Cok tesekkurler, burayi bir inceleyeyim. Gerci su an sadece navigasyon diyor fakat vardir muhakkak multimedya guncellemeleri de. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hyundai BAYON Ana Konu (26. sayfa)
-
-
Geçen hafta arandıım parça gelmiş cumartesi günü taktılar bakalım havalar ısındığıı için zaten ses kesilmişti test şansımız olmadı havaların sopumasını bekleyeceğiz artık
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaslar herkese selamun aleykum kolay gelsin bayon elite aracimin 2.yil bakimina 8835 kmde goturdum yılı dolması sebebiyle ikinci bakimda hava polen yag filtreleri ve 0w20 shel yag arti fren hidroligi de degisti sunroof bakimida yapildi fiyatta kampanya varmis 3000tl gibi bir rakama geldi tabela okumayida actirdim ama lfayi acmiyolar lfa acilan araclarda kaza olmus o sebeble dediler guncellenecekmis o zaman acabiliriz bize bu şekilde talitma geldi diyolar. Bakimi ankrada keciorendeki yetkili serviste yaptirdim haberiniz olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam LFA dediğiniz başka bişey olmasın 2023 Bayon Elite'te var LFA çünkü. Yani şeritten taşma durumunda uyarı sesi ile birlikte ve eğer direksiyonu şeritin dışına ittirmeye devam etmiyor ve direksiyonu arabanın kontrolüne bırakıyorsanız otomatik şerite geri sokuyor şu an Bayon'lar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocco_reccy -- 21 Haziran 2023; 10:17:52 > -
Sizin dediğinizi zaten yapıyordu, yeni gelen güncelleme ile şeridi ortalayarak gidebiliyor. önceden pin pon topu gibi sağ sol yapıyordu.
-
araç bayilerde bulunabiliyor mu?
-
Tabela okuma nasıl bir özellik? Ne işe yarıyor?
Çalıştığım işyerinde Mercedes S400 almıştık, orada ışıklarda durduğunda ön kamera ışığı görebileceğin bir açıya alıyordu. Kafayı eğip/büküp bakmakla uğraşmıyordun. Fakat bu özelliği tam anlayamadım ?
-
Bence çok bir işe yaramıyor. Sadece hız limitleri düştüğünde radar vs konularında daha dikkatli olmanızı sağlayabilir. Yoksa benim için tam bir hayal kırıklığı oldu
-
Vallaha sorarsan bencede bi ise yaramiyor sadece tabelayi okudugunda gostergede kac km hiz sınırı var onu gosteriyor sollama yasagini gosteriyor baska bisey yok anlayacagin
Lfa surekli seridi 60kmnin ustunde ortaliyor sizin dediginiz gibi aracta serit takip var ama lfa yok yurt disina satilan araclarda lfa aktif orda bizim gibi sag seritte gıdım gıdım gitmesi gerekirken sol seridi ihlal eden en sag seridin bos oldugu sollamanin sagdan yapildigi baska bir ulke olmadigindan acmiyorlar demekki ben kendimi kibrisda araba kullaniyorum zannediyorum cunku sag serit hep bos sol serit kapali mecbur kalip sagdan geciyorsun sonra bir fahri trafik mufettisi cikip ceva yaziyor polis yok fahri trafik mufettisi var :)
Orası hangi servis acaba? Genelde 5/30 yağ kullanıyor servisler. 0/20 kullanan yok gibi bir şey. Kitapçıkta da 0/20 öneriliyor.
-
Zaten keciörende birtane servis var kardesim ismini vermeyelim simdide banka ismi gibi :)
Bende sasirdim aslinda 0/20 deyince ilk bakimda 5/30 koymuslardi degismesini istemedim aslinda ama aracın kmsi olmadigindan diretmedim bundan sonra 0/20ye devam.
Mesajın sonunu okumamışım hocam. Tamam teşekkürler :)
-
-
Arkadaşlar merhaba benzin fiyatları malum çok ciddi artış gösterdi bu sebepten LPG çok daha cazip gözükmekte atmosferik motorlarda LPG uyumlu olduğunu biliyoruz bizim bayonlar içinde princess teknomax plus öneren bir kaç usta oldu 550 euro fiyat veriyorlar hem lpg kullanan hemde taktırmayı düşünen arkadaşlar mevcut bilgilerini yazabilirse sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albayrak06 -- 23 Temmuz 2023; 16:41:5 >
mer herkese bende 2023 bayon elite paket var, kontagi kapatmama rağmen araçtan çıkıyorum araç kapıları kilitlenmiyor kumanda içirde değil diye uyarı geliyor ve araç kitlenmiyor bu durumu yaşayan başka birileri varmi acaba
Aracı önce P konumuna alıp daha sonra Stop edin , önce stop edip , sonra P konumuna alırsanız bu uyarıyı veriyor. Benimde başıma gelmişti…
Eşime 1.4 style alacağım. Umarım üzmez. Çok kullanmayacağı için yakıt mühim değil. Performansta aynı şekilde.
Sizlere şirket aracım 1,0 cvt clio aracım ile bayon 1,4 elite aracımı kıyaslamak istedim. Belki almak isteyenler için kıyas anlamında faydası olur.
Tabii ki araçların biri hatcback biri b suv ama aynı segment olduğu için ve fiyatları yakın olduğu için kıyaslanabilir diye dusundum. Ozellikle dacia stepway arac almayi dusunenler icinde bu kiyaslama faydali olacaktir.
MOTOR
Clio turbo motor ile daha iştahlı ve daha ivmelenmesi iyi. Ama clioda klima derecesi soguk yuksek fanda calisirken motor tekliyor. O biraz can sıkıcı. Hatta bir kere stop etti araç. Rampalarda 4-5 kişi klima açık sanki arac gitmicekmiş gibi oluyor bu durum bayonda yaşanmiyor. Sanirim turbo devreye girmeyince motor kucuk oldugu icin araba gitmiyor. Ama dedigim gibi genel olarak daha istahli keyifli olan taraf motor anlaminda clio. Fakat uzun omurlu sorunsuz motor bayon 🙂
YOL TUTUŞ
Clio yol tutusta segmentine gore basarili bir arac. Ama bayon beni biraz sasirtiyor. bana daha diri ve direksiyonda daha guvenli geliyor. 160-170 gibi hizlarda bayon daha diri gidiyormus gibi geliyor halbuki alti yuksek arac olarak daha savurgan olmasi gerekirmis gibi dusunuyodum. bu durum 1,3 tce icon modelerinde aynimidir onu bilmiyorum.
MALZEME KALİTESİ
Clio tartismasiz bence daha iyi. Fakat koltuk kalitesi bayonun daha iyi ve rahat geldi. Birde kapı kapanma hissi bayonun daha iyi.
FREN
Şirket aracimda arkalar kampana. Ondanmidir bilmiyorum bayonun frenleri acik ara cliodan daha iyi.
SUSPANSİYON
Clio sehir icinde cok daha iyi. Bayon sehir icinde gariptir tak tuk hissettiriyor ama toprak yolda daha iyi hissiyati var.
YAKİT
Neredeyse uzun yol ve sehir icinde ayni yakiyolar diyebilirim ikisiylede ayni yolu ayni hizlarla gittim ikisinin degerleri birbirine cok yakin.
Sehir ici 8 civari uzun yol 6 civari.
Simdilik aklima gelenler bunlar, saygilar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X