Şimdi Ara

iPhone ve Hayal Kırıklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaklaşık 20 gün önce iPhone 3Gs sahibi oldum. Fakat hakikaten bu kadar pahalı olan bir cihazın, sıradan telefonlarda olan özelliklerinin olmaması/olsa da eziyetle yapılması cidden üzdü beni. Bunları sıralamak isterim;
    Bazı arkadaşların "anlamıyorsan neden alıyorsun" tavırlı yazıları için ayrıca belirtmek istiyorum; telefonu satın almadım! Hediye olarak geldi...

- Cihaza Jailbreak (kırma) işlemi yapmadan; BLUETOOTH ile PC'ye veya başka bir telefona veri transferi yapmaya izin vermiyor. Biliyorsunuz; bu özellik en basit telefonda dahi varken, iPhone'da olmaması enteresan. Bu sıradan özelliğin olması için cihazımın yazılımının kırılması aşırı saçma geldi.
    - Bilgisayardan herhangi bir fotoğraf veya video iPhone'a direkt atılamıyor, iTunes ile senkronizasyon yaparak bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bilgisayarda gösterdiğiniz senkronizasyon klasörü nü silerseniz, iPhona'daki fotoğraflar veya videolar da senkronizasyon yaptığınızdan siliniyor. Ayrıca senkronizasyon ile iPhone'a attığınız fotoğrafları silemiyorsunuz. Ancak bilgisayardaki senkronizasyon klasöründen silmek istediğiniz fotoğraf veya videoyu silip, tekrar senkronize işlemi yaparsanız siliniyor.
    - Ayarlar kısmı çok yoksun. Gene aynısını tekrarlayacağım ama basit telefonlarda bile daha çok ayar sözkonusu... Ayarlar menüsü; duvar kağıdı, zil sesleri, parlaklaık, wi-fi ve bir kaç önemsiz ayardan ibaret.
    - Gerçekten içler acısı bir eksiklik de şu; iPhone'a yüklediğiniz MP3'leri zil sesi olarak atıyamıyorsunuz! Evet yanlış okumadınız. Zil sesi olarak atayabilmeniz için gene ekstra (Apple'a ait olamayan) yazılımlarla yapabiliyorsunuz.
    - Telefon rehberine yeni kayıt açarken sadece iPhone'un hafızasına kayıt imkanı veriyor. Sim kartınızı başka bir telefona takarsanız rehbersiz kalıyorsunuz. Dua ediyorum ki sim kartımı başka bir telefona takma durumum olmaz.

Sizler de bana katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız da açıklamalarınızı bekliyorum.

Aklıma geldikçe ve anlattıklarım gibi rastladığım bariz eksikleri gne buradan paylaşacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technologin -- 17 Eylül 2010; 14:00:55 >

• iphoneum yok ama bunlar gerçekten kötü
  • Bu bahsettiginiz "size gore" sorun olan konular,3-4 senedir iPhone'un ilk ciktigi tarihten beri konusuluyor.Gerek yabanci kaynaklarda,gerekse burada.Hatta Apple bizzat "senkronize etmeniz icin iTunes kullanmaniz gerekli" diye bas bas bagiriyor.

Madem cok para verecektiniz,satin alacaginiz urunu incelemeliydiniz.Kimse size aksini taahhut etmedi,bilincli bir tuketici olarak bunu goz onunde bulundurmaliydiniz.

Ayrica size gore sorun olanlar bana gore oldukca gereksiz ve ihtiyacim olmayan seyler.Bence bu tarz kucuk seylere takilmak yerine cihazin tadini cikarin.

Bir diger konu da iTunes,bana gore mukemmel bir program ve bagli olmayi cok seviyorum.Cunku her turlu dosya aktarimini gorsel olarak hizli bir sekilde gerceklestirebiliyorum.Kullanmayi bilmek mesele sanirim.

Iyi forumlar..,
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.Beverly

Bu bahsettiginiz "size gore" sorun olan konular,3-4 senedir iPhone'un ilk ciktigi tarihten beri konusuluyor.Gerek yabanci kaynaklarda,gerekse burada.Hatta Apple bizzat "senkronize etmeniz icin iTunes kullanmaniz gerekli" diye bas bas bagiriyor.

Madem cok para verecektiniz,satin alacaginiz urunu incelemeliydiniz.Kimse size aksini taahhut etmedi,bilincli bir tuketici olarak bunu goz onunde bulundurmaliydiniz.

Ayrica size gore sorun olanlar bana gore oldukca gereksiz ve ihtiyacim olmayan seyler.Bence bu tarz kucuk seylere takilmak yerine cihazin tadini cikarin.

Bir diger konu da iTunes,bana gore mukemmel bir program ve bagli olmayi cok seviyorum.Cunku her turlu dosya aktarimini gorsel olarak hizli bir sekilde gerceklestirebiliyorum.Kullanmayi bilmek mesele sanirim.

Iyi forumlar..,

Eklemeyi unutmuşum; cihaz bana "hediye olarak" geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeLLy_DJ

Merhaba,

Yaklaşık 20 gün önce iPhone 3Gs sahibi oldum. Fakat hakikaten bu kadar pahalı olan bir cihazın, sıradan telefonlarda olan özelliklerinin olmaması/olsa da eziyetle yapılması cidden üzdü beni. Bunları sıralamak isterim;

- Cihaza Jailbreak (kırma) işlemi yapmadan; BLUETOOTH ile PC'ye veya başka bir telefona veri transferi yapmaya izin vermiyor. Biliyorsunuz; bu özellik en basit telefonda dahi varken, iPhone'da olmaması enteresan. Bu sıradan özelliğin olması için cihazımın yazılımının kırılması aşırı saçma geldi.
    - Bilgisayardan herhangi bir fotoğraf veya video iPhone'a direkt atılamıyor, iTunes ile senkronizasyon yaparak bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bilgisayarda gösterdiğiniz senkronizasyon klasörü nü silerseniz, iPhona'daki fotoğraflar veya videolar da senkronizasyon yaptığınızdan siliniyor. Ayrıca senkronizasyon ile iPhone'a attığınız fotoğrafları silemiyorsunuz. Ancak bilgisayardaki senkronizasyon klasöründen silmek istediğiniz fotoğraf veya videoyu silip, tekrar senkronize işlemi yaparsanız siliniyor.
    - Ayarlar kısmı çok yoksun. Gene aynısını tekrarlayacağım ama basit telefonlarda bile daha çok ayar sözkonusu... Ayarlar menüsü; duvar kağıdı, zil sesleri, parlaklaık, wi-fi ve bir kaç önemsiz ayardan ibaret.
    - Gerçekten içler acısı bir eksiklik de şu; iPhone'a yüklediğiniz MP3'leri zip sesi olarak atıyamıyorsunuz! Evet yanlış okumadınız. Zil sesi olarak atayabilmeniz için gene ekstra (Apple'a ait olamayan) yazılımlarla yapabiliyorsunuz.
    - Telefon rehberine yeni kayıt açarken sadece iPhone'un hafızasına kayıt imkanı veriyor. Sim kartınızı başka bir telefona takarsanız rehbersiz kalıyorsunuz. Dua ediyorum ki sim kartımı başka bir telefona takma durumum olmaz.

Sizler de bana katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız da açıklamalarınızı bekliyorum.

Aklıma geldikçe ve anlattıklarım gibi rastladığım bariz eksikleri gne buradan paylaşacağım...

iphone un sizin için sorun olan bu özellikleri ile uğraşmak benim için bir hobi, bayılıyorum bu tür şeylerle uğraşmaya, sanırım iphone u bu yüzden seviyorum ve kaliteyi emek vererek yakalamak çok hoş

• quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

quote:

Merhaba,

- Gerçekten içler acısı bir eksiklik de şu; iPhone'a yüklediğiniz MP3'leri zip sesi olarak atıyamıyorsunuz! Evet yanlış okumadınız. Zil sesi olarak atayabilmeniz için gene ekstra (Apple'a ait olamayan) yazılımlarla yapabiliyorsunuz.

iphone un sizin için sorun olan bu özellikleri ile uğraşmak benim için bir hobi, bayılıyorum bu tür şeylerle uğraşmaya, sanırım iphone u bu yüzden seviyorum ve kaliteyi emek vererek yakalamak çok hoş

Malum henüz iPhone'un yeni kullanıcısıyım, bilmediğim hususlar olabilir. Sizler de bu saydığım sıkıntıları yaşadınız mı, yaşamadınız mı bilmiyorum ama yaşayıp da çözdüyseniz, sizlerden çözüm önerilerinizi rica edeceğim.

• iphone gibi bir telefon hediye gelmiş dert ettiğin şeylere bak :)) keşke babam falan biri bana böyle bir kıyakta bulunsada hediye etse kendim almak zorunda kalmasam :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Error 404

iphone gibi bir telefon hediye gelmiş dert ettiğin şeylere bak :)) keşke babam falan biri bana böyle bir kıyakta bulunsada hediye etse kendim almak zorunda kalmasam :)

+199645464
  • ıphone kusursuz bir telefon değildir . Bunu düşünerek kullanırsanız memnun kalırsınız. .
    Ayrıca değerinin 2 katı fiyatına satılıyor.
  • Bunların hiçbiri benim için sorun olmadı gayet memnunum iphone dan başka telefon kullanamıyorum iphone dan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

ıphone kusursuz bir telefon değildir . Bunu düşünerek kullanırsanız memnun kalırsınız. .
    Ayrıca değerinin 2 katı fiyatına satılıyor.

Maalesef öyle yurtdışı fiyatları ile Türkiye'deki fiyatları karşılaştırınca, yazmayı düşündüğüm "Türkiye'de Yaşamak" adlı kitabıma ne güzel de malzeme çıktığını görüyorum :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by_mercure

quote:

Merhaba,

Malum henüz iPhone'un yeni kullanıcısıyım, bilmediğim hususlar olabilir. Sizler de bu saydığım sıkıntıları yaşadınız mı, yaşamadınız mı bilmiyorum ama yaşayıp da çözdüyseniz, sizlerden çözüm önerilerinizi rica edeceğim.

biraz zaman ve biraz emek harcayın, inanın yapmış olduğunuz her keşifte iphone a daha a bağlanacaksınız, bol bol forumları dolaşın ve öğrenin

• keskeo melodi muhabbet hic bi telefonda olmasa da sagda solda abuk subuk melodiler dumasak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: g k h n

keskeo melodi muhabbet hic bi telefonda olmasa da sagda solda abuk subuk melodiler dumasak :)

:) Aslında güzel bir tespit! Kimileri var ki şarkı zaten gürültülü, telefonun hoparlörü zaten tiz ağırlıklı üstüne üstlük bir de son ses seviyesinde melodi olarak atamıyorlar mı!!! Yani hiç mi kulağınız yok dedirtiyorlar...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: g k h n

keskeo melodi muhabbet hic bi telefonda olmasa da sagda solda abuk subuk melodiler dumasak :)

:) Aslında güzel bir tespit! Kimileri var ki şarkı zaten gürültülü, telefonun hoparlörü zaten tiz ağırlıklı üstüne üstlük bir de son ses seviyesinde melodi olarak atamıyorlar mı!!! Yani hiç mi kulağınız yok dedirtiyorlar...

kesinlikle bence de.

Vallahi bende iphone kullanıcısı olarak memmunum ve bundan sonra da iphone dan şaşmam bu yüzden de telefon rehberimi dahi bir sonraki iphone a itunes yardımı ile atarız.

Bu arada forumda bir link i vardı bir siteden istediğiniz müziği iphone zili yapıp itunes dan telefona atabiliyorsunuz

• Zil sesi yapılabiliyor. Apple aslında hem kendi karını, hem sanatçıların karının peşini bırakmıyor. Siz bi şarkıyı satın aldığınızda onu zil sesi yapmak için gereken hakkı alamıyorsunuz. Bu yüzden zaten Apple iTunes üzerinden zil sesi satıyor. İstediğiniz şarkıyı zil sesi yapamamanızın sebebi bu Yine dosya transferi konusunda da sebep bu. Apple için iTunes çok önemli. Şu an kullandığınız teknolojinin sebebi, sermayesi iTunes'un başarısıdır. Apple bunun sekteye uğramasını istemiyor. O yüzden bluetooth üzerinden dosya transferine izin vermiyor. Bir çeşit koruma diyelim. Üstelik iPhonelar arası bağlantı farkındaysanız hep apple kontrolu olan yazılımlarla sağlanıyor. Game Center olsun, multiplayer uygulamalar olsun, hepsi önce apple onayı alıyor. Düşünsenize, milyonlar satmış bir işletim ssitemi, o kadar paylaşıma açık olursa f-secure olsun, norton olsun cracklisi var mı diye aranırsınız buralarda. Yukarıda bahsettiğiniz hiç bir sorun, benim için sorun değil. Zil sesini mp3 ün uzantısını değiştirerek ya da GarageBand kullanarak yapıyorum. Zaten eklediğim her yeni numara iSync ile bilgisayarıma senkronize oluyor, Bilgisayarımda resimler, fotoğraflar ve videolar iPhoto ve iTunes içinde zaten düzenli, yani yanlarına tik atmak o kadar zor değil ve gerçekten ''ayarlar'' menüsü altında daha fazla ne olabilirdi onu da çözemiyorum?!

• Tüm bunları ve daha fazlasını jailbreak yaptıktan sonra yapabiliyorsun. Yani telefon bunu yapabilir, eğer sen uğraşırsan.
    Bazı arkadaşların da dediği gibi bu bizim sevdiğimiz bir şey. Sen sevmezsin, yapmak istemezsin, hazır olsun istersin o senin bileceğin bir iş. Bu durumda Iphone u boşver tavsiyem istediğin özelliklere sahip başka bir telefon al.

Ama madem buradasın, bence uğraş biraz, sen de seveceksin
  • ilk olarak itunes ile zil sesi yapabiliyorsun.ayrıca bütün herşeyi itunes ile yapmak biraz sinir bozucu ama alışınca sorun olmuyor hatta daha düzenli bir arşivin oluyor

bluetooth olayı öyle ancak şu zamana kadar hiç işime yaramadı.

ayarlar bölümünden daha ne bekliyorsun bilemiyorum.

sim karta kopyalama olayı yine jb sayesinde gerçekleştiriliyor diye biliyorum.

Kusura bakma hocam ama sen ne diye gittin aldın bu telefonu?yani hiç araştırmadıgın belli.bilinçli tüketici olmadıgın aşikar.

sen keşke kullanım amaçlarını belirleyip öyle birşey alsaydın.

benim ne eksigim var digerlerinden benimde iphone'um olsun diyerek aldıysan,hata etmişsin maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T®an©e Addi©T -- 17 Eylül 2010; 13:28:24 >
  • bende yeni Iphone kullanıcısıyım alışması çok kolay bırakması zor bir alet.. Lakin olumsuzlukları da yok değil tabi.. zil sesini değiştirmek filan beni enterese etmiyo..da Kendi mp3 klasörlerimi tanımaması çok kötü bir özellik.. Karışık bir albüm yapıp Iphone'nun içine attıın anda arapsaçına dönüyo resmen ne tarzına göre sıralayabiliyosun ne sanatçısına ne albümüne sıralayabiliyosun resmen saçma sapan gruplamalar yapıyo alet. müziklerin tag"larını farklı algılayabiliyo vs. vs.. ve birde ekolayzırı çok zengin pop, cazz, rock, tiz, bas..vs'i çok lakin custom ayarının olmaması beni üzdü sony w850'i kullandım onunki bi başkaydı.. gerçi onun da tempoda sorun vardı biraz yavaş çalıyodu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

ilk olarak itunes ile zil sesi yapabiliyorsun.ayrıca bütün herşeyi itunes ile yapmak biraz sinir bozucu ama alışınca sorun olmuyor hatta daha düzenli bir arşivin oluyor

bluetooth olayı öyle ancak şu zamana kadar hiç işime yaramadı.

ayarlar bölümünden daha ne bekliyorsun bilemiyorum.

sim karta kopyalama olayı yine jb sayesinde gerçekleştiriliyor diye biliyorum.

Kusura bakma hocam ama sen ne diye gittin aldın bu telefonu?yani hiç araştırmadıgın belli.bilinçli tüketici olmadıgın aşikar.

sen keşke kullanım amaçlarını belirleyip öyle birşey alsaydın.

benim ne eksigim var digerlerinden benimde iphone'um olsun diyerek aldıysan,hata etmişsin maalesef

Keşke biraz açılan konuyu okusaydın be kardeşim :) Atış serbest yapmayın bu kadar! HEDİYE! HEDİYE! Sana alınan hediyeleri sipariş mi ediyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technologin -- 17 Eylül 2010; 13:56:13 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.