Şimdi Ara

HP Notebook - Format Problemi - HDD Erişim -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, herkese kolay gelsin. özellikle belirtmek istedim, forumda benzer konular var fakat kendi problemime bir cevap bulamadığım için yazıyorum. İlgilenen arkadaşlar olabiliceğini düşündüm.

Teşekkürler..

HP Dizüstüm var.. 2007 'de almıştım, kenarda duruyor bir format atayım Win 7 - x86 - 32bit kurayım dedim. Elimdeki bootle cd ile direk masaüstünden setup yapıp yükseltmek istedim fakat, setup penceresinde belirli bölümler gözükmeden beni sabit sürücü ekranına düşürüyor. Buradada var olan sürücülere erişim sağlıyamıyorum. Sürücüleri biçimlendiremiyorum. Başka bir seçenekde olmadığı için masaüstünden setup olayını rafa kaldırdım.

Bootble demiştim. boot üzerinden kurulum yapmak istediğim ise, masaüstünde karşıma çıkmayan bir kaç seçenekden sonra. Özel Kurulum da, sürücü bölümüne geldiğimde. Bu sefer hiç bir sabit sürücü ye ulaşamıyorum. Listelenmiyor bile. boot setup da yükseltme yapmak istediğimde ise uyumsuzluk yüzünden yükseltme yapılamıyor diyor..

tüm bios 'u sıfırladım. o şekilde bile hiç bir yaptırımım yok..

Acaba HP 'nin sürücüye erişim izni ile ilgili bir yaptırımımı söz konusu. ? bilemedim..

• kardeş istersen bu lingte yardım alabilrisin only görüşme var ordan sora bilrisin benim bir sorunum olduğu zaman ilk başvuracağım kişiler
    www.smileadsl-dsmart.com
  • win xp kurulum cd si ile denediğinde hdd'yi görüyor mu? yine görmüyorsa biostan Sata ayarlarını değiştirip ide moda geçebilir miisin?
  • sorun kurulum cd sinde olabilir başka bir kurulum cd sinle dene xp gibi
  • aynısı benim başıam geldi.neden kaynaklandı bu olay dersen masaüsünden kurulum yapmaya çalışmışsın ya ondan kaynaklandı bence..
    o kısımda yarım yamalak kurmuş sistemi hdd lere.o yüzden hdd ler gözükmüyor.mantık şu :

kurmaya çalıştıgın win 7 birinci bölüme kurmaya çalışır kendini.sen yarım yamalak yükleyerek 1.bölümü win 7 ye kaptırdın.
    boot ederek kurmaya çalıştıgında ise hdd leri göremedin neden.kurmaya çalıştıgın win 7 (boot tan) yine kendini 1.bölüme kurmak istedi
    halbuki 1.bölümde yarım yamalak diye tabir ettiğimiz işletim sistemi var..

sorunu doğru anladıysam olay budur..

çözüm için şöyle yapacağız..

http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

ubuntuyu indireceksin.

indirdiğin iso dosyasını ister dvd ye yazdır ister usb ye yazdır.
    ama indirdiğin ubuntu versiyonu çalışan cd olacak
    bi şekilde hdd leri formatlaman gerekecek.diğer türlü olmaz..

dosya kaybetmezsin umarım.yedek alabiliyorsan ubuntudan almaya çalış.kurtarılacak dosyalarını kurtar..
    gerçi masaüstünden kurmaya çalıştıgın işletim sistemi c ye kurulmuştur.c yi formatlasan olur sanırım

ama yinede olası dosya kaybına karşı dikkat et.sorumlulugu üzerime değil...

edit:xp cd si falan dene ancak işe yaramayacaktır.o zaman büyük ihtimalle mavi ekran hatası verir..hdd de problem çünkü.donanımsal değil.. yazılımsal..

benim başıma gelen olayda budur.çözümü ss ler ile anlatılmış.
    ss leri göremezsen üye olayı dene

http://doctus.org/showthread.php?t=53353

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 16 Mayıs 2011; 10:39:41 >

• ubuntudan hdd yi biçimlendirmek için..

Tekrar merhaba,

ekran görüntüleriyle anlatmaya çalışacağım ancak işlemleri sanal makina üzerinde yapacağım için sizinkinden biraz farklı olabilir ancak temelde aynı.

Öncelikle Ubuntu üzerindeki tüm verilerinizi yedekleyiniz. Ardından Ubuntu kurulum medyanızı boot ederek çalıştırın, yalnız başlangıçta size sorduğunda "Ubuntu'yu kurmadan dene" seçeneğini seçerek Ubuntuyu kurmadan çalıştırınız.

Masaüstü ekranına gelince Sistem>Yönetim>Gparted Bölümleme Düzenleyicisi'ni çalıştırınız. Ardından buna benzer bir ekranla karşılaşacaksınız yalnız sizdeki verdiğiniz ekran görüntüsündeki gibi olacak.

Arşiviniz dışındaki tüm bölümleri sileceğiz, bunun için en baştan başlayın ve bölümün üzerine gelip sağ tıklayın ve sil diyerek işlemi gerçekleştirin.

Bu işlemi sileceğiniz tüm bölümler için arka arkaya uygulayın, bir hata yaparsanız korkmanıza gerek yok pencerenin üst bölümünde "Aygıt" menüsünün altında bulunan onay butonunu tıklamadığınız sürece yaptığınız işlem yalnızca hafızaya alınır.

Tüm bölümleri sildikten sonra onaylayarak uygulamayı unutmayın. Uyguladıktan sonra yeniden bölümlemeyi buradan yapabiliriz veya Windows 7 yi kurarken yapabilirsiniz. Burada yapabileceğiniz işlem için ben bir örnek vereyim.

Silmiş olduğunuz bölümler bu şekilde gözükecekler;

Ayrılmamış olarak gözüken bölümün üstünde sağ tıklayın ve Yeni seçeneğini seçin. Karşınıza böyle bir ekran gelecek. Bundan sonrası çok basit.

Diski gösteren beyaz şeriti iki yandan çekiştirebilirsiniz ancak hassas olarak ayarlama yapmanız biraz zordur. En iyisi ona hiç dokunmadan Yeni boyut (MiB) değerini belirleyin örneğin ilk sırada NTFS disk bölümünüz olmalı bunun için o değere 150528 gibi bir değer girmelisiniz (147 GB'a denk gelir). Oluşturma Tipi birincil olsun, Dosya sistemi NTFS olsun son olarak Ekle butonuna tıklayın. Bölümünüz görsel olarak oluşmuş olacak. Diğer ayrılmamış alanlarıda uygun şekilde biçimlendirebilirsiniz. Takas alanı için Oluşturma Tipini Genişletilmiş Bölüm olarak seçebilirsiniz. Ayrıca takas alanı için 1024 MiB(1GB) yeterli gelecektir düşüncesindeyim.

Ayrıca yeniden oluşturma sırasında size değiştirmenizi söylediğim dışındakilere takılmayın, örneğin ikinci oluşturacağınız disk bölümünde Önce Gelen Serbest Alan (MiB) bölümü ilkindeki gibi "1" olmayacaktır ne olduysa aynen kalsın

Yine karışık gibi gelebilir ancak uygulamaya başlayınca zorlanmayacağınıza eminim. Haydi kolay gelsin aman he yaptığınız işlemleri onaylamayı unutmayın en başa dönersiniz sonra

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.