Şimdi Ara

İnternet Hız Sorunu Acilll Yardııım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhaba ,biraz uzun olacak ama herşeyi en baştan anlatıyorum ve acil yardıma ihtiyacım var , bulunduğum bölgede alt yapı vardı fakat alt yapı yetersizliğinden bulunduğum binada sadece daire 14'e kadar internet hizmeti çıkıyordu (millenicom ve extranet) daire 14 dan sonrasına ise çalışma nedeni ile internet veremiyoruz gibi birşey yazıyordu , ben ise daire 16'dayım türk telekomun cio suna şikayette buundum tweetterdan nisan 20 ye kadar sorunu çözeceğiz dendi ve çözdülerde sorun çözüldükten sonra çalışma neticesini vermiş alt yapı vdsl2 olarak değişmişti milenicom ve extranette 37 mpbs ye kadar hız alabileceğim yazıyordu netspeed i aradım vdsl olarak 35 mpbs hız alabileceğim söylendi ve başvurdum neyse türk telekom etiketlemeyi yapana kadar bu böyle devam etti türk telekom etiketleme işlemini yaptıktan sonra birde ne göreyim gündüzleri tüm bina 37 mpbs alabiiyor , işin asıl garip kısmı güneş memleketi terk ettikten sonra başıyor tüm bina 37 mpbs alabiliyorken benim dairem 10 mpbs gözüküyor ama bir tek benim dairem ve ben gece gündüz 10 mpbs alıyorum ve gece gündüz aldığım hız 10 mpbs (6 7 8 9 mpbs) ve bağlantım vdsl modemden adsl seçtiğim zaman internete bağlanamıyorum buradaki çakallık türk telekomda mı yoksa netspeed te mi ?

• Upppp!!!
  • Upppp!!!!

Aciil
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    5 dk ye ekran görüntüsü alıp atıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba. Hat değerlerinizi ekler misiniz?
    https://forum.donanimhaber.com/hat-degerleri-nasil-goruntulenir-hat-degerleri-nedir--101710746#101710746
    İnternet Hız Sorunu Acilll Yardııım !İnternet Hız Sorunu Acilll Yardııım !

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Merhaba. Hat değerlerinizi ekler misiniz?
    https://forum.donanimhaber.com/hat-degerleri-nasil-goruntulenir-hat-degerleri-nedir--101710746#101710746
    İnternet Hız Sorunu Acilll Yardııım !

• Hattınıza 14megabit hız tanımlanmış. Daha fazlasını kaldıracak durumda değil. Işletmeciniz ile görüşün derim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam anlamadığım durum şu şuan bana netspeed tarafından 14 mpbs mi verilmiş yoksa bu hattın alabileceği hız 14 mpbs mi anlamadım ?
  • Emıcan E kullanıcısına yanıt
    Bu hat ile çok hız almanız mümkün değil hattinizda sorun var iç tesisatta olabilir portla alakalı da olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türk telekom kapsama haritasından hipernet çıkıyor milenicom ve extra netten 37 mpbs çıkıyor ama gündüzleri akşamları 10 mpbs ama bu sadece benim dairem için diğer daireler gece gündüz 37 mpbs görünüyor benimde öyle idi fakat türk telekom etiketleme yaptıktan sonra akşamları 10 mpbs görünüyor bunlar hız testi sonuçları değil alt yapı sorgulamadan bahsediyorum , hız testinde ise 5 10 arası değişiyor , sorunun daire içi tesisatında olduğu ankastreye 35 mbps geldiğini söyledi netspeed yetkilileri telefonda bende indim ankastreye soydum kabloyu sonra dls kablosunu kestim soyduğum yerlere bağladım hız testi gene aynı çıktı fakar dsl kablosunu ateşle açmak zorunda kaldım kablolarda pilastik kalıntısı kalmış olabilir , 5 6 gibi bişe , ama kafamı kurcalayan şey şu alt yapı sorgulamada güzdüzleri 37 akşamları nasıl 10 mpbs çıkar, iki ihtimal üzerinde duruyorum ya türk telekom türk telekom kullanmam için böyle bir hileye başvuruyor sonuçta diğer issler yüzünden piyasada baya bi pay kaybediyor yada netspeed düşük hız veriyor harici bir sorun varsa netspeed zaten çözemez ezbere konuşuyor yok modemin bozuk yok daire içi tesisat falan fişman yani 4 s kanunu türk telekoma kaldık gene :) coğorafya kaderdir :(

• Aslında tüm sorularınıza cevap vermişim ama anlaşılır olmamış sanırım. Yeniden yazıyorum.

1.Modeminize tanımlı hız 14megabittir.
    2.Hattınız bu hızdan daha fazlasını kaldıracak durumda değildir.
    3.Bina içi kablolamayı kontrol edebilirsiniz, problemin nedenini araştırabilirsiniz.
    4.Problem bina içerisinde gözükmüyor ise işletmecinize arıza kaydı açabilirsiniz.
    5.Gelen teknik ekibe kablonuzun bağlı olduğu ankastreden ölçüm yapmasını rica edebilirsiniz. Bu ölçüm sayesinde kaç megabite kadar desteklediğini öğrenebilirsiniz. (ankastre kutusuna gelen hız)
    eyvallah hocam teşekkür ederim ,modemi direk ankastre kutusuna bağladım ama pek sağlıklı bağlamamış olabilirim ama evdeki ile aynı hızı almıştım neyse artık uğraşıcaz türk telekom netspeed

hala anlamadığım tek nokta şu hattım kaldırmadığı için mi 14 mpbs tanımlanmış modemime bu modemin otomatik ölçümümnü yoksa hatta göre bana verilen hız mı ?
    Hocam rica ederim, bak kaçıncı kez söylediğimi unuttum. Hattına 14megabit tanımlanmış, çünkü hattın daha fazlasını kaldıracak durumda değil. Bu ne anlama geliyor, hat değerlerin kötü, bu sebepten ötürü daha fazla hız kaldırmadığı için 14e sabitlemişler, o da zaten senin değerlerin için maksimum bir değer. Yani işletmecin ile görüşeceksin, onlar kayıt açacaklar. Telekom ekibi kutudan cihazı ile ölçüm yapacak. O zaman size sorunu söylerler bina içinde mi dışında mı diye.
    heh hocam şimdi tam olarak anladım teşekkür ederim yorduk senide
    Hocam sabahın köründe gene aklıma bişe takıldı bu hattıma tanımlanan 14 mpbs yi netspeecd mi tanımlıyor yoksa türk telekom mu yoksa meçhul mü ?
    Estağfurullah rica ederim.
    Netspeed ve birçok işletmeci Telekom sistemi üzerinden kendisi tanımlayabiliyor. Tanımlayamadığı durumlarda kayıt açıyorlar, telekom tanımlıyor. Hız profilleri belli zaten, meçhul değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Nisan 2020; 16:15:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.