Sıfır araba alıcam, teknik özelliklerden fazla anlamıyorum, Polo'nun dış ve iç tasarımı hoşuma gitti ama i20'nin fiyati da daha cazip. Siz ne dersiniz? |
Hyuandai i20 mi VW Polo mu?
-
-
ben olsam polo alırdım volkswagen kalitesi var hocam.
-
polo
-
bütçeniz yetiyorsa tereddütsüz Polo.. ödediğiniz fark satarken bir noktada çıkıyor merak etmeyin.
-
Bütçe yetiyorsa Polo, genel olarak daha kaliteli ve tok bir araç. Piyasası daha canlıdır ve değerini daha iyi korur. ama bu i20'nin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Bütçenizi çok zorlayacaksa i20 alıp geçebilirsiniz. Hatta Fabia, İbiza vs de olur.
-
Bu hususta benim de birkaç cümle yazmam gerekirse; kendim de araç arıyorum sıfır olmasa da ilk arabam olacağı için ikinci el temiz bir araba bakıyorum. Baktığım araçlar belki segmentleri farklı olsa da İstanbul içinde ve nadiren uzun yol yapacağım bir araba olacak ve İstanbul'da park sorunu gibi durumları da göz önünde bulandırarak öncelikle, polo, i10 veya i20, yaris veya auris, clio 1.3 falandı. Ama sorduğum araştırdığım kadarıyla poloyu, clio'yu önermiyorlar. İlk araban olacak ve fazla sorun çıkarmasın istiyorsan ve de hatchback olsun diyorsan toyota auris yada yaris bak diyorlar. konuyu açan arkadaş vesilesiyle benim de kafam karışık bu konuda, dediğim gibi park sorunu olmasın, otomatik olsun belki günde haftaiçi 20-30 km kullanacağım işe git gel, belki haftaiçi kullanmayacağım sadece hafta sonları İstanbul dışına Edirne, Tekirdağ, Silivri gibi illere giderek gezeceğim... Bekarım, ancak evlensem de şöyle 5-6 sene beni sorunsuz götürecek bir araba arayışındayım. Sonrasında trafikte pratikleşip, araba sürerekte eksikleri artıları görerek kendime daha başka bir araba alabilirim. Ama önceliğim hatchback otomatik vites olacaktır. Önerilerinizi beklerim arkadaşlar.
-
İkisi de değerini korur.i20 de zarar ettirmez .i20 genel anladım ortalama bir araç Polo ise bazı yerlerde çok iyi bazi yerlerde çok kötü bir araç -
1.0 style i20 alırsanız bir miktar da cebinizde kalır diye biliyorum poloya kıyasla. Garanti, donanım ve sorunsuzluk açısından Türkiye şartlarında i20 uygun olacaktır. Tabi konfor açısından polo'ya göre zayıf kalacaktır. Beklentiye ve kullanıcıya göre değişen, net bir cevabı olmayan kıyaslamalar bunlar esasında. İmkan varsa test sürüşü yapıp sizde yarattığı hissiyata bakmak lazım.
-
henüz araba almadıysanız ihtiyaclarınızı da göz önüne aldığınızda kesinlikle A sınıfı araç almanızı önermem, clio da polo da harika arabalar . bütçeniz yetiyorsa olabildiğince yeni model polo/clio bakın. ilk aracınız ama bu zaten dikkatsiz süreceğiniz problem yaşayacağınız anlamına gelmez
-
açık ara polo
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
ben olsam polo alırdım volkswagen kalitesi var hocam. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X