Şimdi Ara

iPhone 2G, 2.0 firmware 'JAILBREAK&UNLOCK' WinSCP ile yedekleme. Resimli Anlatım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
10.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT: bu konuyu açma ihtiyacı hissettim çünkü genel olarak konular karmakarışık ve düzensiz bi hal almaya başladı, saygılar...

İPHONE 2G JAILBREAK&UNLOCK REHBERİ, RESİMLİ ANLATIM...

KESİNLİKLE TELEFONUNUZUN YEDEĞİNİ ALMAYI ASLA UNUTMAYIN... (Fotoğraflar, notlar, takvim, sms, rehber vb...)

1) Öncelikle elimizde olacak yazılımları bir klasör açarak tek bir yerde toplayalım...

2) Gerekli yazılımlar: İTUNES 7.7, winpwn, Ziphone, firmware 2.0

3) Öncelikle İtunes 7.7 versiyonunu linkten indirip yükleyelim...

4) Daha sonra firmware 2.0 indirip klasörümüze koyalım (2G)

5) Ardından Ziphone ve winpwn yi yükleyelim....

6) İlk olarak telefonumuzu winpwn programı yardımıyla hazır hale getirmemiz lazım, bunun için programı açtıktan sonra telefonumuzu USB kablosuyla bağlıyoruz, program telefonu görecektir... Daha sonra herhangi bir firmware seçip (browse .ipsw butonuna tıklıyarak) firmware i programa tanıtıyoruz... "iPwner" seçeneğinin aktif hale geldiğini göreceksiniz.

7) "iPwner" seçeneğine tıkladıktan sonra telefonunuzun "recovery mode" moduna girmesi lazım işte Ziphone da bu noktada devreye giriyor, eğer telefon giremezse ziphone yardımıyla telefonunuzu recovery mode a alıyoruz...

iPhone 2G, 2.0 firmware 'JAILBREAK&UNLOCK' WinSCP ile yedekleme. Resimli Anlatım...

8) Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra, (your phone is pwned) uyarısı alıcaksınz, bu uyarıya tamam deyip geçin ve winpwn yi kapatabilrsiniz...

9) İtunes 7.7 yi açalım ve telefonumuzu takalım, telefonu itunes recovery mode da görecektir, "shift+restore" tuşuna basalım ve indirdiğimiz 2.0 firmware i tanıtalım, yükleme başlayacaktır..

10) Yükleme işlemi bittikten sonra telefon "bootneuter" programıyla açılacaktır, ayarlara dokunmayın, kendi halletsin ve flashlasın, daha sonra telefon tekrar açılacak ve firmware 2.0 yuklenmiş olarak telefon sorunsuz bir şekilde açılacaktır...

Hayırlı Olsun

LİNKLER:

winpwn ----->>>http://****.com/files/112860334/winpwn_0.99.2.19.zip.html ( (**** ---> ra-pid-share) aralarda " - " yok... )

____ "ahmetcantasci kardeşime link için teşekkürler"

------------------------------------------------------------------------------------

İtunes 7.7 ----->>>http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iTunes7/Win/061-5115.2008080710.vgt5R/iTunesSetup.exe

------------------------------------------------------------------------------------

Ziphone ----->>>http://files.ziphone.org/ZiPhoneWin-3.0.exe

FİRMWARE 2.0 for (2G) ----->>>

http://rapidshare.com/files/131366197/iPhone1_1_2.0_5A347_Custom_Restore.part5.rar.html
    http://rapidshare.com/files/131336916/iPhone1_1_2.0_5A347_Custom_Restore.part4.rar.html
    http://rapidshare.com/files/131330029/iPhone1_1_2.0_5A347_Custom_Restore.part3.rar.html
    http://rapidshare.com/files/131323266/iPhone1_1_2.0_5A347_Custom_Restore.part2.rar.html
    http://rapidshare.com/files/131316610/iPhone1_1_2.0_5A347_Custom_Restore.part1.rar.html

( (**** ---> ra-pid-share) aralarda " - " yok... )

____"mcff kardeşime link için teşekkürler"

WİNSCP İLE TELEFONUN YEDEĞİNİ ALMAK

Not: openssh yüklü olmalıdır...

1) Telefonumuzdan ayarlara girip wi-fi bağlantımızı açıyoruz, bağlandıktan sonra seçil olan bağlantı isminin yanındaki oka tıklayıp ip adresimizi öğreniyoruz.

2) İp adresini öğrendikten sonra resimde gösterilen yere adresi giriyorus. standart olarak "username: root, password: alpine" olarak ayarlıdır.

3) Resimdede görüldüğü gibi --> sırasıyla; private/var/mobile/Library sekmelerini izliyoruz. Resimleri ise private/var/mobile/media/DCIM yolunu izleyerek kopyalıyoruz...

4) Işaretlediğim dosyaları ctrl tuşuna basılı tutarak seçiyoruz.

5) Sol tarafta sabit diskimize açtığımız herhangi bir klasoru buluyoruz ve işaretli dosyları sürüklüyoruz...

Not: Auto-Lock 2-3 minutes e ayarlayın... Telefon stand-by da olmasın.

Winscp ----->>>http://rapid-share.com/files/131917032/winscp404setup.exe

NOT: ELİMDEN GELDİĞİNCE KENDİ YAPTIĞIM ŞEKİLDE ANLATMAYA ÇALIŞTIM, HATALARIM VEYA KUSURLARIM OLDUYSA HOŞGÖRÜN....

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctokay -- 23 Temmuz 2008; 21:49:57 >

• Selam winpwn ve FİRMWARE 2.0 rar dosya linklerinden dosya alamıyorum yarımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Derz

Selam winpwn ve FİRMWARE 2.0 rar dosya linklerinden dosya alamıyorum yarımcı olabilirmisiniz

*** ile gözüken yerleri rapid-share, "arada (-) yok" yaptınızmı?
  • vayy süper, teşekkürler eline sağlık. bende uzun zamandır bunu bekliyordum. Haftasonu 2.0 yapacağım, sorunları ve yorumları buraya yazarım.
  • 10. adımda bootneuter ayarlarına dokunmayın derken telefonumuzun bootloader ına göre seçmemiz gerekimiyor mu ? bende daha önce ziphone ile kırmıştım bootloader ım 3.9 idi bu işlemdede bootneuter de 3.9 seçtim ve sorunsuz 2.0 kullanıyorum şu an ben mi yanlış yaptım acaba ? 4.6 seçsek telefonu 4,6 mı yapacaktı ?
  • merhaba
    bootneuter ile ilgili ne yapılması gerektiğine dair bilgi yok. bootneuter programı ile ne yapmak gerekiyor? işlemlere başlamadan önce mi yüklenecek? bazı yerlerde 3.9'dan 4.6'ya yükseltin denmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnk -- 23 Temmuz 2008; 13:33:10 >
  • Verdiğim linkteteki bootneuter ilk açıldığında direk 4.6 yapıyor ben hiç dokunmamıştım daha dogrusu bi yer gitmiştim 2 dk snra geldiğimde bootneuter kendi kendine başlamıştı yapmaya ve yanlış hatırlamıyorsam 4.6 seçiliydi arkadaşım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,
    Ben dün gece Macintosh ortamında Pwnage 2.0.1 ile 2.0'a upgrade yapıp unlock ve activate ettim.. Sorunsuz çalışıyor. Yalnız bir şey eklemek istiyorum pwnage tool standart orjinal 2.0 firmware'inden sizin iphone' nunuza göre bir custom firmware yaratıyor. Yüklemeniz gereken o firmware. Tüm custom firmware'ler aynı mıdır bilmiyorum. Ama arkadaşlara bu operasyonu güvenli olması açısından (en azından pwnage windows için çıkana kadar) MAC ortamında yapmalarını öneririm..
    Bu arada Exchange push mail desteği sorunsuz çalışıyor. Kurumsal kullanımlarda sanıyorum artık blackberry'in papucu dama atılacak.

OZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: OZCET

Yalnız bir şey eklemek istiyorum pwnage tool standart orjinal 2.0 firmware'inden sizin iphone' nunuza göre bir custom firmware yaratıyor. Yüklemeniz gereken o firmware. Tüm custom firmware'ler aynı mıdır bilmiyorum. Ama arkadaşlara bu operasyonu güvenli olması açısından (en azından pwnage windows için çıkana kadar) MAC ortamında yapmalarını öneririm..

windows ortamında daha henüz winpwn 2.0 olmadığı için linkteki custom firmware i kullanmak zorundayız. bu firmware zaten MAC ortamında yapılmış ama takdir edersiniz ki hepimizde mac yok, oyuzden de kişisel olarak yapamıyoruz, ama ilerde windows için de cıkarsa herkes kendi firmware ini yapar.

Bu olayın mantığı windowsta yapılamadığı için mac de yapılan custom firmware i windows ortamında iphone a aktarmak zaten winpwn yi sadec hazır hale getirmek için kullanıyoruz, saygılar

• güzel olmuş gerçekten bu imei oluyına çözüm yokmu acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: es83tr

güzel olmuş gerçekten bu imei oluyına çözüm yokmu acaba..

kendi cihazımda uyguladım, imei numaram gerçek ve kayıtlı olduğu için hiç sorun çıkarmadı, bence sizde kaydettirmeyi deneyin, legal olarak kullanmak daha rahat
  • Ben sanırım daha ilk başında takıldım. Winpwn programına 2.0 ın firmware i gösteriorum ama yüklemio :( Acaba eski firmware mi göstermek lazım???
  • Merhaba,

Bu konuyu dahada açarsanız sevınırım.

1- bu firmware anlatımı win mi mac mi?
    2- winpwn daha olayın başında çakıyor ındırdıgımız ipsw dosyasını tanıtmaya calısıyoruz tanımıyor? burada ınce nokta nedır neyı tanıtıcaz ılk olarak bu belırtılmemıs.
    3- telefon kapalı olması gerekırmı ıcınde sımkartımız durabılırmı? acil cevaplarsanız sevınırım.

ıyı calısmalar...
  • Selam
    Telefonumuzun yedeğini İtunes 7.7 ilemi alacağız? ayrıca winpwn ve firmware rara dosyalarını indirmeme rağmen bu dosyaların eksik yada hatalı olduğunu söylüyor. bu dosyalar ile nasıl işlem yapacağımı kısaca belirtmeniz mümkün mü acaba
    şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mmmpower

Merhaba,

Bu konuyu dahada açarsanız sevınırım.

1- bu firmware anlatımı win mi mac mi?
    2- winpwn daha olayın başında çakıyor ındırdıgımız ipsw dosyasını tanıtmaya calısıyoruz tanımıyor? burada ınce nokta nedır neyı tanıtıcaz ılk olarak bu belırtılmemıs.
    3- telefon kapalı olması gerekırmı ıcınde sımkartımız durabılırmı? acil cevaplarsanız sevınırım.

ıyı calısmalar...

1)win anlatımı... (mac anlatımı burada --->http://resim.donanimhaber.com/m_24919044/tm.htm)
    2)indirdiğiniz .ipsw dosyası yerine 1.1.4 varsa onu browse .ipsw den seçin, dah sonra sadece iPwner tuşuna basın işlemleri tamamlayın ve winpwn yi kapatın.. (winpwn nin amaci windows ortamında ipsw yaratmaktır fakat şu an için windows ortamında 2.0 yaratamıyors sadec yaratılmış 2.0 yukleyebilmek için tel. i hazır hale getiriyoruz...
    3)telefon açık olucak ve simkart durabilir

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

quote:

Orjinalden alıntı:Dukastargate

Ben sanırım daha ilk başında takıldım. Winpwn programına 2.0 ın firmware i gösteriorum ama yüklemio :( Acaba eski firmware mi göstermek lazım???

indirdiğiniz .ipsw dosyası yerine 1.1.4 varsa onu browse .ipsw den seçin, dah sonra sadece iPwner tuşuna basın işlemleri tamamlayın ve winpwn yi kapatın..

Saygılar..

• sorulara biraz da ben ekleyim,
    cihazı 114 e restore etmeden unlock vaziyette winpwned yapılabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Derz

Selam
    Telefonumuzun yedeğini İtunes 7.7 ilemi alacağız? ayrıca winpwn ve firmware rara dosyalarını indirmeme rağmen bu dosyaların eksik yada hatalı olduğunu söylüyor. bu dosyalar ile nasıl işlem yapacağımı kısaca belirtmeniz mümkün mü acaba
    şimdiden teşekkürler

evet itunes ile alıcaksınız, eğer kullanmayı bilyorsanız winscp ile wi-fi dan bağlanıp manuel olarakda alabilirsiniz...

rapidshare den indiği için tek tek indirmeniz gerekir, eğer farklı kaydet diye deniyorsanız dosya eksik iner, daha dogrusu inmez, dosyalar çalışıyor ben bizzat denedim..

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: grcim

sorulara biraz da ben ekleyim,
    cihazı 114 e restore etmeden unlock vaziyette winpwned yapılabilir mi?

cihaz eger 2.0 değilse zaten 1.1.3 ya da 1.1.4 haliyle herhangi bir firmware ile ipwner yapılıp direk itunes 7.7 den 2.0 yuklenicek..
  • Mümkünse bana 1.1.4 dosyasını yollarmısınız? Çünkü sizin açıklamalardan sonra itunes u açtım direk 2.0 dosyasını gösterip restore et dedim. Fakat itunes bana 1601 gibi bir hata verdi ve şimdi telefon sadece dfu modunda kaldı. :(
  • ipwner yaptınzmı, ayrıca benim verdiğim 2.0 firmware mi?

1.1.4 ---->>http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/iphone/061-4313.20080226.sw39i/iphone1,1_1.1.4_4a102_restore.ipsw
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.