Şimdi Ara

İlk Defa Araç Satacağım, Nelere Dikkat Etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
3
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben 27 yaşında bir mühendisim, nakit ihtiyacından dolayı aşağıda ilanını paylaştığım 2 yıldır bindiğim ilk göz ağrım aracımı satacağım.

Satış sürecinde dolandırılmamak için dikkat etmem gereken hususlar nelerdir sizce?

Değerli tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donnie__Brasco__ -- 27 Eylül 2024; 9:22:46 >

• İlanınızın içeriğini ve fiyatını yorumlamam. O size kalmış.

1-) Alıcı eksper yapılmasını istemiyor ise noterdeki satış sözleşmesine alıcının eksper istemediğini, aracı olduğu haliyle kabul ettiğini belirtilmesini isteyin.

2-) Para hesaba gelmeden satışı vermeyin. Size dekont iletseler bile parayı hesapta görmeden işlem yapmayın.

3-) Para kimden geldiyse satışı o kişiye yapın.

4-) Alıcı vekaletle işlem yapıyor ise vekaleti kim vermiş ise para ondan gelmeli. Satışı da yine o kişiye verecekseniz. Dikkat edin, vekaleti elinde bulundurana satış yapmayın.

5-) Alıcı kredi kullanacak ise noterden önce bankasına gidin ve müşteri temsilcisinden teyit alın. Çünkü kredinin çıkması için önce satışı vermeniz istenecek. Para sonra hesabınıza geçecek.

@Donnie__Brasco__

• Hesabına paranin tamamı geçmeden imzayı atma.
    Arabayı alan kisiyle parayı gönderen kişi aynı olsun.

Sana diyom da benim satışların çoğunda öyle olmadı, çok şükür bı yanlışa denk gelmedim
  • İlk Defa Araç Satacağım, Nelere Dikkat Etmeliyim?

Hocam ilanınız güzel olmuş hayırlısı olsun fakat; 610 Liraya aracın 100 binde makyajlısı satılıyor iken, sen 608 liraya 200 bin km'de triger değişim km'si gelmiş, makyajsız, tutulmayan motorlu arabanı bu durgun piyasada nasıl satacaksın işte o kısmı bilmiyorum.

• İlanınızın içeriğini ve fiyatını yorumlamam. O size kalmış.

1-) Alıcı eksper yapılmasını istemiyor ise noterdeki satış sözleşmesine alıcının eksper istemediğini, aracı olduğu haliyle kabul ettiğini belirtilmesini isteyin.

2-) Para hesaba gelmeden satışı vermeyin. Size dekont iletseler bile parayı hesapta görmeden işlem yapmayın.

3-) Para kimden geldiyse satışı o kişiye yapın.

4-) Alıcı vekaletle işlem yapıyor ise vekaleti kim vermiş ise para ondan gelmeli. Satışı da yine o kişiye verecekseniz. Dikkat edin, vekaleti elinde bulundurana satış yapmayın.

5-) Alıcı kredi kullanacak ise noterden önce bankasına gidin ve müşteri temsilcisinden teyit alın. Çünkü kredinin çıkması için önce satışı vermeniz istenecek. Para sonra hesabınıza geçecek.

@Donnie__Brasco__

• Mythology kullanıcısına yanıt

Çok kıymetli tavsiyeler hocam, teşekkür ederim mesajınız ve vakit ayırdığınız için

• Ben gözlüğe saklanmış kamera ile herşeyi kaydetmiştim...

• oKsyqeN kullanıcısına yanıt

Hocam bu aracın kaputu değişmiş o yüzden fiyatı uygun diye düşünüyorum, sizce benim aracın adil fiyatı ne olmalı hızlıca satabilmem için?

• 100 bin pahalı

• Donnie__Brasco__ D kullanıcısına yanıt

Konudan alakasiz ama, aynı motorlu Clio'm var.

Sizin motor konusundan bı sorun arıza yaşadınız mı?

Gerçi benim araç daha 30 bin olmadı ama uzun süre bende duracak gibi.

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt

Hocam bu araçtakiler 0.9 tce clio’dakiler 1.0 tce diye biliyorum, yani motorlar farklı. Ama ben şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Sadece yarı otomatik robotize şanzımanın birkaç sorunu var onun harici motor 10 numara

• Donnie__Brasco__ D kullanıcısına yanıt

Hocam Clio 4 tekiler 0.9 Tce, sizinkiyle aynı motor.

1.0 Tce Clio 5te geldi.

Araştırmalarıma göre sağlam bir motor. Zaten düşük benim km.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.