Şimdi Ara

ince stepne hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
45.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2008 civic aracım var, lpg taktırdığım için ince stepne almayı düşünüyorum.İnce stepne kullanan var mı, güvenilir mi?
    Bir de 205 55 16 ölçüleri ince stepnede ne kadar oluyor?Araç 5 bijon

• Chevrolet artık stepne koymuyor. Tamir kiti ile geldi aracım. Stepne yeri var. Ben de ilerde ince lastik alacağım. Bazı arkadaşlar ince lastikle uzun yol mu yapacaksınız demiş. Çok garip. İnce lastiğin amacı sizi en yakın lastikçiye taşımaktır. Uzun yolda bile en fazla 50 km'de bir petrol veya dinlenme tesislerinde lastikçi olur. O da olmadı bir ilçe veya ilden geçersiniz elbet. 3 yıl garanti ve yol yardımı var aracın ama kim bekleyecek onun gelmesini.

• Stepne ile yüksek hız yapılmayacağı düşünülürse ebatın önemi yok. İmkan olsa elime geçen her araca alırım. Günlük kullanım için bir lastik olsa yenilemek çok pahalıya gelir ama neredeyse aracın ömrü boyunca yenisini almaya gerek kalmayacak bir lastikten söz ediyoruz.

Patlak spreyi tavsiye etmem. Lastik yarılınca taksi tutup lastikçiye giderim derseniz veya ücretsiz yol yardımım var derseniz siz bilirsiniz.
  • forumu biraz kurcalarsanız ince stepne hakkında detaylı yorumlar var
  • şahsi fikrim uzun yol için ucuz iyimserlik

Menzil 1000 km Çorumda lastiğim yarıldı..

stepnemi çıkarıp taktım yola devam

şimdi soruyorum Çorumda bu ince bisiklet tekeri vali lastikle nereden nasıl ve ne şekilde İstanbula gelirdiniz lütfen açıklamalar mantıklı olsun

saat gece 11:30 civarı

şehir içi olur orası ayrı konu.
  • tavsiye etmem. Daha aracım 3000 km deyken arka lastik yarıldı. Mecbur stepneyi taktık tamirat imkanı yok. marmariste tatildeydik o sirada. istanbula kadar stepneyle gelmiş olduk, sonrasında kasko ile serviste değiştirildi. Eğer ince stepne olsaydı istanbula dönemezdik. Orda yakınlarda servis de yoktu sanırsam, e exper gelip lastige bakıyor kimbilir nezaman uğrıycak adam,onu bekliyceksin o işlerle uğraşıcaksın vs vs. Böyle kafan rahat bırakıyorsun lastigi ve işine devam ediyorsun istediğin gibi.Lastik hazır olunca gidip alıp çıkıyorsun. Ha tabi şehir içinde çok birşey değişirmi ? değişmez. en fazla 1 gün arabasız kalırsınız eğer kasko -exper olaylarında geçikme yaşanırsa. Zaten lastik sıksık patlamıyor. Lpg olunca, civic in bagajda küçücük, alınabilir.
  • arkadaşların dediği gibi ince stepne şehir içinde küçük bagajlı araçlar için gerçekten ideal.

ama bagaj hacmine çok ihtiyac duymuyorsan hiç girişme bu dünyanın binbir türlü hali var
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

şahsi fikrim uzun yol için ucuz iyimserlik

Menzil 1000 km Çorumda lastiğim yarıldı..

stepnemi çıkarıp taktım yola devam

şimdi soruyorum Çorumda bu ince bisiklet tekeri vali lastikle nereden nasıl ve ne şekilde İstanbula gelirdiniz lütfen açıklamalar mantıklı olsun

saat gece 11:30 civarı

şehir içi olur orası ayrı konu.

Sorunuz güzel ama beş senelik orjinal lastiğinizin ölçüsündeki bir stepne kaya gibi olur, konfor bekleyemezsiniz, onun da patlama riski her zaman vardır. İnce stepne en azından sürücünün bilinç altına işleyip bana güvenme hissi uyandırabilir.

Stepnenin yeni olduğunu varsayarsak orjinal ebat takıp hız da yapabiliriz.

• MITSUBISHI ASX'te ince stepne STANDART donanım. Başka bir yedek lastik seçeğiniz yok. Üzerinde sadece MAX 80 KM/H yazıyor, ama kilometre cinsinden mesafe uyarısı yok. Şehiriçinde artık bagajda taşımıyorum ama meskün mahali terkedeceğim belli olunca bagaja yerleştiririm. Bazı araçlarda hiç stepne yok, ya da sürücüsü kasten taşımıyor. Onların tamir kiti taşıdıklarını gördüm.

ince stepne hakkında
  • Chevrolet artık stepne koymuyor. Tamir kiti ile geldi aracım. Stepne yeri var. Ben de ilerde ince lastik alacağım. Bazı arkadaşlar ince lastikle uzun yol mu yapacaksınız demiş. Çok garip. İnce lastiğin amacı sizi en yakın lastikçiye taşımaktır. Uzun yolda bile en fazla 50 km'de bir petrol veya dinlenme tesislerinde lastikçi olur. O da olmadı bir ilçe veya ilden geçersiniz elbet. 3 yıl garanti ve yol yardımı var aracın ama kim bekleyecek onun gelmesini.

ince stepne hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 1 Nisan 2012; 20:39:24 >

• polo G T I arabamda ince stepne vardi üzerinde max 80 km/h ile 50 km mesafe uyarisi vardi . 4 gün aracimda takili kaldi dikkatli yavaş özenli kullandim 100 km kadar ama sürekli degil kısa mesafelere gidip geldim yeni lastigim gelene kadar . arka sola takmişrim önden çekiş olan aracimda önde ihtiyaç duysaydim kesinlikle o kadar süre takili birakmazdim .

şimdiki kullandigim arabamda stepne taşimiyorum ist içi kullaniyorum 50 km lik alanin dışına çıkmıyorum çok sorun olursa ararim bi arkadaşimi kapar stepneyi gelir tamir köpügü taşiyorum arabamda simit tank lpg var arabamda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 1 Nisan 2012; 21:01:47 >
  • bende aldım bu ince stepnelerden.Lpg takınca mecburen aldık.Kullanmak nasip olmadı 135tl ye almıştım sıfır oılarak.İnternette kullanılmış paslı olanlarına bile 100-130tl istiyolarki ben sıfır aldım.Bagajda dik olarak konumlandırınca varlığını hissetmiyorsunuz bile.16inch di lastik.Uzun yola çıkılmaz diyen arkaşlara katılmıyorum.Sonuçta o lastiği takıp yüzlerce km katetmiyeceksin.En fazla 20-30km lastikçiye gidene kadar idare etsin yeter.
    Lastiğini kaskodan değiştirmek için 700-800km uzun yolda stepne ile dönenlere de şaşırmamak elde değil.Ya stepne de patlarsa.
  • Arkadaşlar bir arkadaşın arabasında 135/80/16 olarak ince stepne var.Galiba 205/55/16 nın karşılığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

MITSUBISHI ASX'te ince stepne STANDART donanım. Başka bir yedek lastik seçeğiniz yok. Üzerinde sadece MAX 80 KM/H yazıyor, ama kilometre cinsinden mesafe uyarısı yok. Şehiriçinde artık bagajda taşımıyorum ama meskün mahali terkedeceğim belli olunca bagaja yerleştiririm. Bazı araçlarda hiç stepne yok, ya da sürücüsü kasten taşımıyor. Onların tamir kiti taşıdıklarını gördüm.

ince stepne hakkında

ne güzel duruyor

• Arkadaşlar uzun zamandır arıyordum ve sonunda 2 yıl garantili olarak buldum çokta şık duruyor tavsiye ederim forumda faruksevgili beyden temin ettim fs otogazdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

bende aldım bu ince stepnelerden.Lpg takınca mecburen aldık.Kullanmak nasip olmadı 135tl ye almıştım sıfır oılarak.İnternette kullanılmış paslı olanlarına bile 100-130tl istiyolarki ben sıfır aldım.Bagajda dik olarak konumlandırınca varlığını hissetmiyorsunuz bile.16inch di lastik.Uzun yola çıkılmaz diyen arkaşlara katılmıyorum.Sonuçta o lastiği takıp yüzlerce km katetmiyeceksin.En fazla 20-30km lastikçiye gidene kadar idare etsin yeter.
    Lastiğini kaskodan değiştirmek için 700-800km uzun yolda stepne ile dönenlere de şaşırmamak elde değil.Ya stepne de patlarsa.

anca gördüm cevap yaziyim,

200 tl yi çöpe mi atsaydım 800km de lastiğin tekrar patlama riskini göze alarak ? 1000km içinde 2 kere lastik patlatıcak kadar şanssızsam zaten ararım yol yardımını yeni lastik alırım, zaten o şansla geri dönenkadar yeni aldığım lastikte patlar...

Düşünelim, ince stepneyle uzun yola çıktınız. Birşey oldu lastik yarıldı tamir edilemiyor.(ki benimki böyle oldu. keyfimden stepneyle dönmedim, tamir olmuyordu lastik. Birşeyi tam okumadan cevap vermemek lazım. Kaldıki stepnenin normal lastikten hiçbir farkı yok) Ne yapicaksiniz ? 220 tl çöpe. Normal stepneyle hiçbir sorun yok. Dön geri ver kaskoya 0 lastik gelsin 5 kuruş para vermeden.

İnce stepne olsaydı, yolda lastik yarılıcaktı. Hiçbir şekilde tamir olmadıği için 220 lira cebinden vericektim. 150 lira da ince stepne.400 tl çöpe gitti.

• Kullanışlı olmasaydı bir çok araç artık ince stepne koymazdı araçlara.Sizi bilmem ama ben araştırdım.www.ministepne.com.tr adresinde bayileri de var.Bayiye uğrayabilirsem deneyeceğim kafama yatarsa alacağım.Lastikçinin birinde çıkma buldum, hem göbeği uymadı hem de cant çapı küçüktü.14 cant ben 16 arıyordum.
  • arkadaşlar focus 2 arabamız var. Geçen gün lastik patladı ince stepneyi taktık 40 km civarı 80 km/h hızı geçmeden yol katettik. Fakat sürekli olarak araçtan hız arttıkça artan bir uğultu geliyordu. Aks bilyaları yeni değişti ses ordan değil yani. Lastiğin üstünde de ölçüler yazmıyor. Gelen sesin sebebi stepne genişliğinin düşük olup da şanzıman dişlilerini sıkıntıya sokması olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumpshot

arkadaşlar focus 2 arabamız var. Geçen gün lastik patladı ince stepneyi taktık 40 km civarı 80 km/h hızı geçmeden yol katettik. Fakat sürekli olarak araçtan hız arttıkça artan bir uğultu geliyordu. Aks bilyaları yeni değişti ses ordan değil yani. Lastiğin üstünde de ölçüler yazmıyor. Gelen sesin sebebi stepne genişliğinin düşük olup da şanzıman dişlilerini sıkıntıya sokması olabilir mi ?

Aracin markasi modeli
    Stepnenin markasi modeli veya cant araligi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaYTo

quote:

Orijinalden alıntı: jumpshot

arkadaşlar focus 2 arabamız var. Geçen gün lastik patladı ince stepneyi taktık 40 km civarı 80 km/h hızı geçmeden yol katettik. Fakat sürekli olarak araçtan hız arttıkça artan bir uğultu geliyordu. Aks bilyaları yeni değişti ses ordan değil yani. Lastiğin üstünde de ölçüler yazmıyor. Gelen sesin sebebi stepne genişliğinin düşük olup da şanzıman dişlilerini sıkıntıya sokması olabilir mi ?

Aracin markasi modeli
    Stepnenin markasi modeli veya cant araligi nedir

zaten belirtmiştim focus 2 diye. Yani 2008 model makyajlı kasa Ford Focus.
    Yine belirtmiştim lastiğin ölçüleri yazılmamış diye. Fakat avrupa arabalarında ince stepne standart diye biliyorum

• Yeni civiclerde de ince stepneyle geliyormuş, bayide inceledim.Bir tane de ben aldım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.