Şimdi Ara

İngilizce bilmemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce nasıl bir duygu? Dünyadan kopmak demek değil mi? Öğrenmek istediğin bir konu var mesela Türkçe kaynak yok gibi bir şey. Oyun oynayacaksın mesela keyif alamıyorsun. Dünyadan soyutlanmış oluyorsun. Bence İngilizce bilmemek okuma yazma bilmemek demektir.

• şimdi bazı gerçekler var. ingilizcen yoksa senin dünyan dünya değil türkiyedir. türkiye dışında iletişim kuramazsın, yaşam çok zorlaşır belki de imkansızlaşır. bu koca dünyaya da sadece türkiyeyi görüp türkiyede yaşayıp türkiyede ölmek için geldiğimizi sanmıyorum ondan ingilizce mutlaka öğrenin bence

şimdi kur durumu bir kenara zaten.

teknolojik cihazlar basit şeyleri çözer; yol tarifi, yemek siparişi vesayre. Böyle hizmetler falan belli cümleleri translate ederek veya cümleleri not ederek kısıtlı olsa da çözülebilir, ama birebir iletişim işini teknolojiyle tutturamazsın, insanlarla ilişki kuramazsın. yalnız kalırsın. dünya 70 milyondan ve türkiyeden ibaret olmamalı, benim için değil yani. Kimisi bunu sever tabii, ben sadece öneriyorum

• yok ya o kadar da abartılacak bi durum yok.
    Çok güzel işleyen çeviri programları var %95 e varan oranlarla tam çeviri yapıyor istediğim dokümanı inceleyebiliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar tablet telefona anında çeviri app ları indirdim. Yabancı sitelerde daha çok takılıyorum türk sitelerinden farku kalmıyor

• Yutupta video izlerkende altyazı seçeneği var basıyosun tak tak tak çeviriyo

• Kusura bakmayın ama aşağılık kompleksi olarak yorumluyorum bu derece İngilizce bilmeme olayının büyütülmesini. Boş yapacaklara şimdiden söyleyeyim İngilizcem var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi bazı gerçekler var. ingilizcen yoksa senin dünyan dünya değil türkiyedir. türkiye dışında iletişim kuramazsın, yaşam çok zorlaşır belki de imkansızlaşır. bu koca dünyaya da sadece türkiyeyi görüp türkiyede yaşayıp türkiyede ölmek için geldiğimizi sanmıyorum ondan ingilizce mutlaka öğrenin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drummer07 -- 20 Nisan 2022; 0:49:45 >
  • Drummer07 kullanıcısına yanıt
    zaten toplumun yüzde kaçı yurt dışına çıkabilme imkanı bulabiliyor döviz kuru belli gerçekçi olmak lazım.
    Teknolojik cihazlara sahipsen gerçekten gerek yok. Şuan gelişmiş bir ülke olsak bırak ingilizceyi 3. veya 4. dili konuşuyor olurduk

Yurtdışıyla reel ilişkileri olanlar gitsin öğrensin ona lafım yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca Cümle
    4 yıl önce açıldı
    İNGİLİZCE MAKALEYİ ANLAMAK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt

şimdi kur durumu bir kenara zaten.

teknolojik cihazlar basit şeyleri çözer; yol tarifi, yemek siparişi vesayre. Böyle hizmetler falan belli cümleleri translate ederek veya cümleleri not ederek kısıtlı olsa da çözülebilir, ama birebir iletişim işini teknolojiyle tutturamazsın, insanlarla ilişki kuramazsın. yalnız kalırsın. dünya 70 milyondan ve türkiyeden ibaret olmamalı, benim için değil yani. Kimisi bunu sever tabii, ben sadece öneriyorum

• Tavsiye konusu açsın biri nasıl öğrenilir İngilizce

gellişmiş ülke olmakla ne alakası var. japonya gelişmiş ülke adamlar ingilizce konusamıyor. devlet mi ögreticek dili sana. elinde o kadar imkan var. telefonun var tvn var izlediğin okuduğun her şey ingilizce abd yapımı hala ingilizce bilmiyorsan bu senin hatan

• İngilizcem var diye cv'de B2, hatta C1 (puhaha yuh artık) yazanları karşımıza oturtunca agzını bıçak açmıyor aklıma geldi şimdi geçen gün yırttıgımız cvler  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 20 Nisan 2022; 2:9:33 >
  • Benim için çok sıkıcı olurdu Koca ayak gibi bizim ülkede gülüp geçinilcek bir mevzuda bir ton belgesel, yazı, araştırma ciddi döküman bulabiliyorum.

• 1 ayda 2 yabancı yer gezdim şuan 3. Yabancı yerdeyim a2 b1 civarı bir ingilizcem var anlaşamadığım kimse olmadı daha arada duraksasakta muhabbet sürebiliyor o yüzden aşırı yüksek bir ingilizceye ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum mesleki açıdan yükselmek için gerekmiyorsa. Portekiz ve ispanya' da gerekmedi şuan fransadayım bakalım yarın anlaşabilecek miyiz

• Drummer07 kullanıcısına yanıt

güney amerikada geçerliliği yok. İspanyada italyada Fransada geçerliliği yok. Afrikada çoğu yerde geçerliliği yok. Dünya da sadece ingilizce bilenlerden oluşmuyor.

• Rajeesh kullanıcısına yanıt
    sen çok tv izliyon heralde ord. prof. dr rajjessh
    İngilizce bilmediğimi nerden çıkardın kafana göre anladıklarına kendi yorumlarını katıp değiştirme. Suçlayıcı agresif saldırgan tavrın hiç hoş değil

Kısacası yaw he he

• Kesinlikle açılmalı. Ben de tam İngilizce nasıl konuşuluyor ona bakıyordum. Duolingo programını kullanıyorum ama o da bir yere kadar. İngilzce öğrenmek için kaynak öneri başlığı açılmalı.

Youtube ' daki çeviri özelliği İngilizce kelimeleri %100 Türkçe çevirmiyor. Adamlar konuşurken bazı cümleleri yutuyor bile. Onun yeteceğini sanmıyorum başlık sahibinin dediği gibi bilinmesi lazım bence İngilizce' nin.

• Nasıl geçerliliği yok ? Adamlar internette bi sorun aratırken mesela İspanyol Fransa kaynaklarından bişey bulamadığında hangi dili kullanıyor ? İngilizcenin dünyanın her yerinde İngilizcenin geçerliliği vardır.

• Bilmemek ayıp değil, bildiğini zannetmek asıl ayıptır. XD

• 80 * 90 Lı yıllarda söylediklerine katılırdım ama 2022 yılında bu kadar film dubjlaj yapılıyor, kitap çeviriliyor, oyunlar yama vb geliyor, youtube Vlog dolu, birton kaynak çeviriliyor vs vs uzar gider yani. Devir teknoloji dervi iken bu kadar abartılacak bir şey değil. Bilmek gerekir mi evet bence gerekir ama hayati şartlar gerekliliğinde değil...

Not: İngilizcem çokda iyi olmasada var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 20 Nisan 2022; 10:50:41 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.