Şimdi Ara

Iphone 6 plus'mi samsung note 4 'mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bu sorulari cevaplicak tecrubeli arkadaslar varsa
    Yaklaşık 4 yıldır iPhone kullanıcısı olarak bazı nedenlerden dolayı artık androide geçemeye karar verdim...ve 1 aydır araştırma yapıyorum, okuyorum, gidip telefonları inceliyorum ama
    ancak ne alacağıma karar veremedim;G3 3GB mı Note-4.iphone 6 plusmi ? Açıkçası Note almak istiyorum ama bazı nedenlerden bir türlü karar veremiyorum. Kararsızlığımı gidermek için forum sitelerine girdim, yüzlerce sayfa yazı var, çoğunda konu dağılmış, farklı şeylerden bahsetmiş... Iki telefona da hakim olan arkadaşlar vakit ayırıp cevap verebilirlerse çok memnun olurum..
    1. Telefonun boyutları gerçekten taşıma da bir sıkıntı mıdır?
    2. S-pen gerçekten ne kadar kullanışlı? Kime sorsam yılda en fazla 4-5 kere kullandım diyor!
    3. Ülkeden ülkeye üretimlerde bir takım farklılıklar olabiliyor. Eğer imkan varsa TR mi tavsiye edersiniz yoksa Avrupa veya ABD veya Asya sürümünü?
    4. SAR değeri standartların üzerinde mi? (Çoğu kişi belki takmıyor ama inanın önemli bi mesele)
    5. Çekme sorunu var mı ya da sık karşılaşılan bir durum mudur?
    6. Banka işlemleri için güvenliği iPhone gibi midir? Yani android te banka vb işlemler için bir daha düşün diyenler var!
    7. Ajanda, not alma, randevu vb işlemlerde kalem gerçekten büyük avantaj mıdır yoksa kullanılınca rahat ama olmasa da olur mu?
    8. Batarya suresi dahami iyi ?

Zamanını ayırıp, tecrübelerini, bilgi birikimlerini paylaşarak bu sorulara net cevap veren arkadaşlara şimdiden kendi adıma ve eğer faydası olursa faydalanan tüm arkadaşlar adına sonsuz teşekkürler...

Bu mesaj alintidir.

TEKNOKAPTAN AMERIKADAKI GOZUNUZ,KULAGINIZ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Androide geçmeye karar verdim diyorsun çok eminsin ama hala plus mı note 4 mu diyorsun yani hala kararsızsın. Bence sonradan pişman olacağın bir şey yapma. Bazı sebeplerden dolayı androide geçmek istersin ama sonra tövbe edip iosa geri dönmek için daha fazla sebebin olur benden söylemesi. Ama tabi senin kararın.

• 1-iPhone kullandığın için sana büyük geliyor çihaz boyutu veya boyutları.. Açıkcası benim için kullanışlıydı Note serisinin tamamını kullandım en son Note 3 Kullandı sattım ilk defa iOS kullandım Gittim iPhone 6 Pluıs aldım keşke daha önce geçseydim diyorum...

2-S-Pen için kendin vermişsin aslında cevabı; her gün her dakika o kalemi yuvadan çıkartık dur şunuda yapayım dur buda vardı bunuda yapayım demiyosun. Taş çatlasa dediğin kadar kullanıyosun...

3-Misal 9000 ve 9005 modelleri vardı note 3 ün işlemci farkları vs vardı tr ye 9000 alt segment verildi 9005 malesef daha sonra el altından vs giriş yapıldı ve yaygınlaştı piyasaya bak geneli 9000 dir... İllaki farklar var o konuda ...

4-Çekme konusunda herhangi bir sorun yaşamadım note serisinde 4 ne alemdedir bilemem 4 de iyidir o çekme konusunda emin olabilirsin..

5-Ben banka işlemlerimi; havale, hesaplar arası transfer veya netten alışveriş vs her şekilde kullandım bir sıkıntısını görmedim görenler varsada yükledikleri uygulamalar virüslü veya sıkıntılı ise illaki sorunlar olmuştur o konuda bişey diyemem..

6-Ajandanda konusunda Çok yoğunmusun ? vazgeçilmez şekilde kağıtlara not almayı randevularını yazmıyo illa telime yazarım ona göre hareket ederim dersen uygun olabilir cihaz senin için, fakat malum bizim Türkler bu tarz şeyleri pek kullanmaz misal bendeki cihaz veya ürün en iyisi olsun çok fonksyonel bir ürün olsun ama olsun arada da olsa kullanırım yada hiiç kullanmasamda olur der... Önce kendini bi sorgula bu konuda ondan sonra ihtiyaçlarını sırala karar ver...

7-Note 3 de batarya konusunda ki note 3 demeyelim genelleştirelim şarj olurken bataryanın ısınma problemi çok olur, full şarj ile de taş çatlasa uygulamara gir oyun oyna nette gezin vs 1 1,5 gün anca çıkartırsın..

8-Son olarak sana şahsi söylemlerim olarak, cihazı aldım geçtiğimiz sene 4 veya 5 kasım 2013 de; cihazı 1 hafta önce sattım alış fiyatım 2300 tl satış ne kadar dersen 1200 TL... Fiyat farkı bu yönde android cihazlarda ki samsung da bile bu şekilde.. Şimdi her sene senesi dolmadan yeni cihazlar çıkartan bu firma benim 1100 TL lik farkımı hadi kullanım ve eskitmeyide göz önünde bulundursa 800 900 tl mi neden vermez ? Önce cihaz hak ettiğin performansı vermiyor .. Nasıl yani dersen Note 3 cihazını baz alalım cihazı aldık kullanıyoruz sıkıntı problem yok eee bu 1 seneye ulaşana kadar cihaz şişiyo arkadaşım.. cihaz da takılmalar kasmalar ve donmalar ne bileyim rapor yolla yok efendim uygulamadayken yada oyundayken atmalar vs tarzında problemler yaşatıyor eeee nerde kardeşim senin 2300 tl lik hakkını verirken alacağımız performans ? ........ Ses yok ... kısacası canıma tak etti ilk defa iOS kullandım ve dedimki " KEŞKE DAHA ÖNCE GEÇSEYDİM iOS ' a " benden sana uzunca bir süre samsung yda android cihaz kullanıcısı olarak geçmeni tavsiye etmem. arka planda çalışan uygulama çok sana sormadan kurulan uygulamalarda fazlasıyla mevcut kafasına göre arka plana atılan kurulan uygulama ekleri vs... Ben şu anda iPhone 6 Plus kullanıyorum çoook memnunum ve öyle iPhone sevdalısıda değilim yukarda yazdığım gibi ilk defa kullandım ve emin ol ki Apple ürünlerini kullanmaya başlayacam artık gerisi hikaye gibi geliyor bana... Kbakma uzuuunca bir yazı dizisi oldu okursanda inşallah temennim bunlar bir fikir olarak aklında yer alır ve uygulama kısmında da kalbini aklını kullanırsın İYİ GÜNLER / GECELER :)

• bak son olarak bi konuma cevap yazan bi üyemiz var adı MAKARONCU gayet iyi şekilde o da özetlemiş okumanı isterim;

4 senedir sıkı android kullanıcısıudım galaxy s ve s3 2şer sene kullandım şu an iphone 6 ya geçtim

Hocam android de ram şişmesi oluyor arada res atmak istiyor
    Custom rom root işlerine girmeden duramazsın o hız çok güzel oluyor ama en fazla bir ayda formatlaman(wipe) gerekir çok fazla hata oluşuyor
    Şarj düzenli gitmiyor yani tahmin edemiyorsun kafasına göre içiyor şarjı
    Telefona kurduğun her program telefonda kirlilik yapıyor her yere gereksiz dosya oluşturuyor kafasına göre arka planda çalışabiliyor
    Uygulamalar tam performans çalışmıyor ve en popüler uygulamalarda bile android cihazlarda sorun çıkabiliyor(snapchat facebook twitter bile)
    Android lerde uygulama grafikleri hep daha kalitesiz

İphone evet kısıtlı fakat telefonda sizi herhangi bi süpriz beklemiyo kafam rahat kullanıyorum 3-5 eksiklik te tolere edilebilir bu yüzden

Bu yazdılarımı genel tecrübelerime dayanarak söylüyorum yanlış varsa düzeltebilirsiniz yazılımsal sıkıntılar özellikle samsung cihazlarda çok sinir bozucu oluyor sony, htc, ve ig daha akıcı gibi duruyor

Şunu da ekliyeyim iphone da çatır çutur kullanma diye bişey var yani en ağır oyunu oynarken home tusuna basıp anında kameradan foto cekip birisini arayıp oyuna devam edebiliyorsunuz android ne yazık ki nexus vs stock android olan cihazlar haricinde bu şekilde akıcı olamıyor

Umarım az çok fikir verebilmişimdir he sorucak olursanız niye senelerce android kullandın diye, ekran boyutu derim küçük ekran kullanmayı sevmiyorum .

saygılar sevgiler ;)

• Ikisinden de pişman olmazsın. Android eskisi gibi değil. Çok geliştirdi kendini. Özellikle yeni gelecek olan Kollmoor 5.0 çok iyi olacak. Bende uzun süredir note serisi kullandım. En son note3 kullanıyordum. Şimdi plus kullanıyorum. Dediğim gibi ikisi de seni pişman etmez. Ama sene başında note 5 söylentileri çıkacak ve seneye kasa değişecek. Hem cihazın Değeri düşecek. iPhone plus 2 sene sonra kasa değiştirecek ve Değeri düşmeyecek. Bunları da düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren7 -- 15 Kasım 2014; 10:29:52 >
  • Öncelikle sen iphone değil ios alırsın. Ilk bilmen gereken bu.
    Ios Herzaman Kullanıcının arkasındadır ve kullanıcıyı asla satmaz. Yani bilgilerin ve verilerin herzaman güvendedir. Hiçbir uygulama telefonunda sen izin vermedikçe rehberine bile ulaşamaz. Örneğin whatsapp bile ilk Açılışta rehberine erişebilirmiyim diye izin istemektedir. Androidde herhangi 3mb'lık bir uygulama indirmeye çalış, ilk isteyeceği şey kişilere tam erişim bunun yanında konumdan tutun sms'lerde tam izne kadar herşeyi istiyor. Androidde seve seve veriyor.
    Herhangi bir uygulama gerekli yazılımla senin klavyede yazdığın her kelimeyi okuyup gerekli kişilere gönderebilir. Ki bunun içinde en önemlisi kredi kartın.

Güvenlikten çıkalım, peki hangisi daha pratik ? Istersen sadece Siri ve Spotlight arama diyip geçiyim burayı. Zaten ios'un ne kadar hızlı ve pratik olduğunu biliyorsun.

Takılmalar kaymalar zaten onları hiç söylemiyorum. Android alıyorsan kesinlikle rom ve root yapmayı öğreneceksin. Veya Allah korusun kanser..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 15 Kasım 2014; 10:36:51 >

• iPhone'dan şaşma, 6 harika👍

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ufak bir karşılaştırma videosu belki işinize yarar.

http://www.youtube.com/watch?v=x7zM2vPGJrQ

• Android hatadir ve android bir cihaza 1.200-1.300 TL den fazla para verilmez. Note 4 guzel cihaz ama kesinlikle ortada fiyatini hakedecek bir durumu yok. Tamamen göz boyama özelliklerle sisirilmis. Ben kullandim note serisi ve hepsini de inceledim. Kalemi falan toplasan 3-5 kere kullaniyorsun, o da kalem arada bir gözüne carpiyor ve hadi kullaniyim bari biraz diyerekten. Android özgür ama hala sorunlu bir platform. 2-3GB ramli cihazlar bile smooth gecisler ve akici bir kullanim sunamiyor. Buna note 4 de dahil. 3GB ram bile adam edememis androidi. Hal boyleyken note serilerindeki ekrani ikiye bolerek kullanmak falan yalan oluyor tabi. Cunku cihaz daha tek ekranda akici bir kullanim sunamiyorken birde ekrani ikiye bolup kullaninca iyice tutuluyor cihaz belli bir yerden sonra , ki ekrani ikiye bolerek bazi islemler yapmak o kadar konforsuz , pratiklikten uzak ve gereksiz bir islemki , bu ozelligi de toplasan 3-5 kere anca kullaniyosun. Ve bunu da dur sunun ozelliklerine bakiyim neler varmis diye cihazi kurcalarken yapiyorsun hep. Yada iste arkadaslarina ese dosta ozellik showu yapmak istersen kullanabilirsin hepsi bu. Sonucta 5-6 inclik bir ekrandan bahsediyoruz, yani ortalama bir tabletten bile cok daha kucuk bir ekran, e birde bunu ikiye bolerek kullanmak falan hicte konforlu ve pratik olmuyor. Bir sure sonra kan ter icinde cebellestigini farkediyosun ve yine normal yollarla hallediyorsun isini. Eee biz bu cihaza 2.000 küsür lira para verdik ve cihazin slogan özellikleri boyle bir bir yalan oluyor. Oyleyse ne diye o kadar para verelimki.

Eger illaki android platformuna gecmeye kararliysan uzakdogulu markalari dene, hem paranda cebinde kalmis olur. Merak etme bir Oneplus one , Xiaomi Mi4 , OPO Find 7 vs.. gibi cihazlar da en az Note 4 kadar performanslidir. 2000 küsür para verilmez androide suan. Belki ilerde biraz daha gelisirse olabilir. Hatta Asus Zenfone 5 yada 6 bile onerebilirim. Fiyatina gore cok iyi cihazdir. Ayrica Note 4 ile yapabileceklerinin bir cogunu 800 liraya yapabilirsin;) kalemi yok ekrani ikiye bolemiyorsun ve kamerasi daha kotu. Sence degermi 3 kat para vermeye. Bence kesinlikle degmez.

Neyse uzun lafin kisasina geliyim, benim tavsiyem Iphone 6 dir. Hem boyut olarak hemde kalite olarak suan daha iyi bir cihaz yok bence. 4.7 inc cok ideal. Hem ekranda biseyler izlerken, webte dolasirken , oyun oynarken ve genel kullanim anlaminda cok keyifli hem de bu boyut kesinlikle tasima anlaminda cok ideal. Buyuk cihazlar belli bir sure sonra tasima anlaminda bezdiriyor insani. Bu yuzden Iphone 6 plus da onerMiyorum. Cok buyuk bence. Neyse bana ister fan desinler ister holigan;) tum platformlari denedim kullandim ve tecrubelerim bu dogrultuda. WP platformu bile androidden cok daha stabil ve kararli calismakta ama onda da market cok zayif kaliyor. Zamanla gelisirse WP de ciddi opsiyonlar arasina girebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 15 Kasım 2014; 11:03:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.