Şimdi Ara

HTC One hakkında her şey! 'Detaylı ön inceleme' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
3
Favori
15.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu incelemede unutulmuş veya önemsenmemiş ama bence tüm incelemelerde değinilmesi gereken bir konu var ki ŞEBEKE ÇEKİM GÜCÜ. Özellikle de kasa tamamen alüminyum olduğunda insan ister istemez şüpheyle yaklaşıyor. Hele ki gövdesi tamamen alüminyum olmamasına rağmen One S'teki şebeke çekim gücünün yetersizliğini gördükten sonra...

Detaylı incelemede bu konuya da değinirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NS_85 -- 11 Mart 2013; 16:24:08 >
  • çok güzel bir inceleme olmuş yine donanımhaber ve mesut çevik farkıyla keyifle izledim teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

quote:

Orijinalden alıntı: memo84

quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Kim ne derse desin gta vice city de takılmalar mevcut.

Merhaba,

Takılmadan çok FPS düşmeleri mevcut. Aynı olay Real Racing 3 için de geçerli. Takılmalarda oyun bir an için duraksıyor ve sonrasında devam ediyor. FPS düşmesinde ise kontrollerde bir sıkıntı yaşanmıyor.

Real Racing 3'ü Nexus 4 ile denediğimde de kimi zaman FPS düşüşleri gördüm, GTA'da yine 60 kare çalışmıyor. Sorun bu 2 oyundan veya direkt olarak Qualcomm'un sürücü sıkıntılarından kaynaklanıyor olabilir. Need For Speed Most Wanted gibi oyunlar ise ne Xperia Z ne de One için indirilebilir durumda.

Oyun performansını ana incelemede daha net değerlendirme fırsatı bulacağız. Umarız o zamana kadar bir tane de Xperia Z temin eder en azından Snapdragon S4 Pro ve 600 arasındaki performans farklarını daha net analiz etme fırsatı bulabiliriz. Her zaman söylediğim gibi test programlarında uçan kaçan telefondan çok günlük kullanımda beklentileri veren önemlidir.

Umarız hem One hem Xperia Z hem de S4 kullanıcıları Full HD ekranların tadını çıkartarak 1 sene geçirirler. Zira bu cihazlara az para verilmiyor, her ne kadar cep telefonları oyun cihazları olmasalar da kabul etmek gerekli ki bir çoğumuz mobil oyunları bağımlılık seviyesinde oynuyor ve sahip olduğumuz platformdan en iyisini bekliyoruz.

peki şöyle bir sorum olacak bu fps düşme olayı yazılımla giderilebilirmi yoksa telefonun performansından kaynaklanan birşeymi,yada oyundan kaynaklanan birşeymi ,yanlış hatırlamıyorsam eski nfs underground 2 de de grafik ayarları full yapıldığında oyundan kaynaklı bi sorundan dolayı oynanamıyordu ,aynı olay bu oyunlardanmı,telefon özelliklerindenmi yoksa yazılımdan kaynaklanan birşeymi?

çok kesin birşey yok düzelebilirde donanım yetmiyorda olabilir bekleyip görmek lazım ama quallcomm yetkililerinin 1080p de oyun için 800 serisini bekleyin demesi 1080p nin donanımı zorladığına işaret olabilir ama oyunlarda ordan burdan kısıp çalışmasını sağlayacaklardır. buna engel olacak durum s4 ün çok güçlü bir gpu ile çıkması olur ama o da ucu ucuna yeten bir gpu ile çıkarsa oyunlarda atılım olmayacak bu gpu lara göre dizayn edilicektir tabi buda 2012 cihazlarına yarar.

800 bekleyin demek bu telefonları almayın demekmi oluyor acaba o yetkililere sormak lazım ,abi en başından çıkarsanıza şunları millet o kadar para verecek bu telefonlara yazık valla ne kadar hızlı tüketen bir dünyaya dönüştük ,inşallah yazılımla düzeltilebilir ,yüksek ihtimal bunu alcam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: psyshock

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Kim ne derse desin gta vice city de takılmalar mevcut.

Merhaba,

Takılmadan çok FPS düşmeleri mevcut. Aynı olay Real Racing 3 için de geçerli. Takılmalarda oyun bir an için duraksıyor ve sonrasında devam ediyor. FPS düşmesinde ise kontrollerde bir sıkıntı yaşanmıyor.

Real Racing 3'ü Nexus 4 ile denediğimde de kimi zaman FPS düşüşleri gördüm, GTA'da yine 60 kare çalışmıyor. Sorun bu 2 oyundan veya direkt olarak Qualcomm'un sürücü sıkıntılarından kaynaklanıyor olabilir. Need For Speed Most Wanted gibi oyunlar ise ne Xperia Z ne de One için indirilebilir durumda.

Oyun performansını ana incelemede daha net değerlendirme fırsatı bulacağız. Umarız o zamana kadar bir tane de Xperia Z temin eder en azından Snapdragon S4 Pro ve 600 arasındaki performans farklarını daha net analiz etme fırsatı bulabiliriz. Her zaman söylediğim gibi test programlarında uçan kaçan telefondan çok günlük kullanımda beklentileri veren önemlidir.

Umarız hem One hem Xperia Z hem de S4 kullanıcıları Full HD ekranların tadını çıkartarak 1 sene geçirirler. Zira bu cihazlara az para verilmiyor, her ne kadar cep telefonları oyun cihazları olmasalar da kabul etmek gerekli ki bir çoğumuz mobil oyunları bağımlılık seviyesinde oynuyor ve sahip olduğumuz platformdan en iyisini bekliyoruz.

peki şöyle bir sorum olacak bu fps düşme olayı yazılımla giderilebilirmi yoksa telefonun performansından kaynaklanan birşeymi,yada oyundan kaynaklanan birşeymi ,yanlış hatırlamıyorsam eski nfs underground 2 de de grafik ayarları full yapıldığında oyundan kaynaklı bi sorundan dolayı oynanamıyordu ,aynı olay bu oyunlardanmı,telefon özelliklerindenmi yoksa yazılımdan kaynaklanan birşeymi?

çok kesin birşey yok düzelebilirde donanım yetmiyorda olabilir bekleyip görmek lazım ama quallcomm yetkililerinin 1080p de oyun için 800 serisini bekleyin demesi 1080p nin donanımı zorladığına işaret olabilir ama oyunlarda ordan burdan kısıp çalışmasını sağlayacaklardır. buna engel olacak durum s4 ün çok güçlü bir gpu ile çıkması olur ama o da ucu ucuna yeten bir gpu ile çıkarsa oyunlarda atılım olmayacak bu gpu lara göre dizayn edilicektir tabi buda 2012 cihazlarına yarar.

800 bekleyin demek bu telefonları almayın demekmi oluyor acaba o yetkililere sormak lazım ,abi en başından çıkarsanıza şunları millet o kadar para verecek bu telefonlara yazık valla ne kadar hızlı tüketen bir dünyaya dönüştük ,inşallah yazılımla düzeltilebilir ,yüksek ihtimal bunu alcam

herkes en gelişmiş 3d oyunları oynamak zorunda değil onların dışındakileri rahat çalışıtırıcaktır sadece birkaç oyun zorlar çok sorun olmaz heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Bounty Hunter
    quote:

Orijinalden alıntı: kesbi
    Hayır fuarda özellikle sormuşlar ve yılın son çeyreği gibi telefonlarda da göreceksiniz demişler. Bu sitedeki bir vidyoda anlatılmıştı. 600 bile full hd için zorlanıyor. 800 şart.

Yapmasınlar abi Full HD. Ne fayda sağlıyor bize ? Amoled HD ekran yetmiyor mu ?

Allah bir daha samoled filan kullanmayı nasip etmesin diyecem de canımı alır diye korkuyorum. S3 aldım incelemelere kanarak ama Allah bin belasını versin samsungun da samoledin de. 3 ay zor dayandım ve sattım. Beyaz diye bişey yok sadece açık mavi var. Ekran kapkaranlık. Zaten pentile dizilim sayesinde çakma çözünürlük var küçük yazılar seçilmiyor. Nexus gibi hafızası olduğunu, yani karta bişey kurdurmadığını ve sadece depo olarak kullandırdığını filan saymıyorum. Full HD bence gerekli ama şuanki donanımlar buna tam hazır değil. El kadar telefonlar full hd'ye geçti ama hala 2000 liralık dizüstüler yarım HD olarak satılıyor. Full hd'yi geçen dizüstü neredeyse yok. Apple da olmasa yüksek çözünürlük nedir bilen yoktu. Retina olayı iyi oldu. Bu arada 4 yaşındaki dizüstüm (dell studio xps 1640) full hd ekrana sahip. Aldığımda daha 4 çekirdek diye bişey yoktu. Şimdi bakıyorum hala aynı çözünürlük. Teknoloji son 4 yıldır bildiğin durdu. Ekran kartları filan sürekli yeniden isimlendirme ile gidiyor. 2 yılda bir ikiye katlaması lazımdı.

HTC One hakkında her şey! 'Detaylı ön inceleme'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Mart 2013; 16:40:00 >

• İnceleme için teşekkür ederiz, sabırsızlıkla bekliyorduk, yalnız tabloda ekranın gorilla glass 3 olduğu yazıyor ama konuşurken 2 diye ifade ettiniz hangisi doğrudur? home buşu olmayan tasarımları destekliyorum ama kullanırken sıkıntı oluşturuyor her defasında açma-kapama için tepedeki tuşa basmak, bunun yerine tuş konulmayacaksa tıpkı Blackberrry Z10'daki gibi ekranın alt-ortasından yukarı doğru parmak çekilerek de ekran kilidi devre dışı bırakılsa tuşsuz tasarımlarda harika bir kullanım kolaylığı olurdu, çekim yapılan yerin ortam ışığı açıkken ekran ışığı daha sönük kalmış, xperia Z kadar doyurucu ve ayrıntılı başka bir teset isyiyoruz 2 saat felan olabilir :)

• quote:

quote:

quote:

Hayır fuarda özellikle sormuşlar ve yılın son çeyreği gibi telefonlarda da göreceksiniz demişler. Bu sitedeki bir vidyoda anlatılmıştı. 600 bile full hd için zorlanıyor. 800 şart.

Allah bir daha samoled filan kullanmayı nasip etmesin diyecem de canımı alır diye korkuyorum. S3 aldım incelemelere kanarak ama Allah bin belasını versin samsungun da samoledin de. 3 ay zor dayandım ve sattım. Beyaz diye bişey yok sadece açık mavi var. Ekran kapkaranlık. Zaten pentile dizilim sayesinde çakma çözünürlük var küçük yazılar seçilmiyor. Nexus gibi hafızası olduğunu, yani karta bişey kurdurmadığını ve sadece depo olarak kullandırdığını filan saymıyorum. Full HD bence gerekli ama şuanki donanımlar buna tam hazır değil. El kadar telefonlar full hd'ye geçti ama hala 2000 liralık dizüstüler yarım HD olarak satılıyor. Full hd'yi geçen dizüstü neredeyse yok. Apple da olmasa yüksek çözünürlük nedir bilen yoktu. Retina olayı iyi oldu. Bu arada 4 yaşındaki dizüstüm (dell studio xps 1640) full hd ekrana sahip. Aldığımda daha 4 çekirdek diye bişey yoktu. Şimdi bakıyorum hala aynı çözünürlük. Teknoloji son 4 yıldır bildiğin durdu. Ekran kartları filan sürekli yeniden isimlendirme ile gidiyor. 2 yılda bir ikiye katlaması lazımdı.

Renk olarak amoled iyi fakat iPhone parlaklık konusunu 5 ile aşmış oldu. 5S ve ya 6 da yeni bir devrim yapacaklar galiba.

• haklısın, galiba bu fark cihaza ilk sahip olmaya verilen fark...

genel olarak çok pahalılar 2000 liraya neler alınmazki...

quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare70

quote:

Orijinalden alıntı: nedensiz07htc bu kez basarmış bence.. ancak bu kez sensation xe de yaptığım hatayı yapıp hemen satın almıycam.. sensationu 2000 tlye aldım 6 ay sonra 1300 e düştü.. s3 ü 2000 tl ye aldım 6 ay sonra oda 1400 lere düştü bu kez en az bir yıl bekliycem .. benim anlamadığım şey firmalar 2000 tleye satarkende kar ediyor 1300 e saterkende kar ediyor.. demekki bizi sırf kekliyorlar ilk 6 ay..
    Bütün Android telefonların kaderi o :) Bu gün iphone 4 bile 2. elde hala 800-900 e gidiyor :)

• İlk defa bir HTC modelini bu kadar beğendim. Ama yeni Sense pek iç açıcı gelmedi bana.

• Telefonun hoparlör konumlandırılması bence yanlış. Hoparlörü kapasitif tuşların altına konumlandırarak çerçeveyi çok geniş tutmuşlar. O boyuta 5.0" ekran sığardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ceqa

quote:

Orijinalden alıntı: prorocker

şu ekran görüntüsünün yerini hiçbişey tutamayacak. o saati geri istiyorum ben htc!

dostum ayarlardan sense 4.0 deki saati yapabiliyorsun forumda videosunu bizzat ben koymuştum

Peki hava durumu animasyonlarınıda ayarlayabiliyormuyuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben htc kullanıcısıyım amaartık htc ye para vermeyecem bazı seylerde Türkiye ye desdek vermiyor vermiyorsa bende ona vermiyorum samsung a devam arkadaslar

• Bir unboxing Görüyorummmmm Sanırım Artık Raflardahttp://www.youtube.com/watch?v=twIXvs9NEDM

• quote:

quote:

quote:

quote:

Renk olarak amoled iyi fakat iPhone parlaklık konusunu 5 ile aşmış oldu. 5S ve ya 6 da yeni bir devrim yapacaklar galiba.

amoled ekranlar siyah seviyesi hariç neredeyse her konuda lcd lerin gerisinde. Renk gerçekçiliği dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 11 Mart 2013; 20:04:16 >

• tek kelimeyle mukemmel. One x'e bir sure daha devam edicez ama:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesut anlatirken cok heycanli idi .

• ben net söylüyorum oyun performansını begenmedim.

vice city dedigimiz oyun iphone4s te bie yag gibi akıyor, bilmiyorum optimizasyon sorunumu var yoksa donanım mı yetmiyor ama bu sekilde oyun performansı cok kişiyi hayal kırıklıgına ugratır.

ben full hd laptop kullanan biri olarak sorunun full hd den kaynaklandıgını düşünüyorum, çoğu oyunda çözünürlüğü düşürmeden verim alamıyorum ve bu durumu buna benzettim, ve malesef cep telefonunda böyle bi imkanda yok.

çok değil 3-5 ay sonra cıkacak iyi grafikli bir oyunda (mesela san andreasın mobil versiyonu cıktı diyelim) bu telefon zevk vermez.

oyunlarda malesef ios'un büyük bir üstünlüğü var, gerekirse kırpıyolar ama yinede akıcı calısıyor, vice city mesela yılların iphone4 ünde de calısıyor, far efektleri vs yok belki ama yine fps si bu kadar kasmıyor, androidde malesef cihaza özel bir optimizasyon yok, ve bunun sıkıntısını cekiyor.

özetle ben oyun performansını begenmedim, real racingte de 3-4 araba ekrana girdimi fps cok düşüyor.

demek istediğim aslında su:http://www.youtube.com/watch?v=folfS-Gk9UM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarulez -- 11 Mart 2013; 21:27:21 >

• Telefon gayet tatmin edici,Htc iyi iş çıkarmış gibi. Ama One X'i eskitmeden telefon değiştirmeyi düşünmem heralde
  • Bu videoda Mesut Bey fazlaca anti aliasing yoksunu, low-level details ile oynatılmış oyun gibi olmuş (:

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

amoled ekranlar siyah seviyesi hariç neredeyse her konuda lcd lerin gerisinde. Renk gerçekçiliği dahil.

aslinda oled teknolojisi her konuda lcd'nin cok onunde ancak son donemlerini yasayan lcd'nin aksine teknoloji hala emekleme asamasinda ve samsung'un mobil cihazlarda kullandigi oledler basarisiz ve iyi kalibre edilmemis. buna ragmen sadece siyah degil kontrast, gorus acilari, tepki suresi ve pil tuketimi acisindan da goreceli olsa da iyi durumda.
    nasil ki her lcd ayni degil tn, mva, pva, ips gibi cesitleri mevcut ve her biri farkli kalite sunuyorsa oled icin de aynisi gecerli.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.