Şimdi Ara

İktisat Okuyorum Matematik'te Zorlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
19.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 1. sınıf iktisat öğrencisiyim, matematik yapamadığım için İstanbul'da üniversite kazanamadım ve Sakarya'ya gidiyorum. Yalnız İktisat'ın matematik ağırlıklı ders olduğunu bilmeme rağmen İşletme'nin üstüne yazmışım ve İktisat bölümü geldi.

Aslında dersler çok ağır değil, Marmara'da İktisat okuyan arkadaşımın derslerine baktım onlarınki çok daha zor, bizde Hukuk'a Giriş, Sosyoloji, İşletme gibi sözel ağırlıklı dersler var, Matematiğin kullanıldığı İktisada Giriş ve İktisadi Matematik var sadece.

Sorunum ise Matematik dersinde zorlanıyorum, Limit,Türev,İntegral,Matris, Cramer Kuralı gibi kavramlar var ve bunları yapamıyorum, Türev ve Limit fena değil ama diğer konular beni zorluyor bölüm değiştirmeyi bile düşündüm. Üniversite matematiğini geliştirmek için ne önerirsiniz ? LYS kitaplarım duruyor o kitaplardan bu konulara mı çalışmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dörtçeker -- 7 Kasım 2015; 16:16:45 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İktisat Okuyorum Matematik'te Zorlanıyorum

Eğer iktisat okumayı düşünüyorsanız veya halihazırda okuyorsanız, matematikte zorlanıp zorlanmayacağınızı merak edebilirsiniz. İşte iktisatta matematik ve zorluk seviyesi hakkında bilmeniz gerekenler:

İktisatta Matematik Var mı?

Evet, iktisatta matematik önemli bir rol oynar. İktisadi teorileri, modelleri ve tahminleri formüle etmek ve analiz etmek için matematiksel araçlar kullanılır.

İktisat Matematiği Zor mu?

İktisat matematiğinin zorluğu, kişisel matematiksel yeteneklerinize ve aldığınız derslerin seviyesine bağlı olarak değişir. Temel iktisat dersleri genellikle cebir, hesaplama ve istatistik gibi temel matematik konularını kapsar ve bu konular çoğu öğrenci için zorlayıcı değildir. Bununla birlikte, daha ileri düzey iktisat dersleri, diferansiyel denklemler ve lineer cebir gibi daha karmaşık matematik konuları gerektirebilir.

Matematik Bilmeden İktisat Okunabilir mi?

Temel düzeyde matematik bilgisine sahip olmak, iktisat eğitiminiz boyunca size büyük fayda sağlayacaktır. Ancak, matematiksel yetenekleriniz zayıfsa, bu durum iktisat eğitiminizde bazı zorluklara yol açabilir. Bu durumda, ek matematik dersleri almayı veya bir öğretmenden destek almayı düşünebilirsiniz.

İktisat Matematiği Konuları

İktisatta kullanılan matematik konuları şunları içerir:

• Cebir
    • Hesaplama
    • İstatistik
    • Diferansiyel denklemler
    • Lineer cebir

İşletme Matematiği Zor mu?

İşletme matematiği, iktisat matematiğine benzerdir ve temel cebir, hesaplama ve istatistik konularını kapsar. İşletme matematiğinin zorluğu da kişisel matematiksel yeteneklerinize ve aldığınız derslerin seviyesine bağlı olarak değişir.

Sonuç

İktisat matematiği, iktisadi teorileri anlamak ve analiz etmek için önemlidir. Matematiksel yetenekleriniz zayıfsa, ek destek almayı düşünebilirsiniz. Ancak, temel düzeyde matematik bilgisine sahip olmak, iktisat eğitiminizde size büyük fayda sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: dörtçeker

Merhaba, 1. sınıf iktisat öğrencisiyim, matematik yapamadığım için İstanbul'da üniversite kazanamadım ve Sakarya'ya gidiyorum. Yalnız İktisat'ın matematik ağırlıklı ders olduğunu bilmeme rağmen İşletme'nin üstüne yazmışım ve İktisat bölümü geldi.

Aslında dersler çok ağır değil, Marmara'da İktisat okuyan arkadaşımın derslerine baktım onlarınki çok daha zor, bizde Hukuk'a Giriş, Sosyoloji, İşletme gibi sözel ağırlıklı dersler var, Matematiğin kullanıldığı İktisada Giriş ve İktisadi Matematik var sadece.

Sorunum ise Matematik dersinde zorlanıyorum, Limit,Türev,İntegral,Matris, Cramer Kuralı gibi kavramlar var ve bunları yapamıyorum, Türev ve Limit fena değil ama diğer konular beni zorluyor bölüm değiştirmeyi bile düşündüm. Üniversite matematiğini geliştirmek için ne önerirsiniz ? LYS kitaplarım duruyor o kitaplardan bu konulara mı çalışmalıyım ?

Merhaba kardes. İkinci sınıfa geçtiğinde keşke 1.sınıf olsan diyeceksin.bende senin gibi matematik yapamayıp iktisat okuyanlardanim 2.sınıfta seçmeli ders dışındakiler baba matematik istiyor.şansın varsa bırak bölümü zaten bitirince de bi nane olamiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

quote:

Merhaba, 1. sınıf iktisat öğrencisiyim, matematik yapamadığım için İstanbul'da üniversite kazanamadım ve Sakarya'ya gidiyorum. Yalnız İktisat'ın matematik ağırlıklı ders olduğunu bilmeme rağmen İşletme'nin üstüne yazmışım ve İktisat bölümü geldi.

Merhaba kardes. İkinci sınıfa geçtiğinde keşke 1.sınıf olsan diyeceksin.bende senin gibi matematik yapamayıp iktisat okuyanlardanim 2.sınıfta seçmeli ders dışındakiler baba matematik istiyor.şansın varsa bırak bölümü zaten bitirince de bi nane olamiyorsun.

Bıraksam ne okuyacağım ki işletmeye geçsem diyorum herkes geçme iktisat daha iyi diyor, zaten başka da adam gibi bölüm kalmıyor ki TM'de en okunacak bölümler bunlar, daha zoru Ekonometri varmış sanırım.

Matematik çalışacağım artık yapacak bir şey yok. Nereden çalışayım sizce ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

quote:

Bıraksam ne okuyacağım ki işletmeye geçsem diyorum herkes geçme iktisat daha iyi diyor, zaten başka da adam gibi bölüm kalmıyor ki TM'de en okunacak bölümler bunlar, daha zoru Ekonometri varmış sanırım.

Matematik çalışacağım artık yapacak bir şey yok. Nereden çalışayım sizce ?

matematik konusunda tavsiye veremem çünkü bende çözümü bulamadım.iibf de okunacak en iyi bölüm iktisaatır işletme falan okuma.kendine güveniiyorsan hukuk için falan hazırlan.

• Maalesef matematik yapman lazım ancak pdr okursan kurtulabilirsin herhalde :D

• İktisat matematiği için nereden çalışayım sizce ?
  • Tavsiyem direk iktisatı bırak. Hukuk pdr olmaz diyosanda hayata atıl.
    İlla okucam diyosan açıkoğretim iktisat oku

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent/ODTÜ de Kimya okumak?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bölümü yazmadan önce bir derslerine bakaydın marmarada iktisat daha sözel isleniyordu sanırım okula göre değişiyor ve çalış olmaz diye bir şey yok ha aa ile geçmezsin cc ile geçersin ama geçersin yani iibf leride ezenleride takma adam 4 yil boyunca yatmış kendini gelistirmemis sonra issizim diyor bir kere iibf rekabetin en çok oldugu alandır her şey kendini geliştirmeye bakar ve açıköğretim mezunlarınıda issiz sayisindan çek birçok işletme açıköğretimleri eliyor direk

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahlaki Adam

Bölümü yazmadan önce bir derslerine bakaydın marmarada iktisat daha sözel isleniyordu sanırım okula göre değişiyor ve çalış olmaz diye bir şey yok ha aa ile geçmezsin cc ile geçersin ama geçersin yani iibf leride ezenleride takma adam 4 yil boyunca yatmış kendini gelistirmemis sonra issizim diyor bir kere iibf rekabetin en çok oldugu alandır her şey kendini geliştirmeye bakar ve açıköğretim mezunlarınıda issiz sayisindan çek birçok işletme açıköğretimleri eliyor direk

Teşekkür ederim, peki siz işletme okuyorsunuz galiba, işletme daha mı sözel iktisata göre ? Matematik dersleri zor mu ?

Valla yazarken hiç fark etmedim iktisatı işletmenin üstüne yazmışım matematik ağırlıklı olduğunu biliyordum fakat puan sıralamasına göre yazmışım ve gelmez diye üstlerdeydi diğerlerine göre o geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dörtçeker -- 11 Kasım 2015; 9:03:25 >

• dörtçeker kullanıcısına yanıt
    İşletme tabiki daha sözel iktisata göre ama sayısal derslerimizde var. Matematikte zorlandım tabi türev integral vardı ilk yıl ama geçtim sen elinden geleni yap hoca sınıf ortalamasına göre yardım eder zaten

• quote:

İşletme tabiki daha sözel iktisata göre ama sayısal derslerimizde var. Matematikte zorlandım tabi türev integral vardı ilk yıl ama geçtim sen elinden geleni yap hoca sınıf ortalamasına göre yardım eder zaten

Ben özel şirketlerde satış pazarlama müdürü (özellike otomobil firmaları), yönetici vs. olmak istiyorum iktisat mı okumalıyım bunun için yoksa işletme yeterli olur mu ? Bazı yerlerde kamu'da çalışacaksan iktisat, özel sektörde çalışacaksan işletme oku diyorlar. İleride göreceğim Mikro-makro iktisat ve ekonometri dersleri açıkçası korkutuyor beni ve herkes de o derslerden çok zorlanıyormuş. Sizde bu tür dersler var mı ? Bir de 1. sınıfı geçsem 2. sınıfta işletme bölümüne geçebilir miyim ? 2. sınıftan mı devam ederim ? Aynı okul içinde.

• dörtçeker kullanıcısına yanıt
    İki bölümde satış pazarlama , yönetici olmaya uygundur iktisatta az muhasebe bilgini geliştirmen gerekir dedigim gibi ne kadar domanimli olursan okadar yukselirsin ve torpilde var tabiki. Mikro bir nebze kolaydida makro ekonomi zordu ki bize iktisatlardan daha basitleştirilmiş anlatıyorlardır diye düşünüyorum. Evet yatay geçiş oluyor ama üniversitelerin yömetmeliğine göre değişiyor Edit: İmkan olurda geçersen alttan dersin olur herhal ama ilk yıl neredeyse aynı dersleri görüyorlar gibi bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahlaki Adam -- 11 Kasım 2015; 11:45:08 >
  • quote:

İki bölümde satış pazarlama , yönetici olmaya uygundur iktisatta az muhasebe bilgini geliştirmen gerekir dedigim gibi ne kadar domanimli olursan okadar yukselirsin ve torpilde var tabiki. Mikro bir nebze kolaydida makro ekonomi zordu ki bize iktisatlardan daha basitleştirilmiş anlatıyorlardır diye düşünüyorum. Evet yatay geçiş oluyor ama üniversitelerin yömetmeliğine göre değişiyor Edit: İmkan olurda geçersen alttan dersin olur herhal ama ilk yıl neredeyse aynı dersleri görüyorlar gibi bir şey

Tamam çok teşekkür ederim, okuldakilere de sorarım.
  • quote:

İktisat matematiği için nereden çalışayım sizce ?

"iktisat matematiği" diye bir şey yok, iktisatçının bimesi gereken minimum matematik seviyesi var. çok değişkenli türev-integral, linear cebir (cramer rule, young teoremi, hessian vs), optimizasyon (lagrange vs), hafiften de olasılık-istatistik. bunlar zor değil, bilmeyen de zaten iktisatçı olamaz, okuyamazsın yani güncel yayınları falan. eğer hedefin daha büyükse reel analiz, advanced calculus, topoloji falan almalısın. ilk saydıklarım basit işlemsel-computational- derslerken, son dediklerim ispat tabanlı derslerdir.

bu konuları takılmadan yapabilmen için lise seviyesi trigonometri, kompleks sayılar, matrisler, çarpanlara ayırma, polinom bilgisi gerekli. ardından tek değişkenli türev-integral çalış. bu matematik bilgisi olmadan modern iktisadı anlayamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhur beste -- 18 Kasım 2015; 22:34:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muhur beste

quote:

İktisat matematiği için nereden çalışayım sizce ?

"iktisat matematiği" diye bir şey yok, iktisatçının bimesi gereken minimum matematik seviyesi var. çok değişkenli türev-integral, linear cebir (cramer rule, young teoremi, hessian vs), optimizasyon (lagrange vs), hafiften de olasılık-istatistik. bunlar zor değil, bilmeyen de zaten iktisatçı olamaz, okuyamazsın yani güncel yayınları falan. eğer hedefin daha büyükse reel analiz, advanced calculus, topoloji falan almalısın. ilk saydıklarım basit işlemsel-computational- derslerken, son dediklerim ispat tabanlı derslerdir.

bu konuları takılmadan yapabilmen için lise seviyesi trigonometri, kompleks sayılar, matrisler, çarpanlara ayırma, polinom bilgisi gerekli. ardından tek değişkenli türev-integral çalış. bu matematik bilgisi olmadan modern iktisadı anlayamazsınız.

Çok teşekkür ederim tam ihtiyacım olan cevabı verdiniz. Bu konuları biliyorum fakat temelim iyi değil her örneği rahatlıkla yapamıyorum. Bu konulara ağırlık vereceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.