Şimdi Ara

ikinci el kis lastiginde dis derinligi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dis derinligi 7mm imis kullanilabilir sinirlar icinde midir?
    Sifir lastikte kac mm dir derinlik?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi yukari diyelim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışlık lastikte dış derinliği çok önemli değildir. Önemli olan lastiğin yumuşak kalmasını sağlayan kaucuk maddesinin özelliğini yitirmemiş olmasıdır.
    Bence ikinci el kış lastigi bedavva bile olsa arabaya takilmamalidir. Hic kullanılmamış 5 yıllık lastiklerini dunki karlı zeminde kaydiran arkadaş bugün lastikleri atıp yenilerini aldı.

• Ikinci el lastik alirken sadece dise bakilmaz hocam. Uretim tarihinede dikkat etmek lazim. Cunku omurleri var bunlarin. Ona gore almak gerekli. Ayrica saglam olsa bile belki icindeki teller deforme olmus olabilir. Kisacasi ikinci el tercih edilmemeli. Eger edilecekse sadece dislere bakmayin

• Aslinda amacim lastik almak diildi jantlarimdaki egrilik nedeniyle sac jant ariyordum sansima hankook kis lastikleriyle bi cift jant buldum 7mm dis derinligi belirtilmis ama tarihini sormadim

• yiğido__58 Y kullanıcısına yanıt
    Tskkr ederim yorumun icin

• quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Aslinda amacim lastik almak diildi jantlarimdaki egrilik nedeniyle sac jant ariyordum sansima hankook kis lastikleriyle bi cift jant buldum 7mm dis derinligi belirtilmis ama tarihini sormadim

7 mm fazlasiyla yeterli. Ancak tarihinede bir bak. Durumu iyi ise balans yaptir. Eger ondada sorun yoksa alabilirsin hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Saol hocam dediginiz gibi tarihine ve durumuna bakip kararveririm

• quote:

Saol hocam dediginiz gibi tarihine ve durumuna bakip kararveririm

Rica ederim. Iyi surusler

• 4mm

• dişten önemli lastıgın üretim yılıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır lastikte 8-8,5 mm arası diş derininlikleri olur. Üretim tarihine bakın mutlaka Hafta-yıl şeklinde yazar.

DOT 4913 gibi mesela 2013 49 haftada üretilmiş demektir.

Benim lastikler 5012 yani 2012 sonunda üretilmiş. İkinci el alacaksanız 2012 den önce üretimleri almayın mümkünse 2013 olsun.
  • xiamen kullanıcısına yanıt
    Bilgi icin saol lastigin durumuna bakip karar vericem bazilari yaz kis ayni lastigi kullaniyo yuksek sicakliktada lastik hamurunda bozulma oluyomus galiba

• Önemli olan üretim tarihidir 2013'se alınabilir 7 mm gayet iyi
  • 12 yaşında bir sene bile kullanılmamış(sıfır zannetmiştim) Michelin Alpin lastik elime geçti. Yağmurda denedim onayladım. Bir de dört yaşındaki kışlık arka lastiklerim mavi renk iken Alpin lastikler yeşil.
  • Almayı düşündüğünüz lastiğin fiyatını bilmiyorum ancak 2. el lastik almaktaki amaç maliyetse çin malı olmadığı sürece sıfır bir lastik işinize daha çok yarayacaktır. Bilinen markaların yan sanayisi diye geçen kleber, barum, sava gibi onlarca marka var ve fiyatları da uygun. Ayrıca petlas, lassa falan da uygundur diye tahmin ediyorum.
  • Lastiklerin tarihi yeni ise; balon, tel eğriliği vs yok ise alınır. Pek çok insan aracını sattığında kış lastiklerini vermiyor alacağı yeni araç için, sonrasında lastik ölçüleri yeni aracına uymazsa elindeki lastikleri satıyor. Veya il değişikliği yapıyor ve kışlık lastiklere ihtiyaç kalmıyor, yine elindeki 1-2 yıllık kışlık lastikleri satışa çıkarabiliyor.
  • Lastikler 2008 uretimi imis (satici kendi soyledi teyit icin 2 kere sordum) haliyle vazgectim

• quote:

Lastikler 2008 uretimi imis (satici kendi soyledi teyit icin 2 kere sordum) haliyle vazgectim

Beş yılı geçtiyse iyi olsa bile alınmaz. Görüntü iyi olsa da kauçuğu gittiği için kaydırır.
  • Bende ayni fikirdeyim kaucuk yapi ozelligini yitirmistir diye dusunuyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.