Şimdi Ara

İntihar etmek istiyorum nasıl geçer bu istek.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 15 yaşında intihar etmek istemek normalmi sizce?bir kere denedim ama kurtardılar ama daha hala intihar etmek istiyorum.Sırf intihar etmek istemeyim diye bana herşeyin en iyisisini alıyorşar ama yetmiyor işte.

• Ya bu terapi/psikolojik destek işini parayla yapan insanlar var. Onlara git derdine çare bulsunlar. Paran yoksa arkadaş bul ona anlat. Bu forum iyice ağlama duvarına döndü zira böyle başlıkları çok fazla görmeye başladım. Tamam konu dışı. Ama o kadar çok ki adını bari Psikolojik Sorunlar koyalım.
    Burda tanımadığın insanlardan hiçbir destek alamazsın kardeşim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En iyisini alıyorlar ve halen intihar mı istiyorsun ? Ulan o yaşta her istediğimi alsaladi var ya off neler neler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NurullahHormanci -- 28 Eylül 2020; 4:16:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İbadete başla ve milyonlarca hasta ve engelliyi düşünüp Allah'a şükret

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden istiyorsun

• Psikiyatrik destek almalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B7449ED76

Psikiyatrik destek almalısın
    Bi faydası yok hocam, tabi kişiden kişiye değişir, 13-14 yaşından beri psikiyatrik hastayım (Not: Şuan yaş 21) bulunduğum ilde görünmediğim psikolog ve psikiyatrist kalmadı nerdeyse, her yatağa girdiğimde sabah gözümü açmamayı umut ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizin için sorun değilse teşhisiniz nedir acaba?
    Ben de çok gittim ve terapilerden verim aldım açıkçası.en azından karşıdaki insan seni anlayabiliyor biraz olsun o bile iyi geliyor.

• intihar eğilimi iki şekilde gerçekleşebilir:

1- bu gruptaki kişiler, nöral (sinir hücrelerinden kaynaklanan) rahatsızlık yaşamıyor olmalarına rağmen, hayatında çok kötü bir duruma düşerlerse ve gelecek adına ümitsizliğe kapılırlarsa, bir seçenek olarak ihtiharı düşünebiliyolar.
    2- bu gruptaki kişiler intiharı bir seçenek olarak göze almazlar, tam tersine, kendileri de anlam veremedikleri bir şekilde durup dururken kuvvetli bir intihar etme isteğine kapılırlar. bu kişiler hayatlarında çok kötü bir duruma düşmüş olmak zorunda değillerdir, hatta gelecek adına ümitsiz falan da değillerdir. ancak, nöral bir hastalıktan kaynaklanan kuvvettli intihar istekleri yaşarlar.

dikkat!
    yukarıda verdiğim ilk gruptaki kişiler intihar etmeyi istemezler, sadece başka seçenek kalmadığı için "son çare" olarak inhitarı göze alma durumuna gelirler.
    ikinci gruptakiler ise, durup dururken kuvvetli bir intihar etme eğilimi (isteği) ile karşı karşıya kalırlar. hayatları normal devam ederken bile bunu yaşarlar. kendileri de anlam veremezler aslında.

bu tamamen bir hastalıktır işte. grip olmak gibi, sinüzit olmak gibi, bu da bir hastalıktır. ve, doktora gitmek gerekir. bu durumdaki kişiler genellikle nöral seviyede hastalığa sahip olduklarından dolayı, büyük ihtimalle psikolojik destek etki etmeyecektir, doğrudan psikiyatrik müdahale gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 29 Eylül 2020; 9:19:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-091269FB4

Sizin için sorun değilse teşhisiniz nedir acaba?
    Ben de çok gittim ve terapilerden verim aldım açıkçası.en azından karşıdaki insan seni anlayabiliyor biraz olsun o bile iyi geliyor.
    "Anti-Sosyal Kişilik Bozukluğu" teşhisim bu ve terapilerden hiç verim alamadım.

• instagram da facebook'ta herkes çok iyi hayat yaşıyor gibi görünüyor. Sizde bu yapmacık-sahte hayatlara bakıp bunalıma giriyorsunuz.
  • Siz öyle olduğunuzu kabul ediyor musunuz peki yani farkında mısınız?

• quote:

Siz öyle olduğunuzu kabul ediyor musunuz peki yani farkında mısınız?
    Kendi hastalığını kabul etmeyen birtek şizofrenlerdir hocam, benimki o kadar ağır bir hastalık değil naptınız

• Çoğu insan farkında olmuyor maalesef.bir şeylerin yanlış olduğunu fark edip doktora gitmek bile baya büyük adım.geçmiş olsun :(

• quote:

Çoğu insan farkında olmuyor maalesef.bir şeylerin yanlış olduğunu fark edip doktora gitmek bile baya büyük adım.geçmiş olsun :(
    İlk ben farketmedim, ailem farketmişti 13- 14 yaşlarındayken bilgisayar oyunu oynamaktan gerçek ile sanalı ayırt edemez olmuştum, en son 20 yaşındada bu teşhis kondu işte.

• Bi olay falan oldu da aileniz öyle mi fark etti?

• quote:

Bi olay falan oldu da aileniz öyle mi fark etti?
    Şu GTA diye bir oyun vardı, çocukken oynadığımız bilir misin bilmem? Aileme "Sokağa çıktığımda herşeyi sanki bir oyun gibi algılıyorum dedim." , ondan sonra Psikiyatrik tedavi maceram başladı ve şuan yaş 21 hala devam ediyor.

• quote:

Bi olay falan oldu da aileniz öyle mi fark etti?
    Camın önünde tam atılıyordum ve babam yakalayınca çekti içeri bir dövdü bir.En az 20 tane psikoloğa gittim teşhis bile koyamadılar.

• Biliyorum.yani olaylar yaşadınuz mı onu soruyorum.mesela antisosyal birisi bir başkasına çok rahat zarar verebilir bu tarz bir şey oldu mu? Açıkçası konuşmanız falan bana öyle bi insan iZlenimi vermediniz.

• Hamza Ensar Sağlam kullanıcısına yanıt
    Ergenlikte düşük benlik çok sık görülebilen bir şey :( psikiyatriste gitmenizi öneririm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.