Şimdi Ara

İnanç Tartışmalarında Felsefenin Gereksizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnancın tartışma konusu olmasına sebep olan şey somut olmaması kesinlik içermemesi. Felsefe de somut bir zemine oturtmak yerine soyutluğu daha da pekiştiriyor ve belirsizliği keskinleştiriyor. Bu yüzden felsefe inanç tartışmalarında gereksizdir. Çünkü tartışmanın amacını saptırır ve içinden çıkılmaz bir hal alır.

• Zaten en çok kıvıranları bükenleri dikkat edin felsefecidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pozitivistlerin iflah olacağına hala inanmak istiyorum. Ümitsizliğe düşmeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E57029DB9 -- 11 Mart 2019; 11:20:30 >
  • Felsefe doğru kullanılırsa fayda sağlayabilir. ancak DH deki bizim angut kuşlarımız felsefeyi antik yunandan alan zihniyete sahip.
    akıllarınca çok bilmişliklerini gösteriyorlar.
    mö bilmem kaçıncı yüzyılın bilimi ile ne din problemi çözülür nede güncel felsefe yapılır.
    21 yüz yılda yaşıyoruz. 21. yüzyıl bakış açısı ile 21. yüzyıl insanının anlayacağı dille felsefe yapılırsa sonuca ulaşırsın.
    Yoksa senin yazdıklarını sadece sen anlarsın. Felsefe amacı milyonlarca insana ulaşmaktır. Kendin çalar kendin oynarsın.

Esasen bilgili 21 yüzyıl insanının felsefeciye ihtiyacı yok.
    Bazan kalp cerrahının yobazlaştığını görüyorum. Üzücü.
    Eğitim + kültür önemli.

Yaşam şartları 1800 TL asgari üçretle insanların beyinini çalışmaz hale getiriyor. Onlara yapılacak bir şey yok.

• felsefe 1789 fransız ihtilali ile 'durum' ve sonrasında 2. dünya savaşı ve varoluşçuluk akımı ile 'anlam' değiştirdi diye düşünmek lazım.

bu değişim tanrinin mülk anlayışına karşı bir başlangıçla başladı ve 2. dünya savaşının acıları insanlara tanrinin evladı olmadığını gösterdi.

bu durum çerçevesinde felsefe ilahiyat düzleminden çıktı. özellikle fransız ekolunun alman ekolu ile mücadelesi(savaş boyutunun devreye girmesiyle) zaten felsefeyi bir araç olarak kullanmaya ve anlatılagelen imgelemin özünde bir savaş aracı olarak kullanılmasına neden verecekti.

sonrasında şekil değiştiren ve Alman frankfurt ekolu olarak anlam kazanan felsefe iyiden iyiye askeri-siyasi bir kısım mücadelenin ifadeselliğine evrilmiştir denebilir.

...........................

rus ekolu özünde romantikken sonradan yaşanan acılarla yahudi-alman karmasının felsefeden anladığını iyiden iyiye politize etmiştir de denecektir.

kısaca günümüzde felsefe bir araç şeklindedir. devam edegelen(2. dünya savaşı ve sonrası) savaşın neticeleri bu şekilde ifade edilmektedir denebilir.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Felsefe Aristokratların bilimi olmaktan çıktı. Burjuvazinin Proleteryanın son tahlildede emperyalizmin umudu oldu.
    gerisi hikaye.
    Buna alman fransız rus ekolü demiyelim. ideolojileri dersek daha doğru tanım olur.
    globalleşen dünyadada emperyalizmin varlığını ve ideolojisini devam ettirmek kullandığı araç haline geldi.
  • Kardeşim Platon'un idea'sına benzemesin de felsefe denince aklınıza gelen Filozof Haşmet Abi değildir felsefe.

Felsefe düşünmektir, sokakta çocukluktan başlar; iş ciddiye bindiğinde "değişim var mıdır?" "ahlâk var mıdır?" gibi temel soruları düşünürken ve adım adım kendini yanlışlayıp doğru sonuca ilerlerken haz almaktır felsefe.

Ne istiyonuz felsefeden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsdister

Kardeşim Platon'un idea'sına benzemesin de felsefe denince aklınıza gelen Filozof Haşmet Abi değildir felsefe.

Felsefe düşünmektir, sokakta çocukluktan başlar; iş ciddiye bindiğinde "değişim var mıdır?" "ahlâk var mıdır?" gibi temel soruları düşünürken ve adım adım kendini yanlışlayıp doğru sonuca ilerlerken haz almaktır felsefe.

Ne istiyonuz felsefeden
    "Kardeşim" ben felsefe toptan gereksiz demedim ki. İnanç tartışmasında gereksiz dedim. Konuyu okumadan yorum yapmayın bir dahakine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gavur Padisah -- 11 Mart 2019; 23:55:33 >
  • Gavur Padisah kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon, benim hatam. Cevabımın 2. ve 3. yorumlara binâen olduğunu belirtmemişim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.