Şimdi Ara

Hukuk mu Pdr mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
3
Favori
7.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet tercih dönemi gelmişken faydalı olması ve ilerde çok dua alacağım düşüncesi ile bu yazıyı yazıyorum. Hukuk fakültesimi pdr mi ikilemi yaşayan arkadşların kesinlikle pdr yazmalarını öneriyorum. Neden mi?

Öncelikle okuma noktasında ki farklılıkları anlatayım?

1. Hukuk fakülteleri çok zordur. 4 yıl boyunca ders çalışmakla kitaplar okuya okuya bitmez. birinci sınıfta yakışıklı olarak baskayan erkek saçsız ve gözlüklü hale gelir. saclar dökülme oranı cok artar. Gözlük kesin. Pdr de okuması rahattır. Üniversite hayatı yasarsınız gezebilirsiniz. Hukukta bir ay bir sınava çalışırsınız sınavdan 30-40 alıp sınıfın durumunu görünce sevinirsiniz.

2. Hukuk fakültesindeki hocaların %90'ı egoisttir. Egoalrını öğrencilerin üzerinde tatmin eder. 700 kişiden 680 kişiyi dersten bırakınca omuzları kabarır.. Pdr'de cokdaha rahat okursunuz. ÇAlışkansanız emeğinizin karşılığını alırsınız. Hukukta ne kadar çalışsanızda belli noktadan sonra kader deyip susarsınız.

3. Emin olun pdr yazınca mezun olunca hukukcu arkadaslarınızın haline bakıp bana dua edersiniz. Bende cok mutlu olurum okul biteli 2 yıl olmasına ragmen hala iş bulma derdinde iken.

Mezun olduktan sonrasını karşılaştıralım.

1. öncelikle hukuk mezunlarının ve vakıf üniversitelerinin çogalması sebebiyle artık hakimlik savcılık sınavlarında akzanma oranları %3-5 kadar geriledi. kazandıktan sonrada mülakat aşamasını hesaba katmıyorum bile. 5 yıl önce hakimlik savcılık sınavına 6000 kişi basvururken geçen yıl bu rakam 13000 di. 4 yıl sonra yaklasık 20.00'e gelecektir emin olun.

2. avukatlık pİyasası artık öldü. AnkaraDA bir avukat 1.000-1.250 tl2ye işe baslıyor. Türkiyenin çoğu yerindede bu rakam 1.750'yi taş çatlasa anca BULUR.. Pdr'de öğretmen olup atanması kpss ile kolay. neden kolay hakimlik savcılık sınavı için 6-7 ay günde 8 saatinizi vermeniz gerekiyor. bu çalışmayı kpss için gösterirseniz istediğiniz yere atanabilirsiniz. Pdr'den atandıktan sonra net maaşınız 2400 tl civarı. Ayrıca pdr'cilere full ek ders yazıldıgı için gittiginiz okula göre değişmekle birlikte 2750-3250 arası bir maaşınız oluyor. Ayrıca öğretmen oldugunuz için mesai rahatlığı, yaz tatilini hesaba katarsak yeminle söylüyorum Hukuk tercihi ahmaklık olur.

3. Hukukcu oldugunuz zaman meslek hayatınız hep stresli, zor geçer. icra dairelerinde liseyi bitirip oraya memur olmuş birisi size artislik yapabilir. mahkeme kalemlerinde yine lise bitirmiş memurlar size artislik yapar. İcra desen artık para yok. Haciz hikaye çünkü mal haczedemiyorsunuz.. Eskisi gibi avukat olurum 5 yıl sonra çok para kazanırım devri artık bitti. Hatta avukatlık sınavı gelmesi noktasında çok yoğun çalışmalar. Pdr'ci olursunuz haftada mesai ye göre bazen öğlen okula gidersiniz. bazen ögleden sonra çıkarsınız. Kendi odanızda oturusunuz. Ben idealistim diyorsanız zaten maaaşınız var, özel ünide yüksek lisans doktora yaparsınız alanınızda uzman bilirler sizi.

Daha çok yazarım arkadaşlar ama ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM HUKUKÇULUĞUMUN 7.SENESİNDEYİM. PDR YAZMADIĞIMA KÖPEKLER GİBİ PİŞMANIM.

SON 2-3 YILDIR MEZUNLARLA KONUŞUN EMİNİM YÜZDE 90'I PDR DER. aRTIK MEZUN SAYISI ÇOK FAZLA VE BÜYÜK İŞ SIKINTISI VAR. SİYASİ SEBEPLER VB. OLUMSUZLUKLARI HİÇ YAZMADIM.. PDR YAZIN MEZUN OLUNCA DA BANA OTURUP KALKIP DUA EDİN.
    BAŞARILAR DİLERİM

• ydgr4 Y kullanıcısına yanıt
    pdr 4 sene sonra rahat atanamayacak bide bu var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KARDEŞ İYİ GÜZEL DEMİŞİNDE ŞİMDİ YENİ YAZANLAR 5 SENE SONRA PDR NİN NE DURUMDA OLACAĞINI BİLEMEZ YARIN HADİ DEVLET ATAMA YAPMADI NOLACAK KPSS YE BAŞVURU ÇOK ALIM AZ OLDUKTAN SONRA NE OLACAK HEMDE HER ÜNİVERSİTE İÖ PDR BİLE AÇARKEN ORTALIK PDR OKULU İLE DOLMUŞKEN 5 SENE SONRA NEYİN NE GETİRİP NE GÖTÜRECEĞİNİ KİMSE BİLEMEZ
  • Okulumdaki rehberlikcileri görmesem PDR okurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunner123

Okulumdaki rehberlikcileri görmesem PDR okurdum
    Bugün Tv deki tercih programlarından birinde uzmanın birisi pdr nin Türkiyede enaz 10 yıl daha rahatlıkla atanacağını ve iş bulacağını söyledi
  • burak1237 B kullanıcısına yanıt
    hocam hangi kanalda gördün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak1237

Bugün Tv deki tercih programlarından birinde uzmanın birisi pdr nin Türkiyede enaz 10 yıl daha rahatlıkla atanacağını ve iş bulacağını söyledi

Alıntıları Göster
    bu yıl herkes pdrci:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletme mi? İktisat mı?
    3 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: okannnnnn

hocam hangi kanalda gördün
    pdr 90'ların sonundaki tekstil mühendisliğin benziyor bu günlerde,şimdilik balon gibi şişiyor 5-6 yıla patlar.Hukuk ise bu ülkede bir anayasa olduğu sürece geçerliliğini koruyacaktır.
  • Bu sıtede hukuk hakkında yapılan yorumları gorunce cok sasırıyorum yahu sayısal bolumunun en yuksek puanlı meslegı nasıl tıp ıse esıt agırlık bolumunun en yuksek puanlı meslegı hukuktur okumak zordur belkı ama bu bolumu kazanan bırıne okumak ne kadar zor gelebılır zaten bu bolumu kazanırken de bırcok zorluk cekmıstır . Meslek secerken para durumu da dusunulmelı tabıkı ama onemlı olan hangısınde mutlu oldugundur .Hukuk bıttı gıbı yorumlar da sacmadır ınsan oldugu surece ne tıp ne hukuk bıter .
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666eee

Bu sıtede hukuk hakkında yapılan yorumları gorunce cok sasırıyorum yahu sayısal bolumunun en yuksek puanlı meslegı nasıl tıp ıse esıt agırlık bolumunun en yuksek puanlı meslegı hukuktur okumak zordur belkı ama bu bolumu kazanan bırıne okumak ne kadar zor gelebılır zaten bu bolumu kazanırken de bırcok zorluk cekmıstır . Meslek secerken para durumu da dusunulmelı tabıkı ama onemlı olan hangısınde mutlu oldugundur .Hukuk bıttı gıbı yorumlar da sacmadır ınsan oldugu surece ne tıp ne hukuk bıter .
    tabikide hukuk eada en iyi bölümlerden birisidir. pdrnın onu kapandı kontejyanların artmasıyla kontejyan sayısı 6.700 oldu 4 sene icin 26.800 yapıyor mezun sayısı buda riskli bir tercih demek oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 666eee

Bu sıtede hukuk hakkında yapılan yorumları gorunce cok sasırıyorum yahu sayısal bolumunun en yuksek puanlı meslegı nasıl tıp ıse esıt agırlık bolumunun en yuksek puanlı meslegı hukuktur okumak zordur belkı ama bu bolumu kazanan bırıne okumak ne kadar zor gelebılır zaten bu bolumu kazanırken de bırcok zorluk cekmıstır . Meslek secerken para durumu da dusunulmelı tabıkı ama onemlı olan hangısınde mutlu oldugundur .Hukuk bıttı gıbı yorumlar da sacmadır ınsan oldugu surece ne tıp ne hukuk bıter .
    zamanında sınıf öğretmenliği pdr gibiydi şimdi adam sistemi bir değiştirdı alımlar durma noktasına geldı pert oldular burası türkiye anlıcanız sureklı bir şeyler değişyor onun için hiçbir şeyin garantisi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: surrogates7

tabikide hukuk eada en iyi bölümlerden birisidir. pdrnın onu kapandı kontejyanların artmasıyla kontejyan sayısı 6.700 oldu 4 sene icin 26.800 yapıyor mezun sayısı buda riskli bir tercih demek oluyor.

Alıntıları Göster
    hukuk yazcaklar iyi düşünsün avukatlık sınavı da geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

iyi olur bence. özel ünide yatarak mezun olanlar var. okuyan bu işi yapsın en azından.
  • Galatasaray101o10 kullanıcısına yanıt
    hiç sorma kıbrısta özelde baba parasıyla okuyanlarla aynı statüde olmak sinir bozucuydu

özel üniversitede yatarak okunmuyor malesef çalışmayan arkadaşlarım yaz okuluna kaldı hep sınavdan sınava çalışanların ortalaması da çok düşük sınıfta kalma sınırındalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatasaray101o10

quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

iyi olur bence. özel ünide yatarak mezun olanlar var. okuyan bu işi yapsın en azından.

Alıntıları Göster
    psikoloji hakkında bilgisi olanlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry.

özel üniversitede yatarak okunmuyor malesef çalışmayan arkadaşlarım yaz okuluna kaldı hep sınavdan sınava çalışanların ortalaması da çok düşük sınıfta kalma sınırındalar

özel üniden üniye burstan bursa farklı kardeşim. inan bana kendi arkadaşımdan biliyorum. adam hiç çalışmıyor ama geçiyor neden babası çok zengin.
  • ydgr4 Y kullanıcısına yanıt
    Güzel konuşmuşsunuz sağolun bir sorulara cevap verseniz?
    tabi öyleleri de vardır elbet ama kendi arkadaşlarımdan örnek vereyim hocaları ankara hukuktaki öğrencilerine sınavı test şeklinde yaparken bunları yazılı sınav yapmış mesela :D
  • Pdr okuyunca belli bir paraya bir ömür çalışmayı göze alıyorsun. Hukukta öyle değil işini bilen biri çok para kazanıp zengin olabilir hukuk okuyarak.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.