Şimdi Ara

iPhone 4S'in Pil Sorunu Test Edildi Ve Sonuç;

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
14.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Apple'ın bir türlü çözemediği iPhone 4S'in pil sorununun altından bakın ne çıktı...

iPhone 4S'de güncellemelere rağmen henüz çözülemeyen pil sorunu, yazılımsal bir sorun mu, yoksa bazı iPhone 4S'lerin donanımsal sorunu mu var? ZDNet'in testi bu sorunun cevabını veriyor.

ZDNet, biri pilin çabuk tükenmesi sorununa sahip, biri ise pil sorununa sahip olmayan iki cebi bir araya getirerek sınamış. İki cep de iOS 5.0.1 çalıştırıyormuş ve AT&T üzerindeymiş. Bu durumda iki cebin de pili aynı şekilde tüketmesi gerekiyor, peki niye biri daha hızlı tüketiyor?

Testi yapan geliştirici, bunun donanımsal bir sorun olup olmadığını anlamak için telefonları yedekleyip fabrika ayarlarına döndürmüş. Ardından yedekleri telefonların yerini değiştirerek geri yüklemiş. Bunun üzerine pil sorunu olmayan cebte pil sorunları baş göstermeye başlamış, sorunlu cebin ise sorunları ortadan kalkmış.

Bu testin sonuçlarına göre pil sorununun, donanımsal bir sorun olmadığı ortaya çıkıyor. Yani Apple'ın bu sorunu yazılımsal onarması mümkün.
    Kaynak:veteknoloji.com

alıntı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gltkn43 -- 24 Kasım 2011; 17:53:27 >

• Bu haberi duyduğuma sevindim :D Teşekkürler
  • bu tür sorunların bir şekilde düzeltilmesi lazım .yazılım çalişmaları başlamış bu arada.ne zaman biter,biter mi meçhul:D
  • Komedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: realcem

Komedi

• http://forum.donanimhaber.com/m_54925699/tm.htm

arkadaşın dediği olayla örtüşüyor :D
  • Yahu yazdım ya daha ilk çıktığı gün yazılımsal diye,illa bir site yazacak illa arka sayfaya konu düşmeyecek ilk sayfada olacak.Ne diyeyim artık diyecek bir şey yok,bugün akşam 5.0.2b1 çıkış zamanını yazacaktım ama yazmayacam,bu siteler biliyordur yazsınlar bakalım

Yurdum insanı hala yabancı kaynağa bel bağlamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

Yahu yazdım ya daha ilk çıktığı gün yazılımsal diye,illa bir site yazacak illa arka sayfaya konu düşmeyecek ilk sayfada olacak.Ne diyeyim artık diyecek bir şey yok,bugün akşam 5.0.2b1 çıkış zamanını yazacaktım ama yazmayacam,bu siteler biliyordur yazsınlar bakalım

Yurdum insanı hala yabancı kaynağa bel bağlamış

Ne zaman çıkcak ?

• telefonda cift cekirdekli islemci bulundugu halde cift cekirdek desteklemeyen bir mobil isletim sistemiyle gelen telefonlardan daha komik olmasa gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycna

telefonda cift cekirdekli islemci bulundugu halde cift cekirdek desteklemeyen bir mobil isletim sistemiyle gelen telefonlardan daha komik olmasa gerek...

guzel bir gonderme
  • apple yazılım ile pil sorununu ortadan kaldıran ilk şirket olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycna

telefonda cift cekirdekli islemci bulundugu halde cift cekirdek desteklemeyen bir mobil isletim sistemiyle gelen telefonlardan daha komik olmasa gerek...

Bir yerde daha yazdım ama bit babayiğit bana hala yanıt veremedi.Arkadaşım bunun olmadığının beyanını bana yaparmısınız lütfen.Ama yazarken garip garip sitelerden linkler filan vermeyin,sadece şunu debug ettim ve tek çekirdek çalışıyor diye bana bir detay verirmisiniz lütfen.
  • Pil sorunu zaten sadece 4s lerde yok. ios 5 ile 4 ve 3gs tede bu sorun basladi. Sarjim kullanimda 5 saat gidiyor. Rezil bir sonuc su an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Pil sorunu zaten sadece 4s lerde yok. ios 5 ile 4 ve 3gs tede bu sorun basladi. Sarjim kullanimda 5 saat gidiyor. Rezil bir sonuc su an.

hocam sen kaç saat gitmesini bekliyorsun ?
  • iOS 5.0 kullanan iPhone 4S cihazımı Çarşamba günü sabah 09:00 gibi şarjdan aldım (%100 dolu olarak) şu anda günlerden Cuma ve saat 12:42.. Kalan pil %16.. Telefondaki kullanım bilgisi şu şekilde;

TELEFON > iPhone 4S 16 GB (İngiltere)
    KULLANIM > 4 Saat, 38 Dakika
    BEKLEME > 2 Gün, 4 Saat
    KALAN PİL > %16

Daha önce hiç evden telefonumu 2 gün şarj etmeden çıkmamıştım, sabah korktum ama sanırım zorlamazsam akşam eve gidene kadar dayanacak..

(Bu arada cihazım daha yeni ve 2. kez şarj oldu)

Okuduğum bir yerde;

AYARLAR>KONUM SERVİSLERİ>SİSTEM SERVİSLERİ>SAAT DİLİMİ AYARLANIYOR özelliğinin kapatılması ile ilgili bir şeyler yazıyordu, onu uyguladım. Bu değerleri ona istinaden mi alabildim bilemiyorum.. İsterseniz deneyebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: prooge

quote:

Pil sorunu zaten sadece 4s lerde yok. ios 5 ile 4 ve 3gs tede bu sorun basladi. Sarjim kullanimda 5 saat gidiyor. Rezil bir sonuc su an.

7 saat gitmesini bekliyorum. Telefonu %100 şarj edecem ondan sonra daha günü tamamlayamadan şarjı bitecek. Yok öyle
  • quote:

katiliyorum eskiden 9 saat kullanimi gormuslugum vardi benim su anda 5 saati goremiyorum
  • quote:

quote:

quote:

7 saat gitmesini bekliyorum. Telefonu %100 şarj edecem ondan sonra daha günü tamamlayamadan şarjı bitecek. Yok öyle

hocam o zaman bataryadanda bir problem var diyeceğim yada sağlıklı bakmadın bataryana çünkü benim bir gün çok rahat yetiyor. herşey kapalı deme parlaklık %75'te mail anlık bildirimler konum servisleri 3g full açık..

günü mü rahatlıkla çıkartabiliyorum yani apple'nin bir suçu yok bu durumda..

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam o zaman bataryadanda bir problem var diyeceğim yada sağlıklı bakmadın bataryana çünkü benim bir gün çok rahat yetiyor. herşey kapalı deme parlaklık %75'te mail anlık bildirimler konum servisleri 3g full açık..

Hayır bataryada problem yok çünkü bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim. Forumda bile onlarca insan var benle aynı sorunu yaşayan.

3g açık. Wi-fi kullanıyorum. Parlaklık %50-60. Konum servisleri açık. Arkaplanda açık uygulama bırakmıyorum.

Bekleme süresi çok yüksek aslında. 2 saat kullansam sadece 2 gün bekleme modunda gider şarjı. Ama ben gün içinde çok kurcalıyorum telefonu. 4-5 saatte yetmiyor haliyle. Yukardada arkadaşın dediği gibi eskiden 9 saati görüyormuş. Şimdi 9 saat kullansam öpüp başıma koyarım telefonu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır bataryada problem yok çünkü bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim. Forumda bile onlarca insan var benle aynı sorunu yaşayan.

3g açık. Wi-fi kullanıyorum. Parlaklık %50-60. Konum servisleri açık. Arkaplanda açık uygulama bırakmıyorum.

Bekleme süresi çok yüksek aslında. 2 saat kullansam sadece 2 gün bekleme modunda gider şarjı. Ama ben gün içinde çok kurcalıyorum telefonu. 4-5 saatte yetmiyor haliyle. Yukardada arkadaşın dediği gibi eskiden 9 saati görüyormuş. Şimdi 9 saat kullansam öpüp başıma koyarım telefonu.

evet hocam eskiden iOS4 te 9 saati rahat görüyordu çünki o zaman bildirimleri kapatabiliyorduk tamamen. ama şimdi öle bir seçenğimiz yok bildirimler hep açık e buda haliyle daha az performans verdirtiyor pile. evet 3g açık olduğunda telefon devamlı internete bağlı kaldığı için daha az şarjı gidiyor malum 3g pili emiyor.

ama tüm bunlara rağmen bana 1 güb yetiyor e buda bana yeter

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.