Şimdi Ara

ideal hdd ısısı kaç C olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
18.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hdd çok ısınıyor benim hele yaz geldimi 46-50 C lere vuruyo sıcaklık!
    seagate baragitha :) 7200 devir.
    hdd nin altına bir fan koydum az bişey indiriyo sıcaklığı ama hem diğer fanlarla beraber(cpu,ekrankartı,power)gürültüde artıyor!
    ve diyomki hdd ısısı hangi değerler arasında olmalı?
    vede hdd yi soğutmak için sessiz başka alternatifler?

• Kasa açık halde şu an ST3800-11A 33 Derece
    Gündüzleri 38 oluyor
    Çok zorlayınca 40
  • benimki 38c civarı normali 35c-40c arasıdır.
  • benim fansız 50 dereceye kadar çıkıyordu şimdi bir fanla 30-35 derece arası oluyor.Sata seagate 120gb...

50 derecede faln bir problem çıkarmaz aslında ama kasanın genel olarak sıcaklığını arttırıyor o baımdan ii değil...
  • Herhalde arkadaşlar imkanı olan her arkadaş fen takmalı bence sesten başka bi zararı olmaz herhalde.
  • nerden ölçüyorsunuz sıcaklığını
  • Sisoft Sandra gösteriyor sanırım.!

benim HDD de acayip sıcak oluyor ölçüme falan bakmama gerek yok, elle ellesem yanar elim?
    ne yapabilirim arkadaslar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İdeal WD Nasıl olmalıdır ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elin yanmaz da sıcak bişiler hissedersin negative.

7200 devirlerde ısınan daha çok motor ve plakalar.. çipler buz gibi hayret.. fan da kar etmiyor o kadar yani
    3 gündür samsungu soğutmayı deniyorum fanla bana mısun demiyor.

zatwen plakalar ısınma nedeni belli. Zalman ın HDD soğutma çözümlerinde yanlardan kavrayıp ısı emen heatpipe lar var..

o kadardan bişeycik olmaz gerçi.
  • benim hdd en fazkla 40 derece oluyor 7200 o0lmasına ramen
  • valla bizim biladerle benim maxtorlar 30-35 dereceyi gecmiyor.ama iki kasanın da ön tarfından hava emip hdd ye veren fanlar var.eskiden ben fan kullanmıyordum,sıcaklık 40-45 arası degisiyordu.bence hdd ye fan baglayacaksan fanı dısarıdan hava emip hddye vericek sekilde bagla.oteki turlu hddnin altına baglarsan icerideki sıcak havayı hddye vermis olursun.pek bir faydası olmaz.
  • arkadaşlar HD Tune diye bir program var.Hem harddiski tarıyor bir hata bir hasarlı bölge varmı diye hemde sıcaklığı gösteriyor ideal ve güzel bir program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertuzel

arkadaşlar HD Tune diye bir program var.Hem harddiski tarıyor bir hata bir hasarlı bölge varmı diye hemde sıcaklığı gösteriyor ideal ve güzel bir program.

babacim supersin sen yaw... 7 yilliktan fazla bir hort geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

Orijinalden alıntı: mertuzel

arkadaşlar HD Tune diye bir program var.Hem harddiski tarıyor bir hata bir hasarlı bölge varmı diye hemde sıcaklığı gösteriyor ideal ve güzel bir program.

babacim supersin sen yaw... 7 yilliktan fazla bir hort geldi

tarihe hiç bakmamışım ya cevapladıkdan sonra gördüm :D :D :D :D
  • şu anda 45
    zorlayınca 52 falan işte
  • 7 yıl sonra ısılarında geri geldiğini görmüş olduk :) bende 26-30 arası 30 u hiç geçmedi.
  • fanı kapatınca hdd 50-55 falan cpu da 80 lerde geziyor en soğuk sistem benimki

ideal hdd 35-40 derece ideal cpu ise 40-50 derecede olmalıdır.arkadaşlar ısıyı kafanıza fazla takmayın oyunlarda ekran kartı 55 i geçince biraz donmalar
    oluyor onun haricinde internete girmek için kullanıyorsanız hiç ilgilenmeyin.
  • Çoğu arkadaş inanmayacak ama bu kış aylarında 11-13 arasında değişiyor. Yazın en çok 18 gördüm. Yer İstanbul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: |Ahmet 17|

Çoğu arkadaş inanmayacak ama bu kış aylarında 11-13 arasında değişiyor. Yazın en çok 18 gördüm. Yer İstanbul.

pc açılınca zaten en az 25 olur 13 te pc açılmazki?
    senin makinada psu diye bişey yokmu?
  • arkdaşlar bende 3 gun önce hdd ısısından şikayetçiydim 11 tl vatanda cooler master hd sogutucusu aldım bıraz gurultulu sankı ama şuanda hdd 18 derecelerde geziyor gayet güzel benım hoşuma gitti performansı tavsiye ederım sesi pek aldırış etmezseniz.
  • 25-30 derece arasında geziyor bu soğuk mevsimde.

yazında 38-45 derece arasında oluyor genellikle.

Bu arada hdd Seagate Barracuda 7200 RPM SATAII 250GB

Edit : Hortlaşmışız lae.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut_baris -- 1 Mart 2012; 16:10:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.