Şimdi Ara

İngilizce Öğr.Mezunu alternatif ne iş yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğretmenlik istemiyorum , 6 yıl zorunlu hiç bir yerde kalamam buna alternatif olarak , ingilizce lisans diplomam ile ne iş yapabilirim? Aklımda tercüman polis , pasaport polisi , dış işleri , mit , jandarma vs var ama tabi ingilizce ile alakalı işleri yapmak istiyorum gidip polis olup suçlu yakalamak değil ? Bu işlere nasıl başvuru yapılır ve başka alternatif hangi meslek yapılabilir

• Hocam konsolosluklarda tercümanlık yapabilirsin sanırım. Ayrıca özel sektör olarak da bir çok iş yapabilirsin. THY de hostes/flying chef araştırabilirsin.
    İyi paralar vardır. Bir arkadaşım flying chef işi çok iyi parası da iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapi_triyaki

Hocam konsolosluklarda tercümanlık yapabilirsin sanırım. Ayrıca özel sektör olarak da bir çok iş yapabilirsin. THY de hostes/flying chef araştırabilirsin.
    İyi paralar vardır. Bir arkadaşım flying chef işi çok iyi parası da iyi

Hocam bölümüm gereği bir çok iş yapabileceğimi biliyorum fakat bunların nasıl yapılacağını bilmiyorum.İnternette yeterli bilgi yok mesela konsolosluğa nasıl başvuru yapıcam içeri gidip iş istenmez heralde Özel şirketlere CV gönderimi yapıcam fakat benim düşüncem memur olarak çalışmak,Thy kabin memurluğu sınavına girdim hak kazandım ama geri vazgeçtim parası iyi ama akşam oldumu eve geleceğim iş lazım bana malum yakında evlilik vs olur o zaman yapılmaz o iş.

• BerlinDuvarındakiÇatlak kullanıcısına yanıt
    Vaz mı caydınız hocam benim en istediğim şeylerden biri bu dünya'yı gezmek istediğim için oda. Parası da cabası. Bu kabin memurluğu için iyi ingilizce yeterli oluyor değil mi?

Siz standart saatleri ve yeri yurdu belli bir iş arıyorsunuz anladığım kadarıyla
  • quote:

Vaz mı caydınız hocam benim en istediğim şeylerden biri bu dünya'yı gezmek istediğim için oda. Parası da cabası. Bu kabin memurluğu için iyi ingilizce yeterli oluyor değil mi?

Siz standart saatleri ve yeri yurdu belli bir iş arıyorsunuz anladığım kadarıyla

Herkesin görüşü farklı tabi ben bir çok ülke gezdim ama eve geldiğimde hissetiğim huzuru başka yerde bulamadım, eğer düzgün işiniz varsa gider paşa gibi tatil yaparsınız sonuçta uçakla gidince size plaja gidin veya şehri gezin diye göndermiyorlar orada kalıp geri dönüyorsunuz ve can tehlikesi mevcut bu tür işlerde.

• Bu ülkede mesleği ile en alakasız işleri yapanlar ingilizce öğretmenleridir
  • BerlinDuvarındakiÇatlak kullanıcısına yanıt
    Tüm resmi iş ilanlarını şu siteden görebilirsiniz;
    http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/Ilan_Menu.aspx
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerlinDuvarındakiÇatlak

quote:

Herkesin görüşü farklı tabi ben bir çok ülke gezdim ama eve geldiğimde hissetiğim huzuru başka yerde bulamadım, eğer düzgün işiniz varsa gider paşa gibi tatil yaparsınız sonuçta uçakla gidince size plaja gidin veya şehri gezin diye göndermiyorlar orada kalıp geri dönüyorsunuz ve can tehlikesi mevcut bu tür işlerde.

Alıntıları Göster
    özel ders?

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Tüm resmi iş ilanlarını şu siteden görebilirsiniz;
    http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/Ilan_Menu.aspx

Teşekkürler hocam sonunda buldum düzgün bir site
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRİSON BREAK-

Bu ülkede mesleği ile en alakasız işleri yapanlar ingilizce öğretmenleridir

6 sene boyunca doğuda sözleşmeli olarak kalabilirmisiniz ? ayrıca artık sözlü mülakat kpss bir sürü engel koydular evlensem yuva kursam ailemden uzakta kalacam , 6 sene içinde çocuk falanda yapamazsın zor işler yani ingilizce öğr. rahatına düşgün olduğu için zora gelemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magoalene

özel ders?

Uğraşılacak iş değil hocam , başkasının evinde rahat olamıyorum.İnsanlarda çocuklarını göndermek istemiyor yani gereksiz. Tercümanlık yapıyorum genelde tek uğraşım o
  • quote:

Bence uluslararası ilişkiler mezunlarıdır.
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    Evet mezun çok iş var ama dil istiyorlar.İngilizce bilen 2 adım önce.İkinci bir dil dilen KESİN işe girer.
    Çünkü İngilizce eğitim veren bölüm mezunları var.Sizin farkınızın olması için 2.dil şart gibi oldu bu bölümde.
  • quote:

quote:

6 sene boyunca doğuda sözleşmeli olarak kalabilirmisiniz ? ayrıca artık sözlü mülakat kpss bir sürü engel koydular evlensem yuva kursam ailemden uzakta kalacam , 6 sene içinde çocuk falanda yapamazsın zor işler yani ingilizce öğr. rahatına düşgün olduğu için zora gelemiyor

5 yıl doğuda görev zor ama doğudada öğretmene ihtiyaç var mecburen gideceksin hayattan keyif olmaya bak üzgün olup hayatı mahfetmeye ne gerek var

• quote:

Orijinalden alıntı: -Batarang-

quote:

quote:

5 yıl doğuda görev zor ama doğudada öğretmene ihtiyaç var mecburen gideceksin hayattan keyif olmaya bak üzgün olup hayatı mahfetmeye ne gerek var

Alıntıları Göster
    siz bölümü okuyan biri olarak daha iyi bilirsiniz ama benim gördüğüm bütün ingilizce öğretmenleri upper seviyelerde ingilizce bilen kişilerdi eğer sizde öyleyseniz pek bir iş imkanı bulamazsınız artık muşta hazırlık okuyanlar bile o kadar ingilizce öğrenebilir çünkü. tercüman polislik gibi işlere başvuru için ayrı alımlar olmuyor polisliğe başvurun sizi yeteneğiniz doğrultusunda bir birime yerleştirebilirler ama garantisi yok çünkü havaalanı gibi yerlerde polis olmak için torpilde gerekebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Evet mezun çok iş var ama dil istiyorlar.İngilizce bilen 2 adım önce.İkinci bir dil dilen KESİN işe girer.
    Çünkü İngilizce eğitim veren bölüm mezunları var.Sizin farkınızın olması için 2.dil şart gibi oldu bu bölümde.

"İngilizce bilen 2 adım önde"den sonra sektörü pek bilmediğinizi anladım. İngilizce bilen önde falan değil, onu zaten bilmek zorundasın. Yani herhangi bir işe girerken direk ingilizce bildiğini varsayarak başlıyorlar işe. Dış işleri bakanlığında bile şu anda ikinci dili neredeyse şart koşuyorlar. Bunları bir tarafımdan sıkmıyorum. Almanya'da 2. katip yakın bir akrabadan yani sektörün içinden birinden öğrendiğim bilgiler.

Ayrıca "iş sahası geniş" falan da havada kalan bir söylem. Kağıt üstünde öyle görünebilir lakin mezun olunca pek de öyle olmuyor. Bir de insan lisansını okuduğu işi yapmak ister. Bizde okuduğu için yapan kesim en fazla %5 tir.

• quote:

quote:

quote:

Hocam öğretmenlik için gelen yeni kanunları bilseniz böyle düşünmezdiniz,müdür olan kişinin sizin öğretmenliğinizi bitirebilme yetkisi olacak bu stressde yaşanır mı? Hele bide sizle farklı görüşlere sahipse o zaman yarınınız belli olmaz maalesef burası türkiye her şey mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: nuriboyka

siz bölümü okuyan biri olarak daha iyi bilirsiniz ama benim gördüğüm bütün ingilizce öğretmenleri upper seviyelerde ingilizce bilen kişilerdi eğer sizde öyleyseniz pek bir iş imkanı bulamazsınız artık muşta hazırlık okuyanlar bile o kadar ingilizce öğrenebilir çünkü. tercüman polislik gibi işlere başvuru için ayrı alımlar olmuyor polisliğe başvurun sizi yeteneğiniz doğrultusunda bir birime yerleştirebilirler ama garantisi yok çünkü havaalanı gibi yerlerde polis olmak için torpilde gerekebilir.

Yok hocam artık öyleler kalmaz yani en azından benim sınıfımda 50 kişide gayet düzgün konuşabilen , grammeri yabancılardan daha iyi bilen girişken insanlardı.
  • Carpe Vita kullanıcısına yanıt
    Dostum İngilizce bilen diyorsunuz da İngilizce olarak bu bölümü okuyup basit bir makaleyi(kendi alanıyla ilgili) okuyamayanları gördüm.
    Herkes İngilizce biliyorum biliyorum diyor da bu öyle göründüğü gibi bir şey değil.Biliyorum diyenler bile iyi düzeyde bilmiyor malesef.
    Basit bir örnek vereyim;2015 İngilizce YDS sınav ortalaması kaç biliyor musun? Sadece 34.074
    Kaynak:
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/YDS/ILKBAHAR/2015YDS_%C4%B0lkbaharDonemiSay%C4%B1salBilgiler.pdf
    Yalnız son yıllarda İngilizce sınavı gerçekten zorlaştı onu belirtelim.Çünkü muazzam bir İngilizce öğrenen topluluk var.

Yani demek istediğim 2 dili bırak sadece İngilizce'yi bilen,mesleğinde kullanabilen çok az insan var.
    Uluslar arası ilişkiler terimlerini kullanabilen kaç kişi vardır sence? Çok az.Çünkü emek istiyor bu iş.Alıp terimlere tek tek çalışmak gerek.

Dışişleri Bakanlığı'nda hangi bölümde çalışıyor tam olarak anlamadım.Sanırım Katipler ihtisas memurluğundan ilerliyorlar.Onlarda durum farklı.
    Eğer İngilizce'den sınava gireceksen Almanca veya Fransızca bilmen de gerek.Yani 2 dil şartı vardı İngilizce için.Tam hatırlamayım fakat sanırım şöyleydi Almanca'dan gireceksen sınava İngilizce bilmen şart.Veya Fransızca'dan gireceksen yine İngilizce şarttı.Böyle bir şey vardı.Sitesine bakmak lazım.
    Fakat Arapça,Rusça,İspanyolca'dan giriyorsan tek dil olarak girebilirsin.Yani dillerde grup şeklinde.
    Bu arada ben iş sahası geniş falan demedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nuriboyka

Yok hocam artık öyleler kalmaz yani en azından benim sınıfımda 50 kişide gayet düzgün konuşabilen , grammeri yabancılardan daha iyi bilen girişken insanlardı.

Alıntıları Göster
    bu memlekette en rahat ingilizce öğretmenleri iş buluyor. sezonluk tatil merkezlerine gidersen çok iyi para kaldırırsın. sezon sonları da internetten çeviri alabilirsin. alsana rahat iş.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.