< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Horizon 2 Forbidden West - [PS4-PS5 ANA KONU] - 18 Şubat 2022 (188. sayfa)
-
-
Çok erken ilerleme yaklaşık %9 da iken açılıyor.
-
Yanıldın 🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyunu beğenmeyenler sanırım para alıyor, 1 haftadır türediler yazdım diye mesajı şikayet edip sildirmişler. Mesajımda kişi özelinde kimseye laf söylemedim nesi var, hakaret küfür mü ettim ? Zorunuza mı gitti. Şu oyuna da kir atanları görmek şaşırtıyor insanı, beğenmezsin bu normal. Ama oyun çöp, oyun leş, hemen sildim çok kötü yazanlar var ciddi ciddi. Metactitic de yüksek puan almış, tr de de hemen hemen herkesin severek oynadığı, mekanikler grafiklerin arşa çıktığı bir oyun insan deliriyor şu yorumları görünce.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şaka gibi ya, oyunu kötüleyenleri dinlemeyin rpg seviyorsanız alın deneyin yazdık yorum silinmiş, hayırdır ya küfürsüz adam gibi yorum yazmak için fetva ya da icazet mi alacağız artık ?
-
İnsanların bu oyunu beğenmediğini belirtmek hatta detaylarıyla beğenmedikleri noktaları anlatmak gayet tabi doğal hakkıdır. Yalnız başkalarının beğendiği bu oyunu beğenmediğini belirtmekten öteye geçip kötülenmesini, çöp muamelesi yapılmasını çok yanlış buluyorum. Maalesef ülkemizde "zevkler ve renkle tartışılmaz" mantığı uygulanmıyor, aksine üzerine gidiliyor nefret söylemleriyle. Ps4 donanımında bile bu kadar harika grafiklerde 30fps olsa dahi akıcı bir deneyim sunmayı başaran yapımcı sırf bu nedenden dolayı bile övgüyü hak ediyor. Oynanış ve senaryo anlamında da benim için başarılı bir oyun ve severek oynuyorum. Severek oynadığım bir oyunu sevmeyenlere de nefret kusacak değilim, saygı duyarım. Sevenlere de saygı duyulması gerektiğini belirtmek isterim. Psn plus üzerinden ücretsiz sunulan bu oyunu sırf kötü yorumlar yüzünden oynamayan insaları da etkilememek gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise.blue -- 9 Mart 2023; 12:23:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aslında hiç bir oyuna "ÇÖP" sözcüğü kullanılmamalı. Dünyanın gelmiş geçmiş en kötü oyunu da olsa "ÇÖP" şeklinde bir yakıştırma veya benzetme yapılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü en iyi oyuna da olsun en kötü oyuna da yapılırken, üretilirken emek veriliyor. Oyunlar da sonuçta bir sanat eseridir.
Buradan forum yöneticilerine sesleniyorum; Doğru veya yerinde yorum yapan arkadaşların yorumlarını basit şikayetler ile silmek yerine, oyunlara "ÇÖP" gibi yakışıksız benzetmeler yapanlara ceza verin.
-
Dün yine 2 3 saat oynadım özellikle dualsenle oynamak ps5 de harika birşey o titreşimler yayın çekmesi fırlatması vuruş hissiyatı veriyor grafik desen harika red2 gta witcher gibi değil ama harika zevk alarak oynuyorum oyunu şu an
-
Katılıyorum, ben de bunları yazmaya çalıştım ancak o da olmadı, bir de spama kurban gittik
Eh şimdi çöp yazanlar kaldı, bir şeyler anlatmaya çalışan bizler gümbürtüye gittik, neyse çok sorun değil.
Konuya dönersek;
Oyunun inceleme puanları aşağı yukarı belli. Ortalama üzerinde bir oyun.
Ben de souls-like sevmiyorum mesela, bana da çöp geliyor belki ama her tarafa gidip yazmıyorum çöp çöp çöp, alan oynayan şöyledir böyledir diye.
Bazıları sanırım önyargı, beğenileri ve kişisel düşüncelerini karıştırıyor. Yani tamam herkes fikrini söyleyebilir, beğenmedim dersin, ama çöp diyemezsin. Bizlere, oyunu oynayıp beğenenlere saygısızlık olur.
Silinen mesajda yazmıştım,
PSN Deluxe'e gelince, hemen Epic'te ilk oyunu açıp bitirmeye çalıştım. Sonra buna geçtim, gayet güzel oldu. Çöp möp değil valla ne diyeyim. Güzel oyun.
-
PS5 Yaratıcıları: Horizon Forbidden West: Burning Shores, PS5'in gücünden nasıl yararlanacak?
Çeviridir :
Guerrilla, yeni ve benzersiz bir macera yaratmak için konsol özelliklerinden nasıl yararlandığını ayrıntılarıyla anlatıyor.
Gelecek ay Aloy, yeni bir maceraya atılırken tehlikelerle dolu bir diyarda yeni tehditlerle karşı karşıya kalacak. Horizon Forbidden West'in Burning Shore genişletme paketi, bu yolculuğu mümkün kılmak için PS5'in gücünden yararlanıyor. Nasıl olduğunu anlamak ve 19 Nisan'da beklememiz gereken baştan çıkarıcı savaş ve dünya tasarımı ayrıntıları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Guerrilla'ya ulaştık. Oyun Direktörü Mathijs de Jonge, geliştirme içgörülerini sunuyor.
PlayStation Blog: Geliştirici bakış açısıyla PS5'in gücünü ve yeteneklerini ilk öğrendiğinizde ilk izlenimleriniz nelerdi?
Mathijs de Jonge: Horizon Forbidden West çok görsel bir oyun, bu yüzden daha fazla CPU gücü ve bellek vaadi, görüntüye daha da fazla kalite ekleyebileceğimiz anlamına geliyordu; ve oyun açısından en çok 60 fps'de oynayabilmeyi dört gözle bekliyordum. Bu, makinelerle savaşırken savaş oyunumuzla çok iyi çalıştığı için istek listemde üst sıralarda yer alıyordu.
Süper hızlı SSD'yi ilk duyduğumda, bu kadar yetenekli olduğuna inanmak zordu ama yükleme süreleri gerçekten geçmişte kaldı gibi görünüyor. Bu, uzun yükleme ekranlarının gerçek bir daldırma kırıcı olabileceği Horizon Forbidden West gibi bir oyun için harika çalışıyor. Geliştirme açısından bakıldığında, hızlı yükleme, oyunu gözden geçirmeme de yardımcı oldu çünkü herhangi bir bölüme beklemeden doğrudan atlayabiliyordum.
Horizon Forbidden West: Burning Shores'u yaratmak için PS5'in gücünden nasıl yararlandınız?
Horizon oyunlarıyla ilgili temel önceliklerimizden biri, ortamlarımıza bir ton ayrıntı ve zenginlik katmaktır. Horizon Forbidden West'te eklediğimiz veya artırdığımız her şey, PS4 için de nasıl optimize edeceğimize dair bir plana sahip olmamız gereken şeylerdi. Burning Shores'ta sadece PS5'e odaklanabildiğimiz için ileri atılabildik ve Los Angeles'ın bu çarpıcı kıyamet sonrası versiyonunu yaratırken neler başardığımız konusunda gerçekten heyecanlıyız.
LA ve çevresinin şehir manzarası kalıntıları son derece ayrıntılıdır ve düzgün çalışması için çok fazla işlem gücü ve hızlı akış teknolojisi gerektirir; özellikle oyuncu karaların üzerinde uçarken ve aynı anda çok şey görebildiğinde. Yerleşim yerlerinden biri de bu detaylı harabelerin içinde ve çevresinde yer alıyor ve oraya birçok aktivite sığdırabildik.
Dikkate değer bir diğer sahne ise, çok fazla bellek ve işlem gücü gerektiren belirli bir savaş sahnesidir! Hem teknik hem de kreatif olarak bu büyük vizyona ulaşmak için, PS5 donanımının getirdiği birçok avantaja kesinlikle minnettardık.
Horizon Forbidden West, muharebe karşılaşmaları sırasında, özellikle bazı büyük makinelerle savaşırken harika görsel efektler, animasyonlar ve sürükleyici ses sunar. Bu zengin görsel performansları sunmak için PS5'ten nasıl yararlandınız ve Burning Shores'tan ne bekleyebiliriz?
PS5'in işlem gücünü kullanarak, daha gerçekçi sonuçlar ve daha iyi bir oyun deneyimi yaratarak belirli simülasyonları daha yüksek hızda çalıştırabiliriz. PS5'te Horizon Forbidden West temel oyunu, PS4'tekinden daha yüksek çözünürlükte ve daha yüksek kare hızında çalışır ve varlıklar daha ayrıntılıdır, bu da genel kaliteyi çok daha iyi hale getirir. Aloy için normalde sadece sinematiklerde gösterdiğimiz ancak PS5'te her zaman aktif olan özel bir aydınlatma kurulumu da var. PS5'te, oyuncularımızın haritanın her yerinde karşılaştıkları nefes kesici manzaraları göstererek çok daha uzaklara doğru daha yüksek ayrıntılarla çizim yapabiliyoruz. Daha da akıcı bir oyun deneyimi için yetenekli TV'lerde 40Hz Modu ve Değişken Yenileme Hızını da destekliyoruz.
Şimdiye kadar çıkan en sevdiğiniz PS5 oyunu hangisi? Ve bir geliştirici bakış açısıyla, donanımdan en iyi şekilde yararlanmanın nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?
PS5'imde Elden Ring'e saatlerce daldım ve sunduğu her şeyden gerçekten etkilendim, ancak karakter tasarımları ve genel görsel ihtişam açısından God of War Ragnarök'ün benim için kazandığını düşünüyorum.
Blog :
playstation.blogPS5 Creators: How Horizon Forbidden West: Burning Shores will harness the power of PS5https://blog.playstation.com/2023/03/14/ps5-creators-how-horizon-forbidden-west-burning-shores-will-harness-the-power-of-ps5
-
Bu oyunu nasıl alacağız hocam ön siparişe açılmadı galiba 🤔 Psn Store'da göremedim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y@KI$IKLII -- 14 Mart 2023; 17:51:50 >
19 nisanda çıkıyor oyun yakın zamanda ön siparişe açarlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvolcan -- 14 Mart 2023; 18:22:22 >
Tamamdır bilgilendirme için teşekkür ederim hocam 🙂👍
HFW'i beğenmeyebilirsin. Çok orjinaldir bana göre hikaye ve sanat tasarımı açısından ama generic açık dünya oyunlarını andırdığı için bu türler seni irite ediyorsa bu oyunu da beğenmezsin anlıyorum.
Lakin bu oyuna çöp demek absürt bir şey
Playstation oyunlarını ilk günden servise versin diyen beleşçilerin seviyesi bu kadar işte. Oyunla pek alakaları yok can sıkıntılarını gidermek için ilgileniyorlar. Yazdıkları hiçbir şey anlam ifade etmiyor. Okudukça gülüyorum
Bunların peşinden gitmeyin derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-75F823CDA -- 15 Mart 2023; 1:26:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Oyunu plusa eklediklerinden beri aralıklarla oynuyorum. Kesinlikle kötü yorumu hak edecek kadar kötü değil fakat mükemmel de değil. Beğendiğim kısımlar elbette ki oldu özellikle grafikler ve manzaralar şahane, açık dünyası da bir o kadar güzel. Ama maalesef combat kısmı da zayıf ve eksik geldi bana. Parry olmaması büyük bir eksiklik bence. Hadi onu geçtim şu makineler ile kapışmak büyük bir zulüm. Kesinlikle zor değil fakat boyut fark etmeksizin aşırı hareketliler, nedense yavan hissettiriyorlar ve açıkçası hiç eğlenceli gelmedi bana. Hikaye kısmı güzel gibi, çok fazla ilgimi çekmedi fakat ufaktan da merak ediyorum ne olacağını ilerde açılırsa daha da güzel olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
DLC nin Türkçe alt yazı desteği olur umarım. Herhangi bir bilgi yok galiba.
-
Game Passçi Tayfa Malesef Böyledir...
Hiç 1 Şeyden Memnun Olmazlar Sebebi Şudur Her Şeyi Bedava İsterler
Bunların Yüzünden Kaliteli Oyunda Çıkmıyacak İlerde Bunlar İyi Günlerimiz
-
Oyun-konu-oynanış bir tarafa bu oyundaki grafik şu anda bu nesilde görülmüş en iyisi rakibi yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi console-master -- 15 Mart 2023; 13:59:27 > -
Samimi şekilde her türlü görüşe saygı duyan birisi olarak, oyunu bu kadar sert bir şekilde gömenlerin kriterlerini ve amacını anlamadım açıkçası.
Oyunu çok üzün süredir oynuyorum, %80 civarı tamamlama oranına yaklaştım 100 küsur saatte.
Evet, o kadar saattir oynuyorum, çünkü oyunu sadece bitirme amaçlı değil, keşfedebildiğim kadar yerini keşfetmek ve dünyasının hepsini görmek, o muhteşem görselliğin olabildiğince tadına varmak için oynuyorum.
Bana her akşam yaklaşık 2-3 saat keyif veriyor mu? Evet
Günün stresinden uzaklaşmamı ve kafayı boşaltmamı sağlıyor mu? Evet
Her gün belli işleri ve geliştirmeleri hedefleyip bunların doğrultusunda maceradan maceraya atılmamı sağlıyor mu? Evet
Topladığım silahlar ve elde ettiğim yetenekler ile farklı farklı ve daha güçlü düşmanlara karşı çıkmak için geliştiğimi hissettiriyor mu? Evet
Güzel bir hikayesi var mı? Evet
Yeni nesli size hem görsel, hem de Dualsense olarak sonuna kadar hissettiren bu oyunu herkes sevmeyebilir, bunu da anlıyorum ama sırf siz oyunun içine tam olarak giremediğiniz ve tür de size hitap etmediği için de, ciddi anlamda çok başarılı bir oyunu da gömme yarışına girmezsiniz ya.
Biraz sonuç odaklı olmaktan vazgeçip, hayattan keyif almaya bakın. İnanın çok daha mutlu olacaksınız...
-
Adamlar yan görevlere hikaye yazmakla kalmamış neredeyse her yan görevdeki karakterleri tip olarak farklı yapmaya çalışmış ve mimik, vücut dili, göz hareketleri ve dudak konuşma uyumuna uğraşmışlar helal olsun 👏 Çok satış yapıpta bunları beceremeyen koskoca firmalar var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X