Şimdi Ara

Hyundai Elantra hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Allah nasip ederse önümüzdeki 1-2 ay içerisinde aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. Kriterlerime gelince sedan olması, dizel otomatik olması problem çıkarmaması ve donanımlı olması.

Araştırma yapınca sorunsuz şanzıman dendiğinde vag grubundan uzaklaşıyorum. Kendi düşüncem ise hyundai elantra'ya yönlendiriyor.

Yakıt olarak biraz fazla yakacak ancak şehir içi 7 litreyi gözden çıktım. Gidip test ettim ve şahsen içime sindi.

Sizin görüşleriniz nelerdir? Aracın kronik sorunu vs varmıdır? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DSGden uzaklaşırken, DCTye sarılmak

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz bir problemi mi var acaba? Dtc den şimdiye kadar bir sorun duymadım ben.

• Verticall V kullanıcısına yanıt
    elantra düşünüyorsanız cerato yu da inceleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

Bildiğiniz bir problemi mi var acaba? Dtc den şimdiye kadar bir sorun duymadım ben.

DCT henüz çok yaygın değil.
    2 seneye kadar piyasada epeyce yaygınlaşır.
    DSG konuları gibi, forumda DCT ile ilgili de konular açılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Alıntıları Göster
    elantra ve cerato rakiplerinden 10-15000 daha ucuz.cerato sunrooflu dizel otomatiği 82000 civarına alabiliyorsunuz.aynı özellikteki mesela focusun liste fiyatı 103.000 gayme

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

elantra düşünüyorsanız cerato yu da inceleyin.
    6 ay önce aynı şartlarda octavia, elantra, corolla ve astra sedan arasında kalıp astrayı seçmiştim. Astra sedanada bakabilrsinz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hyundai Elantra 2012 Yardım.
    13 yıl önce açıldı
    Kia Cerato mı Hyundai i30 mu
    geçen yıl açıldı
    Hyundai İ30 mu Opel Astra mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Evet boyle bi ihtimal var ama hyundainin vag gibi insanlari surundurecegini sanmiyorum. Keza 5 yil garanti vermeleride bunun bi isareti.

Dizel otomatik ve bol donanim istiyorsaniz ceratoyuda ekleyin.

• quote:

quote:

Dct lerde dsg dekine benzer mekatronik sorunu yok.kullananlar da gayet memnun.elantra guzel arac alinmasinda sakinca yok

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

quote:

Dct lerde dsg dekine benzer mekatronik sorunu yok.kullananlar da gayet memnun.elantra guzel arac alinmasinda sakinca yok

Bencede alınabilir, garanti süresince binilir.

Ama kesin ve net olarak söyleyebilirim ki;
    "DSG sorunlu ama DCT sorunsuz" cümlesini kimse kuramaz.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    yeni megane sedan,astra,focus vs ile kore grubu arasında fiyat farkı oldukça fazla.

• Dsg kronik sorunlu,dct ise her cift kavramada olan isinma turu sorunlara,sahip sanzimanlar.dct isinma uyarisi vermesi disinda sorunu olmayan bir sanziman ki o da şanzımanı korumak icin bir onlem. 20 30binde kavrama patlatma olayi da pek yok

• Hocam astrayı da kullandım. İçi çok basık geldi araç ferah değil bana göre. Ancak yinede piyasada kendini kanıtlamış güzel bir araç sizin için hayırlı olsun :)

Cerato yada bakacağım. Ancak tasarım olarak hyundai çok daha güzel geldi. Şimdi elite Plus donanımı ile eksikleri de giderilmiş. Aslında tam benlik araç gelen yorumlara göre ciddi bir sorunu yoksa alacağım gibi duruyor :)

• quote:

Dsg kronik sorunlu,dct ise her cift kavramada olan isinma turu sorunlara,sahip sanzimanlar.dct isinma uyarisi vermesi disinda sorunu olmayan bir sanziman ki o da şanzımanı korumak icin bir onlem. 20 30binde kavrama patlatma olayi da pek yok

Bunu soylemek icin daha cok erken.
    Toplamda poyasadaki DSGli arac sayisiyla DCTli arac sayisi henuz mukayese yapilacak oranda değil.

Şuan Hyundainin tek avantajı 5 yıl garantisi.
    DCT daha iyi diyebileceğimiz bir veri yok elimizde.

• quote:

quote:

Dsg kronik sorunlu,dct ise her cift kavramada olan isinma turu sorunlara,sahip sanzimanlar.dct isinma uyarisi vermesi disinda sorunu olmayan bir sanziman ki o da şanzımanı korumak icin bir onlem. 20 30binde kavrama patlatma olayi da pek yok

Bunu soylemek icin daha cok erken.
    Toplamda poyasadaki DSGli arac sayisiyla DCTli arac sayisi henuz mukayese yapilacak oranda değil.

Şuan Hyundainin tek avantajı 5 yıl garantisi.
    DCT daha iyi diyebileceğimiz bir veri yok elimizde.

Alıntıları Göster
    Tamam sizin elinizde veri olmasın,zaman kimi haklı çıkarır beraberce görürüz

• quote:

Tamam sizin elinizde veri olmasın,zaman kimi haklı çıkarır beraberce görürüz

O beklediğiniz zaman içinde 7-DCT yerine 8ATye geçerse Hyundai grubu, benden günah gider ona göre

• quote:

Hocam astrayı da kullandım. İçi çok basık geldi araç ferah değil bana göre. Ancak yinede piyasada kendini kanıtlamış güzel bir araç sizin için hayırlı olsun :)

Cerato yada bakacağım. Ancak tasarım olarak hyundai çok daha güzel geldi. Şimdi elite Plus donanımı ile eksikleri de giderilmiş. Aslında tam benlik araç gelen yorumlara göre ciddi bir sorunu yoksa alacağım gibi duruyor :)

elantrayıda denemiştim elantrayla çok fark yok bana göre ama tabi tercih sebebi. Benim astra seçmemdeki sebeplerden biri tam otomatik olması diğeri ise opel olmasıydı. Ama seneye kasa değişecek muhtemelen bunu göze alarak aldım. Sizin içinde hayırlısı olsun içinize hangisi siniyorsa onu alın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet3534

quote:

Hocam astrayı da kullandım. İçi çok basık geldi araç ferah değil bana göre. Ancak yinede piyasada kendini kanıtlamış güzel bir araç sizin için hayırlı olsun :)

elantrayıda denemiştim elantrayla çok fark yok bana göre ama tabi tercih sebebi. Benim astra seçmemdeki sebeplerden biri tam otomatik olması diğeri ise opel olmasıydı. Ama seneye kasa değişecek muhtemelen bunu göze alarak aldım. Sizin içinde hayırlısı olsun içinize hangisi siniyorsa onu alın...

Alıntıları Göster
    Geçseler bile netice olarak bu araçlardan binlerce adet satmış olacaklar.7 dct ile ilgili şimdiye kadar dsg benzeri bir sorun yaşanmadı,bundan sonra yaşanmazsa kendini kanıtlayacaktır.

• quote:

Geçseler bile netice olarak bu araçlardan binlerce adet satmış olacaklar.7 dct ile ilgili şimdiye kadar dsg benzeri bir sorun yaşanmadı,bundan sonra yaşanmazsa kendini kanıtlayacaktır.

İnşaallah

• 200ugececekaga kullanıcısına yanıt
    elentrada 7 yıl garanti var

ben i20 manuel şanzıman baskı balatayı garantiden değiştirdim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.