Şimdi Ara

hyundai sonata başıma bela oldu çok acil cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
20.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 6 ay önce motoru yeni yapılmış Hyundai SONATA ALDIM. en şanssız günüydü hayatımın sanırım. aracı aldığımdan beri sürekli tamircide. İlkin alt takım yaptırdım. Sonra motoru yaptırdım sıfırdan Olmadı şanzımanı yaptırdım. Daha dün trigeri değiştim, hem de set olarak Üstelik 4 ay önce değişmiştim. Sonra aracın balans (egzantrik) milleri sürtüp bozmuştu. Onları değişmedik iptal ettik. Ancak sonrasında araç Rölantide normal devirde stop etmeye başladı.
    Şu an sadece çok yüksek devirde rölantide çalışıyor. Ha diyeceksiniz ki madem otomatik vites rölantiye alma vitesde frene bas. Eskiden şehiriçnde öyle kullanıyordum ama şimdi araç sarsıla sarsıla yırtılıyor nerdeyse.
    Harcayacak param da kalmadı. Şu ana kadar yaptığım masrafı yazsam burda kimse inanmaz. İddia ediyorum Türkiye tarihinde bu kadar problem yaşamış bir insan yoktur. Aracı alalı altı ay oldu ve henüz araca nerdeyse binmedim. Yaptığım masraf aracın fiyatına ulaştı.
    Bu arabadan anlayan bir usta yok mu? gerçek bir usta. Bu aracın içini dışını bilen. Allah rızası için yardımcı olun. Artık psikolojim bozuldu. Aracı aldığım galerini önünde yakmayı düşünüyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai Sonata: Başına Bela Olan Kronik Sorunlar

Hyundai Sonata sahipleri, aracın kronik sorunlarla boğuştuğu konusunda sık sık şikayette bulunmaktadırlar. Bu sorunlar, parça sıkıntısı, motor arızaları ve şanzıman sorunlarını içermektedir.

Sonata'nın 2.5 V6 motorunda yaygın olarak görülen kronik sorunlar arasında eksantrik mili hasarı ve piston segmanı arızası yer almaktadır. Bu sorunlar, motor vuruntu sesine, güç kaybına ve yüksek yakıt tüketimine neden olabilir.

2.0 GLS otomatik şanzıman ile ilgili sorunlar da oldukça yaygındır. Bu sorunlar arasında vites değiştirme gecikmeleri, kayma ve sert vites geçişleri bulunmaktadır.

Sonata'nın parça sıkıntısı da bir diğer büyük sorundur. Bazı parçalar için uzun bekleme süreleri yaşanabilmekte ve bu da onarım maliyetlerini artırmakta ve aracın kullanılamamasına yol açabilmektedir.

Hyundai Sonata'nın kronik sorunları, potansiyel alıcılar için ciddi bir endişe kaynağıdır. Bu sorunları dikkate almak ve bir karar vermeden önce aracın geçmişini iyice araştırmak önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

• Hyundai Sonata kronik sorunları
    • Hyundai Sonata parça sıkıntısı
    • Hyundai Sonata 2.5 V6 kronik sorunları
    • Hyundai Sonata 2.0 GLS otomatik vites nasıl
    • Hyundai Sonata 2.0 GLS alınır mı
    • Hyundai Sonata otomatik şanzıman nasıl
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim babamda da 2006 sonata var benzer durumları bizde yaşamıştık fakat biz biraz şanslıydık bu sorunların hemen hemen hepsi garanti süresi dahilinde gerçekleşti cebimizden beş kuruş para çıkmadı 1 defa şanzuman değişti 1 defa turbo değişti bunlar aklıma gelen ciddi boyuttaki masraflar buna benzer benzemez tonla masraf çıkardı ama babam bunlara rağmen arabayı çok seviyor hatta öyleki adam 0 passat aldı ona rağmen bu arabayı satmadı şimdide ben kullanıyorum bu aralar rolanti dengesizliği bizim araba da da baş göstermeye başladı en kısa zamanda servisin yolunu tutmam gerekiyor
  • Allah başka dert vermesin,aracınız kaç modeldi acaba?
  • Aldığın kişi ya da galerici insan evladı değilmiş kardeş maalesef kazık atmış size.Alırken ustalara gösterdiniz mi bilmiyorum ya da bu masrafları size yaptıran ustalar daha çırakken mi dükkan açan adamlar onuda bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun diyerek
    http://www.hyundaiclubtr.com/forum/default.asp#cat4
    şu adresteki kullanıcılara erişerek yardım alabileceğinizi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

Aldığın kişi ya da galerici insan evladı değilmiş kardeş maalesef kazık atmış size.Alırken ustalara gösterdiniz mi bilmiyorum ya da bu masrafları size yaptıran ustalar daha çırakken mi dükkan açan adamlar onuda bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun diyerek
    http://www.hyundaiclubtr.com/forum/default.asp#cat4
    şu adresteki kullanıcılara erişerek yardım alabileceğinizi düşünüyorum.
    çok kötü bir durum geçmiş olsun, 3 senenin sonunda 300 liralık masraf çıkarttı diye kızıyordum benim düldüle allah korusun neler neler varmış piyasada

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

çok kötü bir durum geçmiş olsun, 3 senenin sonunda 300 liralık masraf çıkarttı diye kızıyordum benim düldüle allah korusun neler neler varmış piyasada

Alıntıları Göster
    Aracı alırken gösterdiğiniz ustanın çok büyük kazığı olmuş size gerçekten üzücü bir durum. Umarım en kısa zamanda aracınızın sorunlarından kurtulursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Aracı alırken gösterdiğiniz ustanın çok büyük kazığı olmuş size gerçekten üzücü bir durum. Umarım en kısa zamanda aracınızın sorunlarından kurtulursunuz.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım geçmiş olsun. Ankarada Diferansiyelci Mürsel Usta var. Her tür aracı gözü kapalı söker takar ve de bir kez ziyaretimde Hyundai servisinin yapamadığı bir Sonataya motor yapıyordu. Hatta aşağıdaki linkte fotoğrafı da var. Ankaradaysan hiç bekleme bence. Başka bir şehirdeysen de bir telefon edip fikir al ne yapılabileceğine dair.

Kolay gelsin.

Haluk

http://forum.donanimhaber.com/m_37296580/mpage_1/f_/key_mursel,usta//tm.htm#37322366

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Arkadaşım geçmiş olsun. Ankarada Diferansiyelci Mürsel Usta var. Her tür aracı gözü kapalı söker takar ve de bir kez ziyaretimde Hyundai servisinin yapamadığı bir Sonataya motor yapıyordu. Hatta aşağıdaki linkte fotoğrafı da var. Ankaradaysan hiç bekleme bence. Başka bir şehirdeysen de bir telefon edip fikir al ne yapılabileceğine dair.

Kolay gelsin.

Haluk

http://forum.donanimhaber.com/m_37296580/mpage_1/f_/key_mursel,usta//tm.htm#37322366

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Aracın değeri kadar masraf yapmak nedir cok iyi bilirim. Umarım sorununuzu çözecek sonata nın içini dışını bilen bir usta bulursunuz.

• quote:

Seninkide ayıp be o kadarcık olsun.Aman nazar değmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Seninkide ayıp be o kadarcık olsun.Aman nazar değmesin

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam. Alırken bir ustaya gösterdin mi bilmiyorum ama gösterdiysen bu sana ustanın attığı büyük bir kazıktır. Satan adamın mevzusuna gelmiyorum bile. Ne diyeyim hocam klasik bir tavsiye olacak ama sat kurtul...

• quote:

Orijinalden alıntı: enoman

Allah başka dert vermesin,aracınız kaç modeldi acaba?
    Araç 98 model.
  • quote:

Orijinalden alıntı: son_samuray

Benim babamda da 2006 sonata var benzer durumları bizde yaşamıştık fakat biz biraz şanslıydık bu sorunların hemen hemen hepsi garanti süresi dahilinde gerçekleşti cebimizden beş kuruş para çıkmadı 1 defa şanzuman değişti 1 defa turbo değişti bunlar aklıma gelen ciddi boyuttaki masraflar buna benzer benzemez tonla masraf çıkardı ama babam bunlara rağmen arabayı çok seviyor hatta öyleki adam 0 passat aldı ona rağmen bu arabayı satmadı şimdide ben kullanıyorum bu aralar rolanti dengesizliği bizim araba da da baş göstermeye başladı en kısa zamanda servisin yolunu tutmam gerekiyor
    Hocam babanızın aldığı araç yeni model. Ama eğer biraz eskiyince böyle oluyorsa bence siz de tutmayın. Bu anlattıklarım inanın olayın az bir kısmı. O kadar çektim ki bu araçtan bi ben bilirim bi Allah...

• quote:

Orijinalden alıntı: sempati31

Hocam babanızın aldığı araç yeni model. Ama eğer biraz eskiyince böyle oluyorsa bence siz de tutmayın. Bu anlattıklarım inanın olayın az bir kısmı. O kadar çektim ki bu araçtan bi ben bilirim bi Allah...

Alıntıları Göster
    kusura bakmayın ama aracı alırken çok dikkat etmemişşiniz.resmen kitlemişler ellerindeki arabayı size.

bizde de bir tane bmw var e36 320i şu an diferansiyel ve şaft bekliyor.drift denemelerinde elimizde kaldı ikisi.motor pert durumda zaten.şimdi biz bu aracı allayıp pullayıp satabilirdik ama yapmıyoruz.galiba hurdaya çıkacak.

• quote:

Kolay gelsin.

Haluk
    Hocam öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Diferansiyelci Mürsel Usta demişsiniz. Usta nerde yeri ya da telefon falan var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: EIRP

kusura bakmayın ama aracı alırken çok dikkat etmemişşiniz.resmen kitlemişler ellerindeki arabayı size.

bizde de bir tane bmw var e36 320i şu an diferansiyel ve şaft bekliyor.drift denemelerinde elimizde kaldı ikisi.motor pert durumda zaten.şimdi biz bu aracı allayıp pullayıp satabilirdik ama yapmıyoruz.galiba hurdaya çıkacak.

Hocam haklısınız ama burası Antep. sağlam esnaf bulmak imkansız gibidir. Ayrıca beni bu duruma düşüren daha çok tamirciler. anlamadıkları şeyi yaparken hep başka yerini bozdular. Şu ana kadar yaptığım masraf 7 milyar ama servis 5 milyar'dan daha bahsediyor. O da aracın sorununu bile tespit etmeden dedikleri. Bunu verebilmem imkansız. Antep'te artık kimseye güvenmediğimden başka illerde usta arıyorum. Varsa bildiğiniz Allah rızası için söyleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sempati31

quote:

Orijinalden alıntı: EIRP

Hocam haklısınız ama burası Antep. sağlam esnaf bulmak imkansız gibidir. Ayrıca beni bu duruma düşüren daha çok tamirciler. anlamadıkları şeyi yaparken hep başka yerini bozdular. Şu ana kadar yaptığım masraf 7 milyar ama servis 5 milyar'dan daha bahsediyor. O da aracın sorununu bile tespit etmeden dedikleri. Bunu verebilmem imkansız. Antep'te artık kimseye güvenmediğimden başka illerde usta arıyorum. Varsa bildiğiniz Allah rızası için söyleyin.

Alıntıları Göster
    İşten anlamayan ustalar yüzünden oluyor bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: xiamen

İşten anlamayan ustalar yüzünden oluyor bunlar

Alıntıları Göster
    Sempati31 arkadaşım sana yazdığım cevaptaki linke tıklarsan Mürsel Usta ile ilgili telefon, fotograf ve bilgilere ulaşabilirsin. Mürsel Usta yerinde yoksa oğlu Erçin de yardımcı olacaktır.

Telefonu Haluk Hocadan bulduğunu söyleyebilirsin

Telefonunu yazayım : 0312 395 64 29

Bu da link:

• quote:

Sempati31 arkadaşım sana yazdığım cevaptaki linke tıklarsan Mürsel Usta ile ilgili telefon, fotograf ve bilgilere ulaşabilirsin. Mürsel Usta yerinde yoksa oğlu Erçin de yardımcı olacaktır.

Telefonu Haluk Hocadan bulduğunu söyleyebilirsin

Telefonunu yazayım : 0312 395 64 29

Bu da link:

Alıntıları Göster
    hyundai benim arkadaşta starex vardı şanzumanı indi aşa yani anlicanız 5 para etmez bir marka vw tek geçerim

• quote:

Orijinalden alıntı: gideroslu_37

hyundai benim arkadaşta starex vardı şanzumanı indi aşa yani anlicanız 5 para etmez bir marka vw tek geçerim

Böyle boş yorumlara gerek yok arkadaşım.Markayı farklı bir yerde kötüleyebilir sevdiğin markayıda yüceltebilirsin ancak forumda çözüm ve yardım amaçlı bir başlık altında bu tür yorumlar gerçekten gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin_ay

quote:

Orijinalden alıntı: gideroslu_37

Böyle boş yorumlara gerek yok arkadaşım.Markayı farklı bir yerde kötüleyebilir sevdiğin markayıda yüceltebilirsin ancak forumda çözüm ve yardım amaçlı bir başlık altında bu tür yorumlar gerçekten gereksiz.

Alıntıları Göster
    Çok geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum.Araba seçerken markada daha dikkatli olursunuz inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Dogukan -- 3 Haziran 2010; 11:14:16 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.