Şimdi Ara

i5 6500 Soğutma ve Darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar i5 6500 kutulu için ekstradan soğutmaya gerek var mı?

400w PSU ve kendi soğutucusu yeterli gelir mi?

Bir de bununla bilikte Sapphire R9 380 Nitro almayı düşünüyorum ama
    ekran kartı biraz pahalı geldi, testlere bakıyorum genelde i7 K Serisi ile testlere sokulmuş
    yani i5 için fazla sayılmaz mı?

i5 ile R9 380 tam uyumlu mudur? yoksa daha uygun bir kart alınabilir mi darboğaz yapmayacak şekilde.

• Darboğazın d'sini bile yapmaz. i5 sanki kötü bir işlemciymiş gibi yazmışsınız. i7 işlemciler render gibi işlemci gücü çok gerektiren işlemlere tavsiye ediliyor. Ama amacınız oyun ise i5 işlemciler tavsiye ediliyor. 980ti serisi kartlara bile darboğaz yapmaması lazım dediğiniz işlemcinin. Oyun oynayacaksanız ekran kartı performası daha çok etkiler. O işlemciye ucuz yada pahalı istediğin ekran kartını alabilirsin.
    400W psu yetmez. Sorun yaşarsınız.
    Ek soğutmaya gerek yok. OC yapmayacağınız için stok soğutucunun yeterli olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

Darboğazın d'sini bile yapmaz. i5 sanki kötü bir işlemciymiş gibi yazmışsınız. i7 işlemciler render gibi işlemci gücü çok gerektiren işlemlere tavsiye ediliyor. Ama amacınız oyun ise i5 işlemciler tavsiye ediliyor. 980ti serisi kartlara bile darboğaz yapmaması lazım dediğiniz işlemcinin. Oyun oynayacaksanız ekran kartı performası daha çok etkiler. O işlemciye ucuz yada pahalı istediğin ekran kartını alabilirsin.
    400W psu yetmez. Sorun yaşarsınız.
    Ek soğutmaya gerek yok. OC yapmayacağınız için stok soğutucunun yeterli olması lazım.
    380'e darboğaz falan yapmaz, i5 6500 ile 390 bile kullanılır. Ama önce daha iyi bir güç kaynağı almanız gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

380'e darboğaz falan yapmaz, i5 6500 ile 390 bile kullanılır. Ama önce daha iyi bir güç kaynağı almanız gerek.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim cevaplar için, kötü demedim sadece alternatifleri araştırıyorum sistem toplayacağım, OC yapmayı düşünmüyorum
    sanırım Turbo yeterli olacaktır.

Tamamen oyun amaçlı değil, daha çok kullandığım visual studio editörü ve benzeri programlar için i5 düşünüyorum, arada oyunda oynarım
    380 yerin daha uygun fiyatlı f/p kart varsa önerebilirseniz sevinirim, 800tl civarı bir kart alıp arada sırada oyun oynamak
    biraz pahalı bir lüks olacak gibi.

PSU fiyatı uygun marka model tavsiye edebilir misiniz? yada herhangi bir 500w PSU yeterli gelir mi?
    Şuan mevcut ekran kartım MSI 8600 GTS 256MB epey eski.

O zaman ekran kartı bölümüne de bir konu açayım kafam da tam şekillensin parçalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: taylanss

Teşekkür ederim cevaplar için, kötü demedim sadece alternatifleri araştırıyorum sistem toplayacağım, OC yapmayı düşünmüyorum

Tamamen oyun amaçlı değil, daha çok kullandığım visual studio editörü ve benzeri programlar için i5 düşünüyorum, arada oyunda oynarım
    380 yerin daha uygun fiyatlı f/p kart varsa önerebilirseniz sevinirim, 800tl civarı bir kart alıp arada sırada oyun oynamak

PSU fiyatı uygun marka model tavsiye edebilir misiniz? yada herhangi bir 500w PSU yeterli gelir mi?

O zaman ekran kartı bölümüne de bir konu açayım kafam da tam şekillensin parçalar.

Alıntıları Göster
    Hocam i5 6500'de darboğaz yaparmı diye soru acıyorsan pes doğrusu o zaman kimse ne işlemci alsın ne sistem toplasın.

• SeSioN kullanıcısına yanıt
    Hocam bu alakasız mesajı yazana kadar fikir verseydin, bilmiyoruz demek ki konu açmışız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Başka yerde polemik çıkar arkadaşım ben fikir almak için konu açtım, beğenmiyorsan bakma konuya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Başka yerde polemik çıkar arkadaşım ben fikir almak için konu açtım, beğenmiyorsan bakma konuya.

Alıntıları Göster
    i5 6500 boost ile 3.6ghz oluyor yeterli bir frekans bu.

Yaz sıcaklarını düşünürsek, stok fan yerine şu tür f/p soğutuculara bakılabilir;

http://www.ereyon.com.tr/urun/zalman-cnps5x-intel-amd-uyumlu-cpu-sogutucu-92mm.aspx

Psu konusunda da yük altında da işlemci ve ekran kartları sözü edilen tdp değerlerinden fazla güç çekerler, stabilite için psu'nun sağlıklı olması önemlidir, Corsair VS550 ya da Zalman'ın LX 600w modelleri f/p olarak idealdir.

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim baktım şimdi PSU fiyatlarına ikisi arasında 10tl gibi birşey oynuyormuş, Corsair vs550 tercih edebilirim.

İşlemci ile alakalı sorularımın cevaplarını yeteri kadar aldım teşekkür ederim cevap veren herkese.
  • quote:

İkinci el Sapphire R9 280 3gb 384 bit 450-500 tl civarina senin işini fazlasıyla görür diye düsünüyorum alternatif olarak gtx 660 da düsünebilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: turindebrouche

quote:

İkinci el Sapphire R9 280 3gb 384 bit 450-500 tl civarina senin işini fazlasıyla görür diye düsünüyorum alternatif olarak gtx 660 da düsünebilirsin..

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim bende ekran kartlarını inceliyordum, heryer de r9 380 tavsiye ediyor herkes baktım 800tl civarı Sapphire'in 4GB 256 Bit modeli.

Söylediğin modeli karşılaştırma listeme ekledim.

• quote:

Teşekkür ederim bende ekran kartlarını inceliyordum, heryer de r9 380 tavsiye ediyor herkes baktım 800tl civarı Sapphire'in 4GB 256 Bit modeli.

Söylediğin modeli karşılaştırma listeme ekledim.
    i5 6500 gayet güzel işlemci stok soğutucusu da yeterli fakat ben hiç kullanmanda Deep Cool Gammaxx taktım gayet memnunum.
  • quote:

quote:

Hocam bu alakasız mesajı yazana kadar fikir verseydin, bilmiyoruz demek ki konu açmışız.

Fikir yeterince yukarıda arkadaşlar vermiş neyin fikrini arıyorsun daha? sen alakasız soru soracağına biraz Araştırma yapsan cok daha iyi olurdu bana burada tepki vereceğine.

Sakin ol. Burası forum.
    Üyeler bilmediklerini sorar.. ok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

quote:

Fikir yeterince yukarıda arkadaşlar vermiş neyin fikrini arıyorsun daha? sen alakasız soru soracağına biraz Araştırma yapsan cok daha iyi olurdu bana burada tepki vereceğine.

Sakin ol. Burası forum.
    Üyeler bilmediklerini sorar.. ok?

Ben yeterince sakinim bence sende sakin ol isteyen istediği konuyu açabiliyorsa forumdaki diğer herkesde konuya istediğini yazar beğenmiyorsanız yorumumu okuyup geçeceksiniz bu kadar basit.

• SeSioN kullanıcısına yanıt
    Bak sen de burada konu açıp işlemci sıcaklığı ile ilgili birşeyler sormuşsun.
    Şimdı burada git araştır neden konu açıyorsun deseler hoşuna gidermiydi?
    Bu forumda senin de yaptığın gibi üyeler bilmediklerini sorarlar.
    Bu nedenle hiç kimseye git araştır neden konu açtın denmez.
    Kapiş?:)
  • quote:

Herkes pc konusunda profesör olmak zorunda mı? zaten olsak fikir istemeyiz fikir veririz, burası forum isteyen konu açar
    Yönetici denen birşey var sana düşmemiş kimin nereye ne açacağı.

aykutx arkadaşımız sağolsun gerekli cevabı vermiş, beğenmiyorsan bakma buraya, her konuya mesaj atma mecburiyetin mi var arkadaş?
  • quote:

Herkes pc konusunda profesör olmak zorunda mı? zaten olsak fikir istemeyiz fikir veririz, burası forum isteyen konu açar
    Yönetici denen birşey var sana düşmemiş kimin nereye ne açacağı.

aykutx arkadaşımız sağolsun gerekli cevabı vermiş, beğenmiyorsan bakma buraya, her konuya mesaj atma mecburiyetin mi var arkadaş?

Alıntıları Göster
    Darboğaz yapmaz , PSU'yu çıkış gücü üstünde yazan Watt'a göre /güce/ göre en az 650W alırsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız PSU ile.

Ayrıca tek kanal ise PSU en az 50A veren bir modele bakın , birden fazla kanal ile dağıtım sağlanıyorsa 20-30A kanallar yetecektir.

PSU modelleri olarak bilindik bir marka tercih etmeye özen gösterin.

• quote:

Bu dediğinizle benim dediğim bir mi? işlemci sıcaklığı farklı bir durum sizinki farklı bir durum kendi kendinize kapiş olmuşsunuz buna güldüm işte :)
  • quote:

quote:

Bu dediğinizle benim dediğim bir mi? işlemci sıcaklığı farklı bir durum sizinki farklı bir durum kendi kendinize kapiş olmuşsunuz buna güldüm işte :)

Tabiki farklı.
    Sen işlemci sıcaklığını bilmezsin başka biri darbğaz konusunu.
    Bu nedenle senin sorun iyi soru başkasının gereksiz soru olamaz.
    Anla artık.

• quote:

quote:

quote:

Tabiki farklı.
    Sen işlemci sıcaklığını bilmezsin başka biri darbğaz konusunu.
    Bu nedenle senin sorun iyi soru başkasının gereksiz soru olamaz.
    Anla artık.

Halen komikçe konuşuyorsun ben i7 6700 işlemci sıcaklığı normal mi dedim daha sorudan haberin yok :) sonuçta i5 6500'e göre sıcaklık daha fazlaydı o yüzden açtım konuyu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.