Şimdi Ara

İhraç edilen teğmenler tazminat yüküyle karşı karşıya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İhraç edilen teğmenler tazminat yüküyle karşı karşıya

'Kılıçlı yemin töreni' gerekçesiyle ordudan ihraç edilen teğmenler, karar kesinleştikten sonra bir de tazminat yüküyle karşı karşıya gelecek.

Kara Harp Okulu resmi mezuniyet töreni sonrasında, 'kılıçlı yemin töreni' yapıp ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' sloganı attıkları için TSK'den ihraç edilen beş teğmen, gerekçeli kararın tebliğ edilmesini bekliyor.

Teğmenlerin avukatları, kararın yazılı tebliğinin ardından konuyu İdare Mahkemesine taşıyacak. Teğmenler, karara ilişkin yargı süreçlerinin tamamlanmasının ardından, sonucun aynı kalması durumunda, eğitim öğrenim giderleri için tazminat ödeyecek.

30 Ağustos 2024'teki Kara Harp Okulu resmi mezuniyet töreni sonrasında teğmenlerin kılıçlarını havaya kaldırarak, ''Mustafa Kemal’in askerleriyiz'' sloganı atmasının ardından başlatılan disiplin soruşturmasında beş teğmen, Ebru Eroğlu, İzzet Talip Akarsu, Serhat Gündar, Deniz Demirtaş ve Batuhan Gazi Kılıç ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırma'' cezası istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu konuya ilişkin kararını dün açıklayarak beş teğmene, “Silahlı Kuvvetlerden ayırma cezası'' verdi.

Gazete Duvar

• yumuşak karınlılık devlete disipline hiyerarşiye zarar verir, orada 200 küsür teğmen var, ben cumhurbaşkanı olsam ağırlığımı koyar hepsini ihraç ederdim, orada paralel yemini yapan teğmenlerin hepsi aslında kanunsuzluk disiplisizlik yaptıklarının farkında idiler, dolayısıyla oradaki teğmenler potansiyel darbe meyilli askerler.

• TSK'dan ihraç ettikleri yetmezmlş gibi bir de bu eksikti. Bunu yapanların yatacak yeri yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yumuşak karınlılık devlete disipline hiyerarşiye zarar verir, orada 200 küsür teğmen var, ben cumhurbaşkanı olsam ağırlığımı koyar hepsini ihraç ederdim, orada paralel yemini yapan teğmenlerin hepsi aslında kanunsuzluk disiplisizlik yaptıklarının farkında idiler, dolayısıyla oradaki teğmenler potansiyel darbe meyilli askerler.

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

1923den beri bitmeyen yangınınız için yanık kremi alabilirsiniz eczaneden  

• Bu olayı sanki bu teğmenlere özel tazminat istemyeceklermiş gibi lanse edip bunuda siyasallaştırmaya çalışanlar var.

TSK'nın veya polisliğin flan genel prensibidir bu sen ben canım sıkıldı 2. 3. sınıfta ben polisliği bırakacam Subaylığı bırakacam dersende devlet sana harcadığım parayı geri ver diye ister.

Bu tarz ihraç ve atılmalardada geriye dönük eğitim masraflarını faizi ile ister yönetmeliğe göre devlet. Devletin parası kimsede kalmaz böyle konularda. Çok katı ve tavizsizdir kurallar.

Not: Tabii bunun için daha çok var mahkemeye verecekler yok üst mahkemeye gidecek yok daha üstte gidecek flan baya sürer bu muhabbet daha...

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Bazen de devlet tek taraflı okulları kapatıp oradaki öğrencileri mağdur edip onlara milyonlarca tazminat öder  

• Benim hiçbir malım mülküm olmasa sigortasız çalışsam 20 milyon borcum olsa kaç yazar? Alabiliyorsa alsın. Hatta maaşlı çalışsın mesela 40 bin alsan icra 1/4 keser o borç ömür boyu bitmez.

Ben o teğmenlerin yerinde olsam yurtdışında başka ordularda iş kovalardım. Astsubaylarda, polislerde öyle giden dolu adam var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Fransa lejyon birliklerine katılabilirler, Amerikada blackwater var, Rusyadaki wagnerler kapatıldı. İlla paralı bir oluşum bulurlar devlet destekli orada kariyerlerine devam edebilirler...

• estafine E kullanıcısına yanıt

Devlette mantık öyle... Yeri gelir 1000 TL alacak için 10 bin TL masraf bile eder devlet.

Veya yeri gelir milyonları yakar orada risk görürse. Koca okulu kapatıp o seneki bütün öğrencileri ihraç ettiler heralde 15 Temmuz sonrası.

• estafine E kullanıcısına yanıt

Bu fettoş ağızlıyı zamanında bloklamışım ama niye hatırlamıyorum. Neyse ki haklıymışım. Yanıtın çok güzel olmuş, 1923’den beri yanıyorlar, 2023’de yanığımız geçecek sandılar ama put gibi taptıkları reisleri bunların şeriat hilafet umutlarına haşere spreyi sıktı resmen hahaha. Bunlar daha çok yanacaklar.Bu ülkenin en has evlatlarına Atatürkçülere zulm edecek hain henüz peydahlanmadı. İsterse o askerlere trilyon borç çıkarsınlar saniyesinde kapatacak milyonlar var. Bu makarnacılar gibi omurgasız kutsalsız değiliz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Atatürkçü diye beğenmedikleri insanlar devleti desteklemese suriyeli gibi yaşasa ülke çöker neymiş ne değilmiş o zaman görürler. Bağış yapan, vergi ödeyen, bayrak taşıyan hep uğraştıkları kesim. Bu islamcılar kendilerinden başka kim iktidara geldiyse devlet düşmanı gibi davrandılar aslında onlara kendi yaptıkları gibi davranacaksın.

• Olmadı idam edin. Bu ne arkadaş yahu sanki terör suçu işlediler. Bu ülkede teröriste bile böyle muamele yapılmıyor. Bebek katili apo piii için meclise gelsin konuşma yapsınlar bile teklif edildi.

Şimdi bu subaylar kılıç kaldırıp, Mustafa Kemalin askeriyiz dediklerinde bu yukarıda saydıklarımdan daha büyük suç mu işlediler ? Öyle bir tepki veriliyor çünkü. Utanmaları olmasa Ülkeden bile ihraç edelim diyecekler.

Çıkıp birde diyorlar ya ama Askeriye şöyle, böyle. Emir komuta zinciri kanzim falan. Boğazlayasım geliyor yemin ederim.

TSK'yı aşağıdaki resimdeki gibi bir yapıya döndürmek istiyorlar. Evet emir komuta zinciri var. Ama bu Ülkenin kurucu liderini anmak yasak olamaz. Böyle bir emir verilemez arkadaş. Bu emri veren ya cemaatçidir, ya da ırkı Türk değildir. Türklük zoruna gidiyordur. Cemaat mi yönetiyor Türk Silahlı Kuvvetlerini ? Galiba cemaat yönetiyor şu tepkilere bakacak olursak.

Allah korusun, Savaş çıktığında Ülkeyi ipten alacak Subayları; Ergenekon ile itibarsızlaştırıp görevlerinden aldılar. Şimdi de o bilinçteki subayların yetişmelerine izin vermiyorlar. Artık çay toplarız savaş çıktığında.

Zira bu güruh zamanında Atatürk'ü de vatan haini ilan edip, Osmanlı hükümetince görevden aldırtmıştır. 8 Temmuz 1919'da Atatürk buna karardan önce kendisi istifa edip kurtuluş mücadelesini başlatmıştır. Bu kafadaki bir askeri yapılanmaya kalacak olsaydık elimizde 3 karış vatan toprağı kalırdı.

Yazıklar olsun bu subaylara bu kaderi layık gören insanlara. Tarih sizi b*ka bulanmış mürekkep ile yazacak.

İhraç edilen teğmenler tazminat yüküyle karşı karşıya

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Bu Ülkenin kurucu liderini anıyorlar. Atatürk'ün askerleriyiz diyorlar. Bunda zorunuza giden nedir tam olarak ? Atatürk bu Cumhuriyetin kurucusudur. Şu an hala onun kurduğu Ülkede yaşıyoruz. Ona saygısını en çok askerler göndermelidir. Ve Atatürk'ü anmak yasak olamaz. Böyle bir emir komuta zinciri olamaz. Bu emri bir yunan mı vermiş, ermeni mi vermiş ? Bu nasıl bir emir arkadaş. İlk önce bu emri sorgulayın.

Senin zihniyetinle düşünecek olursak, Cumhurbaşkanı Sarayında; Cumhuriyet'ten bağımsız Türk Devletleri anılıyor. O devletlerin askeri kıyafetleri giyilip, saygı duyuluyor. O zaman bu da Cumhuriyete tehdit oluşturur diyor musunuz ? Ben demiyorum ama siz eğer bu teğmenler potansiyel darbe meyilli diye düşünüyorsanız bunu da bu şekilde düşünmeniz lazım. Her iki tarafta da geçmişimize SAYGI.

Yok darbe meyilliymiş bilmem neymiş. Kocaman bir zooooooorrrrrtt arkadaşım.

• Hükümet teğmenlerin eğitim için hiç ettiği yıllarını da geri verebilecek mi? Umarım davayı AIHM'ne taşırlar, hükümetde her zaman ki gibi AIHM kararını tanımaz bunlarda iltica edip çekip giderler. Umarım orduyuda suri askerlerle doldurur onlarda colaninin askerleriyiz diye törende yemin eder bizde bir güzel ayakta alkışlarız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.