer youtuberlara göre video süresi ve tytyi total bitirme süresi daha kısa(avantaj mı değil mi siz karar verin) ve yeterli anlattığını düşünüyorum. AYT Ayt matematik (39/1): İlk başta mert hoca kullanıyordum ve bence anlatımı yeterli. Ama limit konusuna geldiğinde yaklaşık 10 video olduğunu gördüğümde izlemeyi bırakıp LTİ'yi eyüp b'den izledim (limit konusunu toplam süresi 80 dk olan 2 videoda anlatmıştı ve bence limit konusu için yeterli bir süre). İkisinin de iyi hoca olduğunu düşünüyorum, Eyüp B bana daha çok hitap ediyordu. "Tek soru çözüm" videoları için yine Eyüp b takip ettim. Geometri için de eyüp b takip ettim. Ayt fizik (14): Esş kullandım çok memnunum, formüllerin nereden geldiğini vs. göstermesi çok hoşuma gidiyor. Diyebileceğim çok bir şey yok. Ayt kimya (12/1): Görkem şahin kullandım baştan sonra, youtube'de başka kimya hocalarına baksam da tarzıma hitap etmiyordu. O kadar şiddetle önerdiğim süper anlatıyor dediğim bir hoca değil (eyüp b ve esş gibi) ama kimya alanında daha iyisini görmedim. Ayt biyoloji (12/1): Dr. biyoloji kullandım, bence konu anlatımı gayet iyi. Cici biyoloji ve senin biyolojin de fena durmuyor sadece konu anlatımı süreleri uzun geldiği için onun yerine dr. biyoloji kullandım. Senin biyolojinin "önemli bilgiler" gibi bir serisi var onu da dinlemenizi öneririm. Kitap önerileri: Paragraf: Çok eksiklik çektiğim bir konuydu apotemi paragraf aldım, çok çözmesem de her türlü soru için tavsiye veriyor başlıklar altında onları görmek yeterli oldu. Matematik ve geometri: Matematikte 3D ayt çözdüm sadece. orijinali TYT-AYT aldım ama kalın geldi ve kendini tekrar ettirdiğini hissettiğim için bıraktım. Bazı Apotemi fasiküllerini de aldım, giriş seviyesi sorularını atlayıp orta ve üst seviye sorular çözdüm apotemide. Geometri için yine orijinali aldım, çok zor geldi çözmedim ve denemelerle götürdüm onun yerine. Fen dersleri: Hepsinde 3d ayt çözdüm ve memnunum. Bunların dışında fizikte 345, kimyada orbital aldım ama beğenmedim ve çözmedim. Biyolojide ise biyotik aldım ve beğendim, bir noktaya kadar (kitapların %40'ı civarı) beraber götürdüm ama daha sonrasında üşendirici geldi ve biyotiği bıraktım. Deneme önerileri: TYT Genel TYT deneme: bilgi sarmal pusula ve kontrol beğendim 7/10 Apotemi türkçeyi fazla zorlamışlardı ama güzel genel olarak, fen soruları zorlayıcı 8/10 345, gayet kaliteli söyleyecek çok bir şeyim yok 10/10 kesinlikle çözülmeli 3D Kaliteli, netlerinize takılmanızı pek önermem bunun en kolayında sınavdan 2-3 ay önce 85 net falan yapmıştım(orta ve zoru daha yüksek geldi). Bunlar dışında tyt'de endemik ve ideal kondisyonun ilk denemelerini çözmüştüm beğendim çözmedim daha. Türkçe: 345 türkçe denemesini öneririm 3d türkçe denemesini ve 345 paragraf denemesini de çözmeyi denedim ama beğenmedim. Sosyal: Bilgi sarmal denemesini çözmenizi öneririm günde 10-15 dakikadan fazla almaz 1 denemesi. Tyt matematik denemeleri: 3d 9/10 bilgi sarmal 7/10 endemik 6/10 345 8/10 Tyt fen denemesi: 345 tyt fen denemesini kesinlikle öneririm, aşırı beğendim. 10/10 AYT Genel AYT deneme: 3d 9/10, güzeldi Bilgi sarmal 8/10 sınava yakın. Palme enerji 6/10 çözülür başka bir şey yoksa. Onun dışında daha fazla çözmüş olmam gerek ama mal olduğum için unutmuş olmalıyım. AYT mat deneme: 3d 8/10 345 9/10 barış çelenk 7/10 fonksiyon soruları güzeldi apotemi 8/10 fonksiyon soruları güzeldi Yine daha fazla çözmüş olmam gerek ama etki bırakmamış demek ki. Ayt fen deneme: 345 9/10 apotemi 6/10 ayt fen için çok fazla hesaplama sorusu var. 3d 8/10 ideal kondisyon 6/10 soruları yavan, çözülmez değil ama önermem. Fizik deneme: ESŞ pahalı bence f/p değil, güzel yine de. 8/10 3d 9/10 Nihat bilgin 10/10 yaratıcı soruları var. aklımda kalan başka yok. Kimya deneme: Palme 30+10 organikli ayt denemesi 10/10 aşırı fiyat performans ve bence soru tarzı sınava aşırı yakın. 3D 8/10 standart deneme Biyoloji deneme: 3D 8/10 Biyotik 8/10 ikisini de aşırı beğenmedim ama güzeller Bunun dışında sorularınızı alabilirim |
Hoppel tavsiye konusu (say 32k>ham 1246)
-
-
Up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Goat
Hocam acaba mezun yılınızda çalışmaya ne zaman başlamıştınız ve mezun yılı süresince ortalama kaç saat çalışmışsınızdır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"Mezun seneme de Ekimde tytde yaklaşık 90 net ile ayt'de de yaklaşık 50 net ile çalışmaya başladım, ayt konularım ocağın 25'i gibi bitmişti."
Yaklaşık 6-7 saat vardır kemiksiz
-
Tyt çalışmalarınıza ne kadar süre verdiniz hocam
teşekkür ederiz hocam up
12 olsam ve hiç çalışmamış olsam 2 ay verirdim. Bu sene yaklaşık 3 hafta sürdü, matematiğim sağlamdı (2022de 39/1 yapmıştım tyt).
-
up
hocam sizinkinide bekliyoruz
-
güzel konu up
elinize sağlık hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenryKissinger -- 11 Ağustos 2023; 19:39:24 > -
o değil de bu kadar iyi netler yapıp ilk 1000 olmaması sınav sisteminin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor
-
Evet sayısalda çok zor derece yapmak. Kafam olsa ea geçip sabancıya giderdim, 106,75 + 75 net (2 mat 2 ea kısmında) 140. mı ne olmuş hamda bizim okulda.
Tyt'de 94.79 ayt'de 95.31 başarı oranım var. ideal bir sistem başarı oranı 80'de falan ilk 1000'e girebilmeli insanlar ki ilk 1k'yı iyi sıralayabilesin. Ayt yaşadığım sınıf koşullarıyla alakalı bir talihsizlik yüzünden (o olmasa da aynı dikkat hatalarını yapabilirdim) 2 dikkat hatam var. onlar olmasa 300 falan gelecekti mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppel -- 11 Ağustos 2023; 19:48:22 > -
Hocam kaç saatlik periyotlar halinde çalışıyordunuz bir de molalarınızda ne yapardınız? Tebrik ederim bu arada
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Molanın uzunluğuna bağlı, bazen 2'de canım sıkılıyordu annem de 4'de gelecek 6'da veya 7'de yemek olacak mesela, açıp yemek vaktine kadar bilgisayarda takılıp war thunder falan oynadığım oluyordu. Daha kısa molalarda donanım habere giriyordum 10-20 dk. Youtube'a girdiğimde 10 dakikalık video açsam arkasından algoritma bir şeyler veriyor uzuyordu.
periyotlar evde veya kütüphanede olmama göre değişiyordu ve ne yaptığıma göre de değişiyordu. Deneme çözüyorsam ayt fende kimya branşı mesela 3-4 tane çözüp üstüne kontrol yapıp 5 dk'lık mola verdiğim oluyordu.
-
Up up güzel konu
Sınava girecek arkadaşlara faydalı elinize sağlık
Hocam OBP n kaçtı
92,3
-
Helal olsun hocam tebrikler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bal gibi de kolaydı. |
Benzer içerikler
- kırık obp
- bursa deneme kulübü
- en zor deneme yayınları
- animonik kaçak izle
- derece için tyt ne zaman bitmeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X