Şimdi Ara

Hyundai BAYON Ana Konu (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: SerkanAlakoyun 0K3EM
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.332
Cevap
68
Favori
150.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arkadaşlar tekrar merhaba bugün servisten arandım en son değişen balata sonrası yine sesin devam etmesi yönünde bir video göndermiştik buna istinaden genel müdürlük arka taşıyıcı bağlantı sacını. Değişmesi yönünde karar almış .Parça yurtdışından geliceği için 1 ayı bulurmusş bununla beraber eski balatalarımı geri takıcaklarmış.Sac meselesini ilk kez duydum umarım kesin bir çözüm sağlanır.Gelişme oldukça bilgi veririm
  • albayrak06 kullanıcısına yanıt

Diski çevreleyen iç taraftaki yuvarlak parçadan bahsediyorlar. Umarım çözülür ama benim yine umudum yok. O sürtüyor olsa her koşulda sürter, sadece soğukta değil.

Sonucu yine paylaşırsınız hocam.

• 2023 model Elite paket ile ilgili merak ettikleriniz varsa yardımcı olmaya çalışayım arkadaşlar.

İlk bakışta:

Tork yeterli değil, atik bir araba beklemeyin ancak şehir trafiği için de yetersiz değil. Kaput izolasyonu olmamasına rağmen içeri gürültü girmiyor. Balata sesi yok, henüz yumuşak iklimde ve 95km'deyim gerçi. Otomatik park var mı yok mu onu anlamadım, varsa nasıl yapılacağını anlatabilecek memnun olurum. Ortalamam 8,4lt/km. Android Auto güncel mi bilmiyorum ama kullanışlı, henüz güncellemeyi denemedim. Fren pedalına basış hissi biraz sert geldi ama 12 yıllık arabanın değişmesi ve bunun da yeni olmasından kaynaklı olabilir. Bayi soranlar olabilir: Sıfır almadım, 2 gün önce galeriden plakası takılmış 2. el şeklinde ancak 41km'de aldım. Alırken Pilot Garage'da kapsamlı ekspertizini yaptırdım, sorun yok.

• cocco_reccy kullanıcısına yanıt

Otomatik park yok hocam.

Fren bağırma sesi soğuk havalarda oluyor. Kasım ayına kadar olmazı artık.

Ortalamanız norma. Kullanıma göre 7,5 ile 10 litre arasında oluyor genelde.

• erAn_ kullanıcısına yanıt

Tam şimdi kullanım kılavuzuna bakıyordum. Park asistanı zaten kamera+P ikonlu bir düğme, bende sadece sansör aç/kapat var. Bilgi için teşekkürler. Kadranda saati görme var mı onu bulabildiniz mi? Saat yok! Tabletin sağ alt köşesinde küçücük var anca.

Sorun olmayacak ise ne kadara aldınız?

• Optimistic_33 O kullanıcısına yanıt

Hocam niye sorun olsun, son derece pahalı ihtiyaçlar bunlar, tabii ki bilgiyi paylaşmak lazım. Anlatayım:

Öncelikle birçok yetkili bayiyi Nisan 2023 başında gezdim, hangi arabalar için ulaştığımı parantez içinde paketleriyle belirterek ilerliyorum:

Hyundai(Bayon Elite), Citroen(C3 AirCross Shine), Opel(Crossland Essential), Chery(Omoda 5). Birkaç da yeri aradım: Kia(Stonic Business), Renault(Captur Icon), Seat(Arona Style Plus). Bu arabaların hepsi aşağı-yukarı aynı fiyat liste fiyatı anlamında. Hepsi istisnasız Temmuz'a kadar aracım gelmeyecek, gelse bile sizin istediğiniz paket mi gelecek, bilemiyoruz dedi. Ben de çevremde eski ve bilindik, yakın zamana kadar Hyundai bayiliği yapmış bir galeriye gittim ve Şubat liste fiyatından Bayon edindiklerini, Mart liste fiyatından olanın 965 olduğunu, Şubat fiyatından aldıkları için bana önerdiklerinin 920 olabileceğini söylediler; fazlasıyla sıkı bir pazarlıkla 900+boya koruma+seramik kaplamaya anlaştık. 2011 model arabamı 875 fiyat veren yerler çok iyi durumda olmasına rağmen almadı, burası takasa da aldığı için artık daha fazla üsteleyemedim keza 900'e alıyorum 764 olan arabayı ama bakalım Temmuz liste fiyatı kaç olacak? E ben o zamana zaten kredimin bir de 4 taksitini ödemiş olacağım; bu sebeple kendi ekonomik planıma uygun geldi, aldım. (Galeri adını açıklamayı tercih etmiyorum)

Velhasıl, 900'e aldım, aldığım zaman istediğim şartları sağlayabilen başka bir yer yoktu.

Ha bir de unutmadan arkadaşlar, şunu fark ettim: internet ilanındaki araçlarda 1001 veya 6001 km yazıyor, onlar da sıfır, sadece siteye fazladan komisyon ödememek için öyle yapıyorlarmış ve çoğu şahıstan satılık. Galeriler 3. şahıslar üzerinden satış yapıyor.

• Arkadaşlar günaydın bi konuda görüşlernizi yazarsanız araca 500 tl benzin aldığımda yol bilgisayarı mesela 430 km gösteriyor ama toplamda işte o süreçteki kullanıma göre 250-300 km arası gidiyor.Burda anlamadığım aracın ortalama yakıt tüketimi belli benzini aldığımızda ona göre bir gidilecek km verisi sunması gerekmiyormu bu şekilde kullanımı pek işe yaramıyor gibi 😕
  • albayrak06 kullanıcısına yanıt

Yakıt tüketim verileri birkaç seçenekte sunuluyor ekranda, aşağı/yukarı tuşları ile bunları görüntüleyebilirsiniz: 1) Toplam (muhtemelen son 100km'yi gösteriyordur) 2) Son yakıt alışınızdan bu yana 3) Mevcut yolculuğa ilişkin bilgiler. Yakıt tüketimi geleceği analiz edemez, geçmiş veriler ile ortalama ve tahmin sunar. Öncesinde örneğin 8lt ortalama gösteriyorsa yakıtı aldığınızda 8 üzerinden size kalan km sunar.

Aslında bende onu diyorum mesela benim ortalama yakıt tüketim verim 9,5 lt .yakıtı aldığımda bunu baz alıp bir km verisi sunmuyor işte .Gidilecek km fazla gösteriyor 5 km yol gidince 10 km düşüyor bu sefer 😕

Şubat ayı liste fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 560 bin tl civarlarıydı. 2 ay içerisinde yaklaşık 340 bin tl kar koymuşlar üstüne. Şu an ki fiyatına bakarsak da 140 bin tl üstüne koymuşlar, her türlü fırsatçılık. Ben de aracımı alırken bayiye fazladan para verdim ama benimkiler gene insaflıymış.

• Optimistic_33 O kullanıcısına yanıt

İşte ne yazık ki ülkemiz gerçekleri.. Sıfırlar temmuz diyor, o zamana fiyatın kaç olacağını bilemiyoruz, ama her koşulda da temmuza zaten kredimin 4 taksitini ödemiş olacağım vs. o yüzden "bugün yapmadığın harcama yarın pişmanlıktır" derler ya, mecburen bu düzende böyle

Bu konuda size tamamen katılıyorum

• Yaklaşık 5 yıl clio 1.5 dci icon edc kullanıcısı olarak hyundai bayon araçla yoluma devam etme kararı aldım. Yaklaşık 1 Aydır birlikteyiz. Çok farklı model araclara baktim. Fiat egeadan tutun captur,arona,corolla gibi birçok aracı araştırdım. Bayonu tercih etme sebebim piyasaya girdigi andan itibaren satis rakamlarinin iyi olmasi, elite pakette sundukları ozellikle sanrufun olmasi ve acilmasi, altinin yuksek olmasi gibi sebeplerden bayonu tercih ettim. Ben uzun sure binecegim icin garantisi olan cok sorun cikarmicak bir arac istiyordum. Normalde captur almak istiyordum fakat demin belirttigim gibi bayonun garanti suresi sundugu ozellikler beni cezbetti. Bayon alacak arkadaslara şunu soylemek isterim aracin bence tasarimi elite pakette sundugu ozellikler gercekten tam bir fiyat performans araci. Arac 1,4 atmosferik oldugu icin evet hantal ama gitmiyor cekmiyor denemez. Birde bana suspansiyonlari biraz sert geldi. Bunun disinda cok keyifli guzel bi arac. Herkese kazasiz belasiz surusler.

• emay37 E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun kazasız belasız …
  • merhaba arkadaşlar,

elite paket aracımı bir yıldır kullanıyorum.

güvenlik paketlerinin standart olması tercih sebebim oldu.

şeritte takip asistanı iyi şekilde çalışıyor. bugün hyundai avrupa sayfasına bakarken şeritte kalma asistanının avrupada sunulduğunu farkettim. elit pakette bu özelliği yazılım ile açma imkanı var mı? araştıran yapan oldu mu hiç=

• alizade A kullanıcısına yanıt

Elite pakette, şeritte kalma asistanı hali hazırda zaten yok mu hocam?

• Merhaba arkadaşlar, 1.4 lpgli style paket ile aranıza giriş yaptım, 2. el aldım. Sormak istediğim birkaç şey var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1. Aracıma bakım yaptırdım estetik sistem paketi adı altında bir işlem yapılmış bu nedir acaba?
    2. Hız sabitleme tuşunun yanında yol bilgisayarı menüsü tuşu var. Ona bastığımda herhangi bir menü açılmıyor, loading anlamında bi şekil çıkıyor, servise götürüp güncelleme vs mi yaptırmam lazım?
    3. Yakıt alımından diğer yakıt alımına km yi ben sıfırlamak istiyorum, fakat araç her kontak kapandığında kendisi sıfırlıyor. Bu işlemin ayarını da bu bende açılmayan menü tuşundan mı yapıyoruz acaba?
    4. Ön farları ve iç aydınlatma ışıklarını led yapmak istesem, arıza yakmayan garantide sorun çıkarmayacak ampül önerisi vermeniz mümkün mü?
    5. Mavi ambiyans ışıklarının ayarını nereden yapıyoruz?

Biraz fazla oldu ama aracı yeni yeni keşfettiğimden desteğinize ihtiyaç duyuyorum. İyi forumlar.

• erAn_ kullanıcısına yanıt

Var

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.