Şimdi Ara

Interstellar (2014) | Yıldızlararası (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
5.737
Cevap
48
Favori
187.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle çok harika bir film,beklentim çok yüksekti,istediğimi cidden aldım.
    Film en az 9.5/10 hak ediyor.Eğer IMAX şansınız varsa onda izleyin çünkü ben izleyemed,m. (Mübarek tadilat var ya)

Bu arada tam spoiler değil ama yine de yazayım

İlk defa bir filmin sonunda gözyalarım süzüldü,çoğu kişide de böyle oldu.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt

Dr. Brand in gittiği dünya sevdiği adamın gittiği dünyaydı. Filmin sonunda o dünyada kaskını çıkardığında anladık ki adamda o büyük uzay gemisi de o dünyaya gidiyordu. Filmde boyutlar arası bir değişmeden söz ediliyordu. Solucan deliğine tekrar girdiklerinde farklı birşey olacağından bahsediliyordu. Olay örgüsü adı altında. Sanırım tekrar girdiklerinde zamanda geçmişe bir kapı açmış oldular. Ama tam olarak geçmiş değildi. Bu boyut kavramını ben pek araştırmamıştım baya araştırmak gerekli. Bunlar bizleri çok aşan kavramlar. Filmde 5. bir boyuttan bahsediliyordu ama araştırdığımda 5 boyut olmasına rağmen adı 5 olan yok. 4. de uzayzaman diye geçiyor. Bunları anlamamız için bir bilim adamının çok detaylı bir şekilde bunları anlatan bir yazı yazması gerekir. Cooper nasıl kurtarıldı dersekde tek bildim solucan deliğinin öteki tarafına geçmiş olduğu. O geçene kadarda gene bi 30-50 sene arası süre geçiyor. Bu süre zarfında Murphy yerçekimi kanunlarını buluyor ve kendi yerçekimlerini yaratıyor. Tıpkı Star Trek'teki gemilerde ve ya Elysium filminde ki yeni dünyanın yerçekimi gibi. Sonra kendilerine bir uzay gemisi yapıp dünyadan uzaklaşıyorlar. En son Saturn un oradaydılar. Bu da demek oluyor ki solucan deliğine doğru yol alıyorlar. Brand hala solucan deliğinin öteki tarafında ve geminin gittiği yerde orası. Sanırım Cooper Brand e zamanında yetişmek için gemiden daha önce gitmeyi seçti.

AĞIR SPOILER İÇERİR. İZLEMEDİYSENİZ AÇMAYIN.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

Filmden şimdi geldim.Güzel bir film olmuş kıyaslamak istersem Nolanlar bana göre Inception'dan daha iyi bir iş çıkarmış.Bana Contact filmini feci şekilde andırdı.

İşin fizik kısmı çok derinlere girmeden yüzeysel şekilde gayet güzelce anlatılmış,fizikçi olmaya gerek yok Discovery Science'da 3-4 astrotfizik belgeseli izleyenler terimlere yabancılık çekmeyecektir.

Eleştirebileceğim tek kısım filmin gerilim kısımlarında müziğe aşırı yüklenilmiş yani birazdan bir halt olacağını bağıra bağıra(burada "bağırma" mecaz değildir,üflemeli çalgılar kulağı rahatsız edecek seviyede) söylüyor film,o olacak şeyleride aşağı yukarı tahmin edebildiğinizden heyecan kaçırıcı oldu benim için.

Puan vermek istersem 8.0 derim.İmdb'deki puanı Nolan filmi olmasından kaynaklı,filmde 9.0 üstünü hakedecek bir oyunculuk yok.Senaryo ve konu özgün olabilir ama bana göre bu bir filmin tek başına 9 puan üstü almasına yetmez.

Filmde 3D'lik pek bir sahne yoktu.3D izleyerek seyir zevkinizi bozmayın derim.

Bu filmi 3d gösteren salonlar mi var yok artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lovekrand

quote:

Orijinalden alıntı: Avrim

Filmden şimdi geldim.Güzel bir film olmuş kıyaslamak istersem Nolanlar bana göre Inception'dan daha iyi bir iş çıkarmış.Bana Contact filmini feci şekilde andırdı.

İşin fizik kısmı çok derinlere girmeden yüzeysel şekilde gayet güzelce anlatılmış,fizikçi olmaya gerek yok Discovery Science'da 3-4 astrotfizik belgeseli izleyenler terimlere yabancılık çekmeyecektir.

Eleştirebileceğim tek kısım filmin gerilim kısımlarında müziğe aşırı yüklenilmiş yani birazdan bir halt olacağını bağıra bağıra(burada "bağırma" mecaz değildir,üflemeli çalgılar kulağı rahatsız edecek seviyede) söylüyor film,o olacak şeyleride aşağı yukarı tahmin edebildiğinizden heyecan kaçırıcı oldu benim için.

Puan vermek istersem 8.0 derim.İmdb'deki puanı Nolan filmi olmasından kaynaklı,filmde 9.0 üstünü hakedecek bir oyunculuk yok.Senaryo ve konu özgün olabilir ama bana göre bu bir filmin tek başına 9 puan üstü almasına yetmez.

Filmde 3D'lik pek bir sahne yoktu.3D izleyerek seyir zevkinizi bozmayın derim.

Bu filmi 3d gösteren salonlar mi var yok artik

çaktırma

• Kesinlikle gidin diyorum baska birsey demiyorum

• Film çöp Nolan yaptı diye filmin iyi olduğunada kendinizi inandırmanız ve verceğiniz sinema bileti parasıylada aaa güzelmiş diyeceğinize eminim.
  • Filmin sonunda aglamamak icin zor tuttum kendimi. Film harika olmus harika. Yanliz boyumu asan epey konular vardi bayagi bir arastirmak lazim zaten tamda ilgimi ceken konular.

Uzay, zaman, gok bilimlerine merakliysaniz gidin. Yaninda dramda var. Muzikler zaten harika. Filme gidin arkadaslar gercekten Nolan yine yapmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: assona

Film çöp Nolan yaptı diye filmin iyi olduğunada kendinizi inandırmanız ve verceğiniz sinema bileti parasıylada aaa güzelmiş diyeceğinize eminim.

Allah akıl fikir versin

filmin hakkettiği en düşük puan 9/10
  • Nolan beklentimi boşa çıkartmadı, çok iyi bir filmdi. Kurgu, efektler, müzikler, her şeyiyle iyiydi. En az 3 Oscar bekliyorum.
    -Doctor Who izleyenler iyi bilir- timey wimey olayları hoşuma gitti.
    Eğer Nolan tarzını seviyorsanız kesinlikle izleyin.
    Şimdiden Nolan'ın yeni filmini bekliyorum.
  • filmin süresi ne arkadaşlar bende yarın gitmeyi düşünüyorumda

Edit: 169 dk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 7 Kasım 2014; 23:22:31 >
  • Koltuğa göçtüm resmen böyle bir mindfuck yok sayfalarca yazarim bir otursam. Yalniz bu film en az 2 defa izlenmeli ki onda bile %100 anlasilmayacaktir, normal bir zihnin algisindan fazla kurgu var. Inception cidden çocuk oyuncağı kalıyor yanında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın izleyecektim yorumlarla iyice merak etmeye başladım.

• film gayet iyiydi. imdb puanının yüksek olmasını ben filmde işlenilen konunun, aynı tür filmlerden çok daha iyi işlenmesine bağlıyorum.
    geçişler çok iyi olmuş ve çeşitli uzay olsun zaman olsun solucan veya kara delik gibi terimleri yüzeysel şekilde anlamlarını bildiğiniz sürece filmi anlamama sıkıntısı yaşamazsınız. sizden yüksek oranda bilgi istemiyor yani film
    filmin müzikleri ile ilgili konuşmak gerekirse sadece Hans Zimmer diyorum. Uzayın boşluğunu inanılmaz müzikler ile anlatmış resmen.
    Görsellik gayet yeterli.
    Oyunculuğu daha vasat bekliyordum ancak başroldeki arkadaş gayet iyi oynamış bence.

ve asıl bomba olarak söylemek istediklerim spoiler içerisindedir. bence filmi SON anda film yapan yegane öge bence işin renginin bu yöne kaymasıyla oldu ve şahane de oldu bence. filmin son dakikalarına kadar alakası yokken bir anda bu işe girmeleri bence filmi film yapan temel oldu. yukarıda da dediğim gibi filmin imdbde yüksek puan almasının sebebi, aynı tür filmlerde anlatılmaya çalışan ancak yıldızlararası kadar güzel anlatılamaması olmuştur. Yukarıda arkadaş contact filmine benzerliğinden bahsetmiş filmi izlerken bende aynı etkiye kapıldım taa ki son anlara kadar :)

AĞIR SPOİLER

film bir anda insanların 5. boyut ile tanışması ve onu yönetmesi zaman kırılması ve olayları değiştirmesi gibi yerlere kaydı. filmde zaman kavramı çok iyi işlendiği için boyut ile ilişkilendirmesi ve insan medeniyetinin bu boyuta ulaşabileceğini hatta yönlendirebileceğini bizlere gösterdi. bence filmi film yapan ve diğer bu tür filmlerden ayıran etken bu oldu.

inception mı yoksa yıldızlararası mı gibi bir muhabbet illaki başlayacaktır.
    ikisinin yeri bambaşka. inception bir aksiyon filmi yıldızlararası ise daha çok contact ve frekans gibi bir film olmuş ve bence gayette güzel bir film olmuş. kurgu olarak prestij olsun inception olsun yıldızlararası olsun tamamıyla aynı derinlikte kurgu sunuyor
    ancak böyle bir filmle böyle yüksek bütçe harcanması gerçekten büyük risk. film gişede başarı elde ederse ki edecektir mutlaka bu tamamen Nolan'ın sayesinde olacaktır.

son söz ise film 10/9 mutlaka eder. mutlaka imax izleyin bu film 10 yıl sonra tür bazında zamanının en iyi filmlerinden birisi olarak gösterilecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M1A2Abrams -- 7 Kasım 2014; 23:29:18 >

• Film 8.6 puanla 22. Sıraya yerleşmiş.

• ben dememiş miydim dram ağırlıklı olacak diye?.. Çok ağır ve güzel bir filmdi.. Sevgi üzerine konu almışlar herşeyi. Ağlattı 3 sahnede..

Müzikler ve işleyiş hakkında konuşmama gerek bile yok. 10/10 bir film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redzepi

quote:

Orijinalden alıntı: assona

Film çöp Nolan yaptı diye filmin iyi olduğunada kendinizi inandırmanız ve verceğiniz sinema bileti parasıylada aaa güzelmiş diyeceğinize eminim.

Allah akıl fikir versin

filmin hakkettiği en düşük puan 9/10

Recep İvedik 9/10 diyenle bu filme aynı puanı verenin gözümde bir farkı yok.
    Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez. Herkesin kültürü sosyal hayatı farklıdır.
    Ben polisiye severim sen bilim kurgu vb
    9/10 hakketti diye veya IMDB de ilk 250 ye girdi diye kimse o filmi beğenmek zorunda değildir arkadaşım.
    Veya yönetmen iyi ismi var diye o filmide kimse beğenmek zorunda değil.
    Bu filmide at gözlükleriyle izlememenizi tavsiye ediyorum.
    Akılı fikiride Allah inş. sana verir güzel arkadaşım

• Yalnız Matthew McConaughey dehşet bir performans gösterdi ki uzun süredir bu kadar iyi bir oyunculuk görmedim, resmen yaşıyor adam olayları.

Kasetleri izlerken o ağladıkça, yaşlar benim gözümden de aktı yemin ediyorum. Yarın tekrar izlemeye karar verdim filmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: souv3nir

Yalnız Matthew McConaughey dehşet bir performans gösterdi ki uzun süredir bu kadar iyi bir oyunculuk görmedim, resmen yaşıyor adam olayları.

Kasetleri izlerken o ağladıkça, yaşlar benim gözümden de aktı yemin ediyorum. Yarın tekrar izlemeye karar verdim filmi.

true detective deki performansıda müthişti.
  • Film mükemmele yakındı. Nolan' ın en iyi filmi olduğunu düşünüyorum. Inception bile bu filmin
    son 40-45 dksında olacak olaylar
    karşısında diz çöker. Çok net söylüyorum. Kubrick'in efsanevi başyapıtı 1968 yılında çekilmiş ve üzerine çıkılamamıştı. Bu film ona yaklaşıyor benim gözümde ama çıkabiliyor mu hayır. ( Orada dur evlat ) Her neyse filmde Contact, 2001:ASO, Moon gibi bir çok filme gönderme vardı. 9.2 puanı hakediyor gözümde ama elbette o puan 8.7 lere düşecektir. Inception'dan yukarıda kalmasını ise isterim. Çünkü daha ''büyük'' bir film.

Müzikler şahane her zamanki gibi. Hans Zimmer tarzında değişikliğe gitmiş. Kendisi The Dark Knight'ın müziklerini yaparken kaos sesi elde edebilmek için random olarak tahtalara demirlere çanak çömleğe vurduklarını söylüyordu. Bu filmde daha space vari psychedelic hedelere dalmış. Atmosfere ve gerilime sonuna kadar uyan bir yapısı var. Öyle '' Time '' gibi bir başyapıt yok elbet. Ama filme ve sahnelere o kadar uyuyor ki hani bu kadar olur.

Kip Thorne'un senaryoda etkili olduğu fiziksel tutarlılıktan o kadar belli ki. Mühendislik okuyanlar bilir fizik derslerinde aklımızın ucundan hep geçen şeyler scriptte yer almakta. Ve onları görsel olarak görebilmek.. Sinema sanatı budur. Bu yüzden seviyoruz.

Ek olarak spoiler içerik kullanmayacağım filmin çok net mesajları vardı, insanlık ve yapabilecekleri üzerine. Bunu sevgi temeli üzerine kuruyor. Dramı ağlatabilecek sci- fi' ı ve twistleriyle oha dedirtebilecek yapıda bir film.

Gerçekten çıktıktan sonra vay canına dedim. Vay canına..

• Film bide 160 dakika hacılar verdiğiniz paraya değicek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.