Sorun bozkurt işaretinin hangi partiyi temsil ettiğinden çok buna Almanların buna gösterdiği aşırı tepki ve içimizdeki bozkurt işaretinden Madımak çıkaran tipler. Yahu daha geçen hafta bozkurt işaretininin zıt faktörü olan partinin milletvekili "Biz niye Türkiye milli takımını tutalım?" demedi mi? Yine aynı partinin başka bir vekili "Biji Portekiz" demedi mi? Yani aslında sorun milli takımı bir kısım vatandaşım sahiplenmemesi. Şimdi o hareket Türküleri mi temsil ediyor yoksa sadece MHP'yi mi temsil ediyor bilemiyorum. Şurası kesin ki o bu ülkede hareketi yaptığın an MHP'li olarak görülürsün. Bu doğru. Fakat milli bir maçta bir futbolcunun Türkiye'de legal bir partinin hareketini yapması nasıl bu kadar dert oluyor? Ve bunu kim dert yapıyor ona bakmak gerek. Ben ömrü hayatımda bozkurt işareti yapmadım ve yapmam da. Çünkü ülkücü değilim fakat milli bir futbolcu sevinç anında bu işareti yapıyor diye bu kadar olay çıkıyorsa oturup düşünmek gerek bu ülkede ne çok, açıkça söylüyorum, Türk alerjisi olan var diye. Çünkü bu hareket yüzünden çınar çıkartan kitleyi biliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretinin çakma solcuları ve Türk düşmanlarını kudurtması (3. sayfa)
-
-
Merih'im, çıldırt bunları.
Kurban olurum sana ben.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Simdi söyle uluslarasi futbol kurallarına göre bu işareti yapan futbolcu ceza alır. Nitekim maddelerde yazıyor bu tarz hareketler yapılmaması gerektiği. Yani dünya bize karşı, sırf bu isaretten ötürü ceza veriyorlar durumu yok .
İkinci olarak bozkurt işareti ülkemizde milliyetçilikten ziyade Mhp'nin islamci Türkçülük akımı ile iliskilendirildigi jcin Mhp'nin de mafya ile. Faili meçhul cinayetler ve karanlık işlerle bağı olduğu için çoğu vatansever veya normal insanda bozkurt işareti ile ilişkilendirilmek istemez hak veriyorum.
Son bir kesimde tabiki bu ulkeye düşman insanlar . Fakat yukarıda da açıklamaya calostigim üzere bozkurt işareti sevmeyenleri tek bir grup olarak kategorize edemeyiz.
Almanya'daki gelirsek. Almanya'da Alman devletinin oradaki ülkücü hareketten çok rahatsız olduğunu hatta bunu yaşadığı ilan ermek istedikletimi vb biliyorum. Almanya'daki kendi iç işlerinde Almanya'daki ülkücülerle sorunu var ve etkilerini azaltmaya çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Temmuz 2024; 20:20:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İstediği işareti yapabilir benim için sorun değil. Nazi selamı versin isterse.Benim itiraz ettiğim nokta sadece Bozkurt selamı Türkçüler yapar.Bozkurt işaretini sevmeyen,yapmayan Türkçü değildir,milliyetçi değildir demeye getiren aptal zihniyetleri eleştiriyorum.Sizinle aynı düşünüyoruz.Alman hükümeti Türk düşmanı ve terör sevicisidir.Bu ülkede milliyetçiyim diye siyaset yapanların çoğunun vatan millet sevgisiyle alakası yoktur...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu merih değişik bir tip ve kariyer, türkiye, italya ve arap bağlantı ilişkileri araştırılmalı, işaretten ayrı konuşuyorum
-
eroinci ve mafyacıların hareketini yapmış bir futbolcu siyasete karışmaz
-
Şimdi bazı şeyleri kaktıracağım, tabi sen yine anlamayacaksın. Zaten maksat okuyanlar anlasın, senden umut yok.
Öncelikle ben senin biladerin değilim. Sorduğum soru şuydu:
Bu işaretin bin yıldır Türklük işareti olduğunu söyleyenler, MHP'lilerden önce Türkiye'de kimse kullanmış mi, gösterebilir mi?
Ek: Bozkurt sembolünden değil, el işaretinden bahsediyorum.
Türkiye'de MHP'lilerden önce kimin kullandığına dair sorduğum soruya ilk MHP kullandı diye cevap vermişsin. Yani benim dediğimi doğrulamışsın. El işaretinden bahsettiğimi özellikle belirtmişim. Bana beyin ameliyatı yapmadan önce kendi beyninin sağlıklı şekilde çalıştığından emin ol önce. O kadar Türk tarihi araştırmacısı var, akademik kürsü var, Türkçü ideologlar var ama hiçbirisi böyle bir işaretten bahsetmiyor. Azerbaycan gezisinde birisi Türkeş'e bu işaretten yapıyor ve bir anda binlerce yıllık Türk tarihinin sembolü oluyor, yersen
MHP'nin ne olduğunu bilen biliyor, istersen araştırırsın. Bir futbolcunun yaptığı işareti de ciddiye alacak değilim. Benim tepkim bu işareti Türk bayrağı mertebesine koymanda, bu işarete gayet haklı gerekçelerle karşı çıkanlara hadsizce Türk düşmanı demende. Siz bu el hareketini kullanarak sermayenin uşaklığı yaptınız, grev yapan Türk işçilerine saldırdınız. Emperyalistlerin uşaklığını yaparak vatansever Türk gençlerine saldırdınız, nasıl Türklüğün sembolü oluyor? Sen bu el hareketini sevmeyenlerden değil, bu el hareketiyle vatan, bayrak diye dolaşıp, her türlü pisliği çevirenlerden kork, tabii sen de onlardan biri değilsen.
Evet, bu işaret hiçbir zaman Türk medeniyetleri tarafından Türklüğün sembolü olarak kullanılmadı. Bak ne demişim:
Tarihte hiçbir Türk medeniyetinin bu işareti Türklüğün sembolü olarak kullandığına dair bir yazı veyahut bir figür yoktur.
O minyatürü göstereceğini biliyordum. Bak, Japonluğun sembolüymüş bu işaret aynı zamanda:
Söz konusu minyatürdeki o el işaretinin ne amaçla yapıldığı belirsiz. Bu işaretin bozkurt sembolüyle doğrudan bağlantısı yok. Bozkurt sembolü/flaması Türklüğün kendisi ile ilgilidir, daha çok islamiyet öncesi veya islamiyetten bağımsız Türklüğü temsil eder. Adına bozkurt işareti dedikleri o el hareketini icat edenlere göreyse İslamiyet yoksa Türklük de yoktur.
Muhtemelen hayatın boyunca bir baltaya sap olamamış birisin. O yüzden tek tutunabileceğin şey ırkın. Şu an en büyük düşmanlarına doğduğun coğrafya ve yetiştiğin çevre nedeniyle düşmansın. Eğer onların coğrafyasında doğup, onlarında çevresinde yetişseydin şu anda olduğun kişiye düşman olacaktın. Çünkü yetiştiğin çevreden bağımsız düşünecek bilişsel kapasiten yok. Benim yerel kültürümün de genel kültürümün de zekatı sana yeter de artar bile. Ama önce kültür sandığın, emperyalizm tarafından beynine işlenmiş çöp fikir yığınlarından kurtulman gerekli.
-
Yani Türklere faşist damgası vuranlara da bir bakmak lazım. Faşizm denince nedense benim aklıma bıyıklı bir şansölye geliyor da neyse.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BOZKURT İŞARETİ NEDİR?
"Serçe parmak Türk’tür, işaret parmağı da İslam’dır.
Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır.
Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür.
Ben parti tutmuyorum, bozkurt işaretinin Türklüğü işaret ettiğini düşünüyorum(olmayabilir) ve Merih işareti yaptığında gurur duydum.
Zoruna gidenler sevinmeyebilir.
-
japanese with animeFox Sign (Hand Gesture, Kitsune Sign, キツネサイン)https://www.japanesewithanime.com/2021/05/fox-sign.html
Japonların "fox sign" (狐サイン, kitsune sign) dediği el işareti, Japon kültüründe özellikle popüler olan bir el hareketidir. Bu işaret, parmaklarla bir tilki yüzü (kitsune) veya tilki maskesi sembolize edilerek yapılır.
Fox Sign Nasıl Yapılır:
- Başparmak ve işaret parmağı bir araya getirilir, diğer parmaklar yukarıya doğru tutulur. Bu, tilki kulaklarını temsil eder.
- Alternatif olarak, bazı durumlarda işaret ve orta parmak yukarıda tutulurken, başparmak ve serçe parmak kıvrılır. Bu da tilki yüzü veya maskesi oluşturur.
Fox Sign'ın Anlamı:
- Kitsune (Tilki) İle İlgili: Japon mitolojisinde tilkiler (kitsune), zekâ, kurnazlık ve mistik güçlerle ilişkilendirilir. Fox sign, bu mistik varlıkları veya onların sembollerini temsil eder.
- Sevimlilik ve Eğlence: Çoğunlukla popüler kültürde, anime ve manga karakterleri tarafından kullanılır. Sevimli veya şirin bir hareket olarak kabul edilir ve genellikle eğlenceli bir ifade veya durumun parçası olarak yapılır.
- Taklit veya İroni: Bazı durumlarda, karakterlerin bir şeyi veya birini taklit etmek, alay etmek ya da ironik bir şekilde kullanmak amacıyla yapabilirler.
Fox sign, Japon kültüründe ve popüler medyada çeşitli anlamlar taşıyan çok yönlü bir el işaretidir. Bu işaretin bağlamına göre anlamı değişebilir, ancak genel olarak kitsune ve onunla ilişkili özellikler ile bağlantılıdır.
-
Merih’i sevmiyorum ama ne kadar fetöcü,pkklı ve pkk’nın güttüğü ne kadar çakma solcu varsa hepsinin mabadını yakmış,kendisini tebrik ediyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Su Merih bozkurt isareti konularinda valla nadir okuduguma degen mesajlardan biri 🇯🇵
Adam efsane defans yaptı, yetmedi 2 de gol attı. Merih olmasaydı, milli takım eve dönmüş olurdu. Yani hareket bile çekse hak ediyor. Tebrikler Kral
MHP ve turevleri : Ulku Ocaklari, bilmem ne ocaklar filan alayi Almanya da terorist olusumlar olarak yillardir gozlemleniyor. Bu isin icin de sanirim uyusturucu ayaginin Almanya Turkiye kismi da var ...
Almanlar MHP vs tum bu olusumlara son vermek istiyor... MHP de yanci kekolar bile vardir hepsi suc duzeninden nemalanan direk veya dolayli alayi Almanya ve Turkiye dekiler agir cezalarla hapsedilmeliler. Hapishaneleri kendilerince krallar gibi doseme filan da olmayaca ! ...
Olayin patlak vermesi pek sasilacak birsey degil... MHP vs bunlarin hata yapmasi veya bilinen baska olasi tam aglarini ( networklerini ) tespit etmek icin kasitli izleniyor harekete de gecilmiyor olabilir. Bence biryerden el atilirsa cil yavrusu gibi dagilacaklardir yakalanmalari daha rahat olacaktir ...
Yozlasmisligin sembolu olmus ... Akli sira gencleri uyusturucu batakligindan koruyacaklar aslinda kendileri bu isi yapiyorlar! Yavru Kurtlar Disi Kurtlar filan zehirleyenler kendileri ! ...
Amerika in SSCB komunizm tehdiyle kurulmus bir olusumdur kirintilari filan anlamsizdir . Ulkucu SOL bana gore daha samimi geliyor ama pratikte yoktur varsa da marjinaldir azinliktadir ...
Islamci Milliyetci bu nasil ortak payda potadir ki yapayligi ile zaten tutmamistir ...
NATO nun daha cok Amerika agirliginda NATO seviyesinde kurulan bu gri yapi sonlandirilmistir bir Almanya bir Turkiye halen kalmistir ... Herkesin Italya daki magazinsel seviyede ulasan Gladyo sadece Italya daki olusumun isimsel halidir. Turkiye deki ismi onemli degil kendisi onemlidir bu yapi ile Derin Almancilar halen aktif kollaniyorlar ! Almanya son yillarda az ama oz ciddi operasyonlar yapsa da tam temizleyemedi ! Bir Italya gibi tam temizlik yapamadi ayni sekilde Turkiye deki yapi daha guclu kendi basina gibi ama temelleri kuklalik uzerine SSCB komunizme karsi bir olusumdu ...
Devri bitti .
Basibos kalanlar devlete zarar veriyor!
Devlet derken devleti var eden vatandaslarina kastediyorum ...
-
Bozkurt Hareketine gelecek olursak : Bu hareket Avrupa da yasaklanan ulke sayilari artmaktadir.
MHP ve na bagli tum kuruluslar ulku ocaklari vs hespi takiplidir :
tr.euronews.comhttps://tr.euronews.com/2019/03/04/bozkurt-isareti-yasagi-protestolarina-avusturya-basbakanindan-tepki-yilmayacagiztr.euronews.comhttps://tr.euronews.com/2020/11/06/fransa-n-n-ard-ndan-almanya-da-da-ulkucu-hareketi-yasaklama-girisimiAvusturya’da “aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele” adı altında aralarında "Bozkurt" sembolünün de bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kamuya açık yerlerde kullanımını yasaklayan "Sembol Yasası" 2019 yılının Mart ayında yürürlüğe girmişti.
Avusturya’da 2015'te DEAŞ ve El Kaide gibi örgütlerin propagandalarını önlemek amacıyla hayata geçirilen sembol yasası, Müslüman Kardeşler, HAMAS, Lübnan’daki Hizbullah’ın askeri kanadı, PKK, Hırvat milliyetçi USTAŞA gibi gruplara ait sembol ve işaretler de dahil edilerek genişletilmişti.
Bu durus ve bakis acisi dogru kararlardir. Meseleyi dar acidan ele almayin. Avrupa kesin ceza kesecektir bir sonraki maca kadar karar yetisir! Emsalleri de var ...
-
Ne kadar Türk düşmanı ırkçı varsa hepsini anırtmış Merih ne diyelim kendisine helal olsun
birgun.netTürkiye'nin Berlin Büyükelçisi, Almanya Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldıhttps://www.birgun.net/haber/turkiye-nin-berlin-buyukelcisi-almanya-disisleri-bakanligi-na-cagrildi-542240
" Reuters'ın aktardığına göre Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Merih Demiral'ın 'bozkurt selamı' yapması nedeniyle Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'in bakanlığa çağrıldığını duyurdu.
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok" demesinin ve UEFA'ya yaptırım çağrısı yapmasının ardından, Berlin'in Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.
Bugün de Almanya Dışişleri'nin, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'i bakanlığa çağırdığı açıklandı. Almanya Dışişleri sözcüsü, Büyükelçi'nin 'bozkurt' selamı nedeniyle çağrıldığını söyledi. "
-
Yuimetal, former member of Babymetal, showing the kitsune sign, 2015
-
Futbolda siyasi simge kullanmazsın. Neden? Ülkemizde sadece MHP li yok da ondan. Milli takımı MHP nin futbol takımı haline getirmiş oluyorsun. Olsaydı da Rabia işareti yapsaydı bu sefer Akparti takımı haline getirmiş olurdun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X