ileride agp türü ekran karları çıkmaya devam etçekmi yoks ahep pci express mi olcak
Zannetmiyorum artık AGP devri tam anlamı ile bitti vence. DX10 destekli VGA'ları AGP olarak sürmezler herhalde
pci express sistemler tam anlamıyla oturmadan kesmezler.Halen pci express e geçmemiş kullanıcılar var ve hala agp 8x destekli anakartlar dolanıyor piyasada.Biraz daha zamanı var gibi geliyor bana.Tam anlamıyla bitmiş sayılmaz.
bi süre daha üretim devam eder ama çeşit ve fiyat olarak bakınca aslında çoktan bitmiş olduğunu farkediyosun
Ne kadar ilerisi olduğuna bağlı
3-5 sene sonra dersen pci-ex bile kalmayabilir Ama bana sorarsan agp ekran kartı 2006 sonuna kadar çıkarırlar...
Dx9 kartları gelir daha agp olarak ama Dx10 sm4 agp olurmu belli olmaz,yinede düşünebilirler agp kullanıcılarının sayısı hiçte az değil..
2007 de biter halal pcı ex ekran kartları oturmadı çünkü biraz daha zamanı var. piyasada çok yüksek agp ekran kartlarıda mevcut
pci express sistemler tam anlamıyla oturmadan kesmezler.Halen pci express e geçmemiş kullanıcılar var ve hala agp 8x destekli anakartlar dolanıyor piyasada.Biraz daha zamanı var gibi geliyor bana.Tam anlamıyla bitmiş sayılmaz.
son bi kaç tane daha üretilir ve biter.. bitti sayılır ispatı.. yeni anakartlarının hiçbiri agp slotlu deil.. hepsi pci
AGP kartları devam çıkar, sonuçta 5 dolar maliyetli bir çip ile pci-e sinyalleri agp sinyallerine çevirilebiliyor. Grafik işlemcisi pci-e çalışsa bile bu köprü çipler yardımıyla her kart agp için çıkartılabilir talep oldukça. Gainward daha geçen ay 1500 adet 7900GT çekirdekli 7800GS 512MB sürdü almanyada sadece piyasaya. Avrupa genelinde 5000'den fazla bu kart satılacak. Bir de 7800GT çekirdekli olanları var en az bir bu kadar onlar da piyasaya sürüldü Avrupa'da... Yani talebi gören bir firma üretimden kaçınmıyor, AGP kartların ömürlerini de AGP sistem kullanıcılarının toplam talebi belirleyecek. Benim şahsi görüşüm 1 yıl daha üst model kartların gainward gibi bireysel çabalarla ufak da olsa piyasasını devam ettireceği bir yıldan sonra ise orta ve alt segmentte kartların ancak üretileceği. Sonuçta eski AGP sistemlere sahip çok büyük bir pazar var ve bu pazar uygun fiyatlı kart talep etmeye en az bir kaç yıl daha devam edecek ta ki ellerindeki sistemler kullanılmaz hale gelinceye kadar. Bu mantıkladır ki halen PCI kartlar bile üretilmektedir...
quote:
Orjinalden alıntı: ufster
AGP kartları devam çıkar, sonuçta 5 dolar maliyetli bir çip ile pci-e sinyalleri agp sinyallerine çevirilebiliyor. Grafik işlemcisi pci-e çalışsa bile bu köprü çipler yardımıyla her kart agp için çıkartılabilir talep oldukça. Gainward daha geçen ay 1500 adet 7900GT çekirdekli 7800GS 512MB sürdü almanyada sadece piyasaya. Avrupa genelinde 5000'den fazla bu kart satılacak. Bir de 7800GT çekirdekli olanları var en az bir bu kadar onlar da piyasaya sürüldü Avrupa'da... Yani talebi gören bir firma üretimden kaçınmıyor, AGP kartların ömürlerini de AGP sistem kullanıcılarının toplam talebi belirleyecek. Benim şahsi görüşüm 1 yıl daha üst model kartların gainward gibi bireysel çabalarla ufak da olsa piyasasını devam ettireceği bir yıldan sonra ise orta ve alt segmentte kartların ancak üretileceği. Sonuçta eski AGP sistemlere sahip çok büyük bir pazar var ve bu pazar uygun fiyatlı kart talep etmeye en az bir kaç yıl daha devam edecek ta ki ellerindeki sistemler kullanılmaz hale gelinceye kadar. Bu mantıkladır ki halen PCI kartlar bile üretilmektedir...
cok güzel açıklamış
quote:
Orjinalden alıntı: ufster
arkadaşında açıkladığı gibi talep-arz meselesi fakat imkanı olanlar pcı-x e geçmeli,nitekim agp de pcı-x gibi fazla seçenek kalmadı...
2007 sonuna kadar bıtmez bence
Agp'ler gitmesin yaa
Temmuz ortasında bu kartlar çıkacakmış
7600GT-AGP : 560MHz Core / 700MHz memory, 12 pipes, available in 256MB/128bit DDR3 memory interface, 3080 in 3DMark06
7600GS-AGP : 400MHz Core / 400MHz memory, 12 pipes, available in 256MB/128bit DDR2 memory interface, 2117 in 3DMark06